امضای قریب‌الوقوع توافق انتقال مالکیت تیران و صنافیر به سعودی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وب‌سایت صهیونیستی «واللا» به نقل از مقامات این رژیم گزارش داد، رژیم تل‌آویو، عربستان سعودی و مصر در شرف امضای توافقنامه‌ای هستند که بر اساس آن اجازه انتقال مالکیت جزایر «تیران و صنافیر» در تنگه تیران به عربستان سعودی داده می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده، «نفتالی بنت» نخست‌وزیر، «یائیر لاپید» وزیر خارجه و «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی جزئیات این توافق را دیده‌اند و با آن موافقت کرده‌اند. این توافق شامل تعهداتی است که به دو جزیره مذکر مربوط نمی‌شود؛ در رأس این تعهدات، موافقت ریاض با عبور هواپیماهای صهیونیستی عازم جنوب شرق آسیا از حریم عربستان است.

واللا به نقل از مقامات صهیونیست افزود، عربستان سعودی توافقی را با مصر امضا خواهد کرد که به موجب آن متعهد به اجرای تمهیدات امنیتی در داخل دو جزیره و حفاظت از آزادی دریانوردی در تنگه تیران خواهد شد و آمریکا متعهده بودن ریاض به تعهداتش را تضمین می‌کند و به رژیم اسرائیل ضمانت‌های مکتوبی در این باره می‌دهد.

در ادامه این گزارش آمده، دیپلمات‌ها و حقوقدانان آمریکایی، مصری و سعودی در حال حاضر مشغول تکمیل این توافق هستند و به تکمیل توافق‌ها، تفاهمات و ضمانت‌نامه‌هایی که سه طرف را قادر به نهایی کردن قرارداد می‌سازد، بسیار نزدیک هستند.

واللا افزود، امضای این توافق دستاوردی بزرگ برای دولت «جو بایدن» در غرب آسیا خواهد بود و انتظار می‌رود که راه در برابر عادی‌سازی تدریجی روابط سعودی-اسرائیلی باز کند.

از آنجایی که عربستان سعودی و رژیم اسرائیل روابط دیپلماتیک ندارد نمی‌توانند درباره دو جزیره مذکور توافق دوجانبه مستقیم داشته باشند و مصر و آمریکا دنبال راه‌حل‌های قضایی و دیپلماتیک برای نهایی کردن توافق هستند.

واللا در ادامه اعلام کرد، بر اساس توافق «کمپ دیوید» (میان مصر و اسرائیل)، مصر متعهد شده که تیران و صنافیر را خلع سلاح و به درخواست تل‌آویو مبنی بر استقرار ناظران بین‌المللی تحت فرماندهی آمریکا در این جزایر موافقت کند.

عربستان سعودی کنترل این دو جزیره را که دروازه ورود به بندرهای «العقبه» و «ایلات» هستند، در سال ۱۹۵۰ به مصر واگذار کرد.اکنون رایزنی‌هایی سه‌جانبه در جریان است تا مالکیت این این جزایر بار دیگر به عربستان سعودی بازگردد.

به رغم اعتراضات عمومی در مصر، پارلمان این کشور در تاریخ ژوئن ۲۰۱۷ و دادگاه عالی مصر در مارس ۲۰۱۸ توافقی را برای انتقال مالکیت و حاکمیت این دو جزیره به عربستان سعودی تصویب کردند؛ اما این توافق به دلیل معاهده ۱۹۷۹ به رضایت و تایید رژیم صهیونیستی هم نیاز داشت.

انتهای پیام/خ