اشتیه: اسرائیل با تمام حفاری‌ها نتوانسته در قدس برای خود تاریخ بسازد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد اشتیه» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان  در نشستی تحت عنوان « وثائق الملکیات والوضع التاریخی للمسجد الأقصى المبارک » (اسناد مالکیت و وضعیت تاریخی در مسجدالاقصی) در کرانه باختری بر وفاداری ملت فلسطین به قدس و مقدسات آن تأکید کرد.

بر اساس گزارش «قدس نت»، وی افزود: هر چیزی که مربوط به قدس باشد اساس راهبرد ما در برخورد با این (رژیم) اشغالگر را تشکیل می‌دهد.

اشتیه سپس تصریح کرد: از همه برگزارکنندگان این نشست که هدف آن مقابله با یکی از مهم‌ترین جنگ‌های اسرائیل علیه ماست یعنی جنگ روایت، قدردانی می‌کنیم. امروز اسرائیل زشت‌ترین شکل جعل حقیقت و تاریخ را انجام می‌دهد… (این رژیم) در راستای جعل تاریخ خود و تغییر واقعیت‌ها و خلق واقعیت جدید کار می‌کند گویا فلسطینی‌ها تاریخی ندارند.

وی افزود: می‌دانیم که اسرائیل علیرغم تمام حفاری‌هایی که در زیر قدس انجام داد نتوانست برای خودتاریخی در این شهر ثابت کند. ۵۵ سال حفاری نتوانست ثابت کند که «هیکل» (معبد سلیمان که صهیونیست‌ها معتقدند در قدس بوده) در قدس وجود داشته است.

اشتیه در ادامه بر ادامه حضور فلسطینی‌ها در قدس تأکید کرد و گفت، رژیم صهیونیستی دنبال آن است که تعداد فلسطینی‌ها در قدس را از ۴۰ درصد به ۱۹ درصد برساند و حضور فلسطینی‌ها در این شهر، این پروژه اسرائیلی را شکست می‌دهد.

وی سپس انجام مناسک تلمودی در مسجدالاقصی و یورش مکرر به این مسجد را بخشی از جعل روایت رژیم صهیونیستی خواند و بر اهمیت هماهنگی فلسطینی-اردنی در این زمینه تأکید کرد.

 اشتیه در ادامه ابراز امیدواری کرد که برخی کشورهای عربی حامیان مالی یهودی‌سازی قدس نباشند و در پروژه‌های مشترک با رژیم صهیونیستی سهیم نشوند.

جنبش صهیونیسم در قرن نوزدهم و در اوایل قرن بیستم در یک کارزار تبلیغاتی و سیاسی گسترده در اروپا همواره بر این گزاره تبلیغ می‌کرد که سرزمین فلسطین همان «ارض موعود» یهودیان است و اینکه یهود «ملت برگزیده خداوند است». صهیونیست‌ها همچنان در ادبیات خود قدس را «مرکز ارض موعود» دانسته و آن را پایتخت و شهر آباء و اجدادی خود و یک شهر کاملا یهودی قلمداد می‌کنند.

این تبلیغات به طور گسترده بر سر کشورهای غربی آوار شده و به روایت غالب در رسانه‌ها، محافل سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی تبدیل شده است؛ کارزاری که موجب شد تا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت بشناسد.

اما در این راستا «یسرائیل ونکلشتاین» استاد معروف باستان‌شناسی در دانشگاه تل آویو که نظراتی خلاف گزاره‌های ذکر شده دارد، بار دیگر در مقاله‌ای تأکید کرد که میان یهود و بیت‌المقدس هیچ ارتباطی وجود ندارد.

او در مقاله‌ای در نشریه «جروزالم ریپورت» نوشت که دانشمندان باستان شناس یهود تاکنون هیچ شواهد تاریخی یا باستانی که داستان‌های تورات از جمله «سفر خروج» و عبور از سیناء و پیروزی «یوشع بن نون» بر کنعانیان را تأیید کند، نیافته‌اند. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/ص