افزایش تجارت با آفریقا با مکانیسم تهاتر

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، سیداحمدرضا علائی طباطبایی با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های تجاری قاره آفریقا در دوره جدید گفت: مهمترین چالش در ارتباط با قاره آفریقا، مغفول ماندن فرصت‌ها و عدم شناخت کافی است.

وی با بیان اینکه تمرکز ما در سازمان توسعه تجارت تقویت تجارت و روابط اقتصادی با قاره آفریقاست، افزود: یکی از اصلی‌ترین پیش نیازها در تجارت با آفریقا، تقویت زیرساخت‌های لجستیک به ویژه لجستیک دریایی است. 

معاون ارتقاء کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت : برقراری خطوط منظم کشتیرانی که اخیرا در شرق آفریقا شاهد آن هستیم و نیاز به تقویت دارد، در غرب آفریقا نیز باید پیاده‌سازی و منظم شود. در گذشته خطوط کشتیرانی به صورت نامنظم وجود داشته است. با تخصیص یارانه حمل سعی بر این داریم که این خطوط را منظم کنیم؛ به نحوی که تجار بتوانند روی این ظرفیت برنامه‌ریزی کنند.

وی با اشاره به ظرفیت تهاتر کالایی با قاره آفریقا گفت: با توجه به ایجاد زیرساخت و اجرایی کردن پلتفرم تهاتر توسط سازمان توسعه تجارت با چند کشور، امیدواریم بتوانیم این زیرساخت را در مورد آفریقا نیز داشته باشیم.

علائی طباطبایی با اشاره به لیست مصوب ۱۱۰۰ قلم کالایی تهاتر، گفت: این ساختار موجود است و امیدواریم در تجارت با آفریقا بتوانیم با استفاده از تهاتر، برخی از حوزه‌های کالایی را تقویت کنیم.

معاون ارتقاء کسب‌و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به پتاسیل‌های کشور در زمینه خدمات فنی و‌ مهندسی گفت: کشورهایی که در قاره آفریقا وجود دارند، از مهمترین واردکنندگان خدمات فنی و مهندسی هستند و خوشبختانه در سال‌های اخیر این ظرفیت در کشور تقویت شده است. 

وی افزود: در این خصوص نیز چالش‌هایی از جمله موضوع صدور ضمانت‌‌نامه و مطالبات معوق وجود دارد که مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

معاون ارتقاء کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه از دیگر برنامه‌ها در ارتباط با قاره آفریقا، افزایش شناخت تجار از این قاره و اعزام رایزنان بازرگانی است، گفت: برای اعزام رایزنان بازرگانی، قاره آفریقا را به چهار قسمت غرب، شرق، شمال و جنوب تقسیم کردیم؛ در شرق با محوریت کنیا، در غرب با محوریت نیجریه، در شمال با محوریت الجزایر و در جنوب با محوریت آفریقای جنوبی، اعزام رایزنان به این مناطق را در دستور کار داریم و به زودی شاهد اعزام رایزنان بازرگانی کنیا و تا پایان سال شاهد اعزام رایزنان به سه نقطه دیگر خواهیم بود.

وی با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی صادرات به آفریقا، گفت: در حال حاضر غنا رتبه اول صادرات جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را دارد و بعد از آن کشورهای آفریقای جنوبی و نیجریه در رتبه دوم و سوم قرار دارند.

 معاون ارتقاء کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بیشترین حجم تجارت قاره آفریقا به سایر کشورها در حوزه صادرات مواد و مشتقات نفتی، نفت و گاز و‌ سنگ‌های قیمتی است. واردات این کشور نیز در حوزه مواد خام و مواد نفتی سبک است که یکی از ظرفیت‌های ما نیز در همین حوزه است.

علایی طباطبایی با بیان اینکه تقریبا در تمام حوزه‌های کالایی اشاره شده برنامه‌های مدونی برای تجارت با آفریقا داریم، اظهار امیدواری کرد با توجه به ظرفیت‌های قانون بودجه ۱۴۰۱ و‌ با تقویت حوزه لجستیک و‌ حمل و نقل بتوانیم آمار صادرات به آفریقا را ارتقا دهیم.

معاون ارتقاء کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه حجم تجارت ما با قاره آفریقا در حال حاضر بالا نیست و جای کار بسیار دارد، گفت: امیدوارم طبق برنامه ۴ ساله بتوانیم به جایگاه در شان جمهوری اسلامی ایران در تجارت با آفریقا برسیم.

وی افزود: چشم اندازه روشنی برای تجارت با آفریقا متصور هستیم و با اولویت‌بندی صورت گرفته و طبق چشم‌انداز ۱۴۰۱، رقم ۱.۲ میلیارد دلاری فعلی تجارت با آفریقا دو برابر خواهد شد.

انتهای پیام/