رشد ۱۰۶۱۱ واحدی شاخص بورس تهران

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به رشد قرار گرفت، البته از میانه بازار از میزان رشد کاسته شد و در نهایت با افزایش ۱۰۶۱۱ واحد به رقم یک میلیون و ۴۷۳ هزار و ۵۰۹ واحد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش ۸۷۵ واحد به رقم ۴۰۴ هزار و ۶۵۷ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۷۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معامله‌گران بیش از ۵.۷ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۰۰ هزار فقره معامله و به ارزش ۳ هزار و ۹۵۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز همه شاخص‌های بورس سبز بودند اما میزان رشد شاخص‌ها کمتر از نیم درصد بوده است، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۰.۱۱ درصد رشد کردند این دو شاخص با معیار هم‌وزن ۰.۲۲ درصد رشد کردند، شاخص آزاد شناور ۰.۱۳ درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس بدون تغییر ماند و شاخص بازار دوم بورس ۰.۲۴ درصد رشد کرد.

امروز نمادهای گسترش نفت و گاز پارسیان، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، پتروشیمی پردیس، شستا و بانک ملت بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای صنعتی گل‌گهر و توسعه معادن و فلزات بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در فرابورس ایران شاخص کل با ۱۲۴ واحد کاهش به رقم ۱۹ هزار و ۴۱۵ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار میلیارد تومان رسید.ارزش بازار پایه فرابورس ۳۴۸ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۲ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۱۴۰ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به حدود ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید. امروز نمادهای پالایش نفت لاوان، پتروشیمی تندگویان، صنعتی مینو و صبا تأمین بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای بیمه پاسارگاد، فولاد هرمزگان و سنگ‌آهن گهر زمین بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس، با توجه به فصل برگزاری مجامع اکثر شرکت‌های بورسی و فرابورسی برای عملکرد سال گذشته خود سود حاصل کردند و به سهامداران خود سود توزیع کردند. بنابراین گر چه این نکته لازم است که سرمایه‌گذاری در بورس همراه با ریسک و نوسان است، اما کسانی که در بلندمدت به سهامداری می‌پردازند با دریافت سود سهام و حق‌تقدم‌های اختصاص یافته دچار زیان نخواهند شد.

یکی دیگر از منابع برای تأمین مالی شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه است که با سلب حق‌تقدم ،صرف سهام و یا عرضه اولیه از طریق صرف سهام یا صرف حق‌تقدم به تأمین مالی اقدام می‌کنند.

سهم تأمین مالی اقتصاد از بورس به کمتر از ۱۰ درصد می‌رسد و هنوز ۹۰ درصد تأمین مالی کشور از طریق بانک‌ها انجام می‌شود.

انتهای پیام/