بحران غذایی در جهان الگوی کشت کشورها را تغییر داد
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس پس از جنگ روسیه و اوکراین که تامین محصولات کشاورزی به ویژه محصولات اساسی را در معرض خطر جدی قرار داده است، کشورها الگوی کشت جدیدی را پیاده می کنند.
الگوی کشت جدید کشورها بیشتر روی تامین محصولات اساسی به ویژه گندم متمرکز است و آنها تلاش می کنند که هر چه بیشتر این محصول بسیار مهم را در داخل تولید کنند.
وزارت کشاورزی و شیلات ژاپن گزارش داد که کشاورزان این کشور تولید برنج را کاهش داده و به سمت کشت گندم و سویا رفتهاند.
این اقدام به خاطر افزایش قیمت این محصولات در بازار جهانی ناشی از درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین بوده و باعث شده تا ژاپن در معرض کمبود این محصولات کشاورزی قرار گیرد. از ۴۷ استان در ژاپن ۳۷ استان اعلام کردهاند که میخواهند کشت برنج را کاهش دهند.
روزنامه ژاپن تودی نوشته است از سال ۱۹۶۲ مصرف برنج در ژاپن همواره رو به کاهش بوده است، اما مصرف گندم و سویا در این کشور همچنان بالاست.
ژاپن ۸۰ درصد گندم و ۹۰ درصد سویای موردنیاز خود را وارد میکند و از زمان درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین قیمت این محصولات به شدت افزایش یافته است.
وزارت کشاورزی ژاپن پیشبینی کرده که امسال فقط ۳۵ هزار هکتار در این کشور زیر کشت برنج برود و تولید آن به حدود ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تن خواهد رسید.
نهادهای بینالمللی نظیر سازمان بینالملل و سازمان تجارت جهانی اخیرا بارها هشدار دادهاند که بحران کمبود غذا ناشی از درگیری نظامی با اوکراین بسیار جدی است به طوری که سازمان ملل متحد از آن به عنوان «فاجعه غذایی» تعبیر کرده است.
انتهای پیام/