طراحی سامانههای ایدهبان و دیدهبان برای دریافت ایدههای دانشجویان در حوزه سلامت روان
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران در دومین نشست تخصصی اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان که در محل تالار شهید دهشور دانشکدگان علوم دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: باید آرام آرام این دانشجویان را به زندگی قبل از کرونا برگردانیم و ارتباط و تعامل را به آنان آموزش دهیم.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، هدف از برگزاری جشنواره ملی سلامت را آوردن دانشجویان به متن دانست و گفت: این جشنواره میخواهد در بحث سلامت روان، سهم عمده را به خود دانشجویان واگذار کند.
وی همچنین به طراحی سامانههای ایدهبان و دیدهبان در جشنواره ملی سلامت دانشجویان اشاره کرد و افزود: با طراحی این دو سامانه در جشنواره، ایدههای مختلف دانشجویان درباره سلامت روان از آنها دریافت میشود و فعالیتهایی که در دانشگاههای مختلف اجرا میشود ثبت و ضبط شده و با تحلیل فعالیتهای انجامشده، بودجه مربوطه به دانشگاهها داده میشود.
عزیزی با تاکید بر نقش آموزش در ارتباطات و تعاملات اجتماعی خاطرنشان کرد: مرکز مشاوره دانشگاه در دو سال شیوع کرونا بر آموزش و ارتقای سواد سلامت متمرکز شد و اکنون وقت آن است که دانش را به مهارت تبدیل کنیم و لازمه این مهارتآموزی، ارتباط حضوری با دانشجویان است.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران تصریح کرد: تا زمانی که سواد به مهارت تبدیل نشود، نمیتواند مؤثر و کاربردی شود.
وی افزود: مرکز مشاوره دانشگاه تهران در راستای مهارتآموزی و بازگشت دانشجویان به زندگی امن و عادی گذشته، برنامههای متنوعی را مثل حضور مسئولان و مشاوران مرکز مشاوره در بین دانشجویان، خوابگاهها، برگزاری جشنوارهها و نمایشگاهها را اجرا میکند تا مهارتها را به صورت حضوری به دانشجویان آموزش دهیم.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت سلامت روان بویژه در دانشجویان، گفت: واحدهای مختلف دانشگاه باید مرکز مشاوره در این امر یاری کنند. علاوه بر معاونت دانشجویی، معاونت فرهنگی دانشگاه، استادان مشاوره و فرهنگی که در پردیسها مستقر هستند نیز بخشی از این مسئولیت را بر عهده بگیرند.
وی برگزاری اردوها با حضور دانشجویان و مددکاران مرکز مشاوره را از برنامههای مرکز مشاوره دانشگاه تهران در راستای آموزش دانشجویان در حین تفریح عنوان کرد.
عزیزی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به نقش همیاران سلامت روان در ارتقای سلامت اشاره کرد و گفت: تلاش داریم با آموزش تخصصی همیاران به عنوان بازوان اجرایی سلامت روان بتوانیم به طور جدیتر از این پتانسیل استفاده کنیم.
دومین نشست تخصصی اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان با موضوعات روابط مؤثر، جوانان و سبک زندگی دانشجویی با حضور دکتر علیرضا وجهی معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، دکتر ابراهیم نعیمی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، دکتر زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران و جمعی از همیاران سلامت روان از دانشگاههای منطقه یک کشور دانشگاه تهران برگزار شد.
انتهای پیام/