چسب زخم هیدروژلی از امواج مافوق صوت برای انتقال دارو و چسبندگی بهتر استفاده می کند

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، پانسمان های مورد استفاده برای پوشاندن زخم ها گاهی درست به سطح جراحت نمی چسبند که این امر بهبود آن را به تاخیر می اندازد. اما در قالب فناوری جدید از ریزحباب‌های هدایت شده با امواج فراصوت برای پیوند بهتر چسب زخم با پوست استفاده می‌شود.

این چسب زخم که در دانشگاه مک گیل کانادا ساخته شده، به شکل یک ورقه نازک از هیدروژل شفاف بوده و متشکل از پلی آکریل آمید یا پلیمرهای پلی ایزوپروپیل آکریل آمید و نیز یک ژل آلژینات مشتق شده از جلبک دریایی است. این هیدروژل با یک مایع حاوی کیتوزان یا نانوذرات ژلاتین یا نانوبلورهای سلولز ترکیب می‌شود.

در نهایت یک مبدل مافوق صوت کوچک به این مجموعه اضافه می شود. امواج مافوق صوت از درون هیدروژل عبور می‌کنند و باعث ایجاد حفره هایی در چسب زخم شده و ریزحباب‌های زیادی تولید می‌کنند که چسب زخم را به سطح پوست فشار می‌دهند.

در نتیجه، پانسمان بسیار بهتر از بانداژ سنتی به پوست می‌چسبد. هنگامی که زخم بهبود یافت، فرآیند مذکور به طور معکوس اجرا می شود تا هیدروژل حذف و چسب از زخم جدا شود. در آینده می توان از این فناوری برای انتقال دارو به درون بدن نیز استفاده کرد.

انتهای پیام/

https://newatlas.com/medical/hydrogel-bandage-ultrasound-bubbles/