گسترش همکاری محور دیدار مقامات ازبکستان و سازمان امنیت و همکاری اروپا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «ولادیمیر ناراف» سرپرست وزارت امور خارجه ازبکستان و «اوون مورفی» رئیس هیئت دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر سازمان امنیت و همکاری اروپا در شهر «تاشکند» دیدار و چگونگی و چشم انداز گسترش همکاریهای متقابل بین ازبکستان و این سازمان را بررسی کردند.
در این دیدار طرفین با خرسندی تاکید کردند که در سالهای اخیر همکاریهای متقابل ازبکستان با همه نهادهای سازمان امنیت و همکاری اروپا از جمله دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر به طور قابل ملاحظهای تشدید شده است.
در همین راستا دو طرف به شرکت ناظران دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۹ و ریاست جمهوری سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۱ اشاره کردند.
مورفی سیر کنونی همکاری بین ازبکستان و دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر از جمله در زمینههایی مانند ارزیابیهای کارشناسی اسناد قانونی و تکامل قوانین مطابق با استانداردهای بین المللی را بسیار ارزشمند خواند.
طرفین در این دیدار در مورد اجرای توصیههای مطرح شده در گزارش نهایی دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر در نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری ازبکستان ۲۴ اکتبر سال ۲۰۲۱ میلادی تبادل نظر و آمادگی خود را برای همکاری موثر در این راستا ابراز کردند.
طرف ازبکی گزارشاتی را در مورد ابعاد اولویتدار سیاست خارجی «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور که امکان ایجاد فضای کاملاً جدید حسن همجواری در آسیای مرکزی، اصلاحات دموکراتیک در چارچوب استراتژی توسعه ازبکستان جدید برای سالهای ۲۰۲۲- ۲۰۲۶ میلادی را فراهم کرد، در اختیار هیئت دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر قرار داد.
نمایندگان دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر علاقمندی خود را برای گسترش همکاریهای همه جانبه از طریق اجرای طرحهای مشترک در زمینههای مختلف ابراز کردند.
ازبکستان از سال ۱۹۹۲ میلادی عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا است.
در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۶ میلادی دولت ازبکستان و سازمان امنیت و همکاری اروپا در مورد تاسیس سمت هماهنگکننده طرحهای سازمان امنیت و همکاری اروپا در تاشکند یادداشت تفاهمی امضا کردند.
هم اکنون «جان مکگریگر» هماهنگکننده طرحهای سازمان امنیت و همکاری اروپا در ازبکستان است.
در حال حاضر در ازبکستان طرحهای سازمان امنیت و همکاری اروپا اجرا میشود.
ازبکستان با سازمان امنیت و همکاری اروپا در زمینههای تحکیم امنیت و ثبات منطقهای، رشد نهادهای جامعه مدنی، گسترش همکاریهای اقتصادی بینالمللی و محیط زیست همکاری میکند.
انتهای پیام/