تورم ۸۱ درصدی ترکیه در ماه جاری میلادی

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز، انتظار می رود، نرخ تورم ترکیه در ماه جولای (ماه جاری میلادی) به نزدیک ۸۱ درصد برسد و تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی به عدد ۷۰ درصد کاهش یابد زیرا هزینه بالای انرژی و کالا در جهان و کاهش مدام ارزش لیر همچنان قیمت ها را در ترکیه افزایش می دهد.

نرخ تورم ترکیه از پاییز گذشته روند افزایشی به خود گرفته است؛ زمانی که بانک مرکزی این کشور نرخ بهره بانکی را به ۱۴ درصد کاهش داد و ارزش لیر سقوط کرد.

به دنبال تبعات اقتصادی ناشی از حمله روسیه به اوکراین و ادامه کاهش ارزش لیر، قیمت‌ها امسال با افزایش بیشتری مواجه بوده است. لیر در سال گذشته میلادی ۴۴ درصد از ارزش خود در برابر دلار را از دست داد و امسال نیز ۲۷ درصد سقوط کرده است.

بر اساس برآورد ۱۰ موسسه‌ای که در نظرسنجی رویترز شرکت کرده اند، متوسط تورم سالانه ترکیه در ماه جولای ۸۰.۵۰ درصد برآورد شده است؛ پیش بینی این موسسات بین ۷۹.۴۵ و ۸۲.۵۰ درصد بوده است.

این رقم، بالاترین میزان از آگوست ۱۹۹۸ است زمانی که تورم سالانه ترکیه به ۸۱.۴ درصد رسیده بود و این کشور تلاش می کرد تا به چندین دهه تورم بالا پایان دهد.

بر اساس پیش بینی ۱۱ اقتصاددان، نرخ تورم این کشور تا پایان سال جاری میلادی تنها تا ۷۰ درصد کاهش خواهد یافت.

دولت ترکیه اعلام کرده است، نرخ تورم این کشور با برنامه های اقتصادی جدید کاهش خواهد یافت. در این برنامه، اولویت با نرخ پایین بهره با هدف تقویت تولید و صادرات و رسیدن به مازاد حساب جاری است.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه گفته است، انتظار دارد، نرخ تورم در ماه های فوریه و مارس سال آینده به سطح قابل قبولی برسد درحالی که بانک مرکزی این کشور، پیش‌بینی خود برای نرخ تورم تا پایان سال را به ۶۰.۴ درصد افزایش داده است، پیش‌بینی قبلی این بانک ۴۲.۸ درصد بود.

قانونگذاران و مخالفان دولت ترکیه، مدعی هستند، آماری که ارائه می شود، صحت ندارد و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد، مردم ترکیه معتقدند نرخ تروم بسیار بالاتر از چیزی است که به صورت رسمی اعلام می شود.

عمده کارشناسان معتقدند سیاست‌های نادرست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه عامل رشد نرخ تورم در این کشور بوده است.

شهاب کافچی‌ اوغلو، رئیس کل بانک مرکزی ترکیه روز گذشته گفت: اقتصاد این کشور به خاطر ادامه استفاده و وابستگی به دلار در حال پرداختن هزینه سنگینی است.

کافچی اوغلو تأکید کرد: بسیاری از شرکت‌ ها درخواست کرده ‌اند تا پول خارجی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به لیر تبدیل کرده و دیگر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارز نخرند تا بتوانند از وام کم‌ بهره و با بازپرداخت طولانی «اگزیم بانک» استفاده کنند.

ماه دسامبر سال گذشته ارزش لیر ترکیه سقوط سنگینی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رساند و از آن زمان به بعد بانک مرکزی این کشور در تلاش است تا با استفاده از ذخایر ارز خارجی خود ارزش لیر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پایدار کند.

انتهای پیام/