یمنیهای خشمگین از ائتلاف متجاوز، مسیر بینالمللی یمن به عُمان را بستند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، دهها معترض خشمگین در استان «حضرموت» (بزرگترین استان نفتخیز یمن در جنوب شرق این کشور) در اعتراض به قطع برق، مسیر بینالمللی عُمان به یمن را بستند.
بر اساس گزارش «وکاله الصحافه الیمنیه»، اعتراضات مردمی برای سومین روز متوالی در شهر «قصیعر» به دلیل قطعی برق در پی اتمام سوخت ادامه پیدا کرد.
در ادامه این گزارش آمده، معترضان مسیر بینالمللی یمن به عمان بعلاوه خیابانهای اصلی را برای دومین روز متوالی بستند ، به کامیونهای سنگین اجازه عبور ندادند و خواستار بهبود وضعیت برق شدند.
معترضان خشمگین با سر دادن شعارهایی، خواستار رفتن ائتلاف سعودی و مفسدان وابسته به آن در «شورای ریاستی یمن» شدند و اعلام کردند، باید مشکل برق به شکل ریشهای حل شود.
در فروردین ماه گذشته ، با اعلام آتشبس دو ماهه سازمان ملل در یمن که در واقع به منزله دادن فرصتی مجدد به ائتلاف سعودی برای تنظیم صفوف خود از نظر سیاسی و نظامی بود، ریاض با کنار گذاشتن «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور فراری یمن اقدام به تشکیل شورای ریاستی تحت هدایت «رشاد العلیمی» کرد؛ امری که گامی برای متحد کردن جناح های وفادار به ائتلاف سعودی در مقابل صنعاء به شمار میرفت. در کنار این اقدام، ریاض تلاش کرد تا به نوعی، امارات را نیز دور بزند و منافع خود را تامین کند، امری که با واکنش جدی ابوظبی همراه شد.
پس از آن منابع رسانهای، از نشست برخی مقامات عربستان سعودی با شماری از ساکنان استانهای حضرموت، شبوه، المهره و ابین خبر دادند و اعلام کردند که در این نشست، طرف سعودی با اعضای کمیتهای تشکیل شده از مردم این استانها دیدار داشت و اعلام کرد که ریاض تصمیم گرفته است به مردم حضرموت، شبوه، ابین و المهره برای پیوستن به عربستان، حق تعیین سرنوشت اعطا کند.
انگیزه اصلی ریاض از این اقدام، برخورداری از یک ساحل کامل در اقیانوس هند در سراسر نوار ساحلی از صرفیت در شرق تا شقره در غرب است. علاوه بر این، عربستان از سرمایههای طبیعی این استانها و سازگاری در این استانها به دلیل قرابت اجتماعی، فرهنگی و مذهبی سعودیها با ساکنان این استانها، آگاه است.
پس از افشای این نیت ریاض، گروه موسوم به «المجلس الانتقالی» (شورای انتقالی وابسته به امارات) در جنوب یمن، تشدید تنشها را علیه حضور سعودی در شرق یمن آغاز کرد، در حالی که نشانههایی از تقابل قریبالوقوع دو طرف، با توجه به تلاشهای عربستان برای ایجاد اتحادهای جدید در مهمترین مناطق یمن از نظر ثروت و موقعیت وجود داشت.
انتهای پیام/