کمک مالی ۶۰ میلیون دلاری قطر به ارتش لبنان

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رای الیوم، وزارت امور خارجه قطر روز پنجشنبه از حمایت مالی ۶۰ میلیون دلاری این کشور از ارتش لبنان خبر داد، ارتشی که با توجه به بحران اقتصادی موجود در این کشور در تامین نیازهای اساسی خود از جمله پرداخت حقوق نظامیان  با مشکلات اساسی مواجه است.
این وزارتخانه در بیانیه‌ای که در حساب کاربری خود در توییتر منتشر کرد، اعلام کرد که بر اساس دستورات شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، قطر اعلام کرد که ۶۰ میلیون دلار به ارتش لبنان کمک کرده است.
یک منبع نظامی لبنانی به خبرگزاری فرانسه گفت که کمک‌های قطر اولین کمک مالی است که به حقوق نظامیان ارتش لبنان اختصاص می‌یابد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که با توجه به بحران اقتصادی در لبنان، که بانک جهانی آن را در زمره بدترین اقتصادهای جهان از سال ۱۸۵۰ قرار داده است، ارتش لبنان در تامین نیازهای اساسی خود از غذا، دارو و نگهداری تجهیزات با مشکلات عمده‌ای مواجه است.
بر اساس این گزارش، حقوق یک سرباز معمولی در لبنان ​​کمتر از صد دلار است که برای تأمین هزینه ایاب و ذهاب و امرار معاش روزانه او کافی نیست. در مقایسه با قبل از شروع بحران اقتصادی لبنان در پاییز ۲۰۱۹ که حقوق یک سرباز حدود ۸۰۰ دلار بوده است.
حمایت قطر از ارتش لبنان در حاشیه سفر «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر به بیروت برای شرکت در نشست مشورتی وزرای خارجه کشورهای عربی که از سوی لبنان برگزار شد، اعلام شد.
وزیر قطری با ژنرال «جوزف عون» فرمانده ارتش لبنان دیدار کرد. در بیانیه  وزارت خارجه قطر به نقل از شیخ محمد آمده است که اعلام این کمک در چارچوب تعهد قطعی کشور قطر برای حمایت از جمهوری لبنان و ایستادن در کنار مردم لبنان است.
در چندین کنفرانس بین‌المللی، که مهمترین آنها در ژوئن ۲۰۲۱ در پاریس برگزار شد، وعده کمک‌های فوری به ارتش لبنان مطرح شد که شامل پرداخت حقوق نظامیان نشده بود. جامعه بین‌المللی می‌گوید که لبنان برای دریافت هرگونه حمایت اقتصادی و مالی باید اصلاحات ساختاری انجام دهد.
فرماندهی ارتش لبنان بارها نسبت به عواقب بحران اقتصادی بر اجرای وظایف نهاد نظامی در صورت بدتر شدن وضعیت هشدار داده است.
از زمان انفجار بندر بیروت که منجر به کشته شدن بیش از دویست نفر و ویرانی گسترده در ۴ اوت ۲۰۲۰ شد، ارتش لبنان تا حد زیادی به کمک‌های غذایی وابسته بوده است و کشورهای دیگر از جمله عراق نیز کمک‌های پزشکی و سوخت ارائه کردند.

انتهای پیام/.