باکو: پاشینیان برای تحقق صلح باید اراده سیاسی نشان دهد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه در واکنش به سخنان اخیر نخست وزیر ارمنستان در زمینه جنگ طلبی باکو گفت، جمهوری آذربایجان حامی و آغازگر عادی سازی روابط دو کشور است.
به گزارش خبرگزاری «آذرتاج» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان گفت، آذربایجان علیرغم سیاست تهاجمی و رویکرد ویرانگر ارمنستان، از زمان آزادسازی سرزمینهای خود، حامی و آغازگر عادی سازی روابط دو کشور بوده است. این رئیس جمهور آذربایجان بود که پیشنهاد امضای توافقنامه صلح را بر اساس پایبندی دقیق به اصول حقوق بین الملل در مرحله پس از جنگ داد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ادامه داد، طرف آذربایجانی حتی اصول اولیه را که باید بر اساس آن توافقنامه باشد را به طرف مقابل ارائه کرد. اگر آذربایجان خواهان جنگ بود، دیگر به این اقدامات نیازی نبود. اگر آذربایجان خواهان جنگ بود، برای بازسازی و احیای مناطق تخریب شده توسط ارمنستان به مدت ۳۰ سال تلاش زیادی نمیکرد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ادامه داد، به نظر میرسد کمی زمان می برد تا ارمنستان حقیقت را بپذیرد. امیدواریم زمان زیادی طول نکشد تا ارمنستان به اثربخشی «کریدور زنگزور» که اکنون به واقعیت تبدیل شده است، پی برد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ادامه داد، اگر ارمنستان واقعاً خواهان صلح است، باید اراده سیاسی خود را نشان دهد و گامهای مشخصی در جهت صلح بردارد، نه اینکه وقت خود را صرف احیای قالبی کند که کارایی آن همیشه پایین بوده است.
«نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان روز دوشنبه گفت ایروان در مورد موضع و اقدامات جمهوری آذربایجان در تضعیف توافقات هیچ توهمی ندارد، زیرا این کار با هدف ایجاد مقدمه برای مشروعیت دادن به جنگ جدید علیه ارمنستان انجام میشود.
نخستوزیر ارمنستان اظهار داشت:« آذربایجان دستیابی به توافقات را رد میکند و ارمنستان را به این اقدام متهم میکند. ما هیچ توهمی نداریم که چرا این کار انجام میشود. به عقیده من، این کار برای ایجاد پیششرطهایی به منظور مشروعیت جنگ علیه ارمنستان انجام میشود. و ترویج بیشتر دستورکار صلحآمیز است برای ما اهمیت بیشتری پیدا میکند.»
جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتشبس به امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و رئیسجمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقشآفرینی کرد.جمهوری آذربایجان در این دور از درگیریها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت.
این دو کشور با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری دارند و طی روزهای گذشته طرفین همدیگر را به نقض آتش بس و تیراندازی به مواضع هم متهم کردند. (جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/.