روسیه چگونه ایرباس و بوئینگ را کنار می‌گذارد؟

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، شرکت مهندسی دولتی روستک روسیه اعلام کرد که این کشور می‌خواهد به طور کامل وابستگی خود به غرب در صنعت هوانوردی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از بین ببرد.

این شرکت گفته که می‌خواهد با استفاده از قطعات تولید داخل در این کشور تا سال ۲۰۳۰، هزار فروند هواپیما تولید کرده و به وابستگی خود به بوئینگ و ایرباس خاتمه دهد.

این موضع‌گیری روستک که یک شرکت بسیار بزرگ است و از سوی یکی از افراد نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اداره می‌شود، یکی از قوی‌ترین نشانه‌های این مسئله است که روسیه به این نتیجه رسیده که تقابل با غرب یک مسئله همیشگی خواهد بود.

در حال حاضر ۹۵ درصد ناوگان هواپیماهای مسافربری در روسیه،‌ بوئینگ و ایرباس هستند اما تحریم‌های اعمال شده به روس‌ها نشان داده که دیگر امکان تامین قطعات یدکی برای این هواپیماها وجود ندارد و هیچ چشم‌اندازی هم برای حل این مشکل به چشم نمی‌خورد.

رویترز در ماه آگوست گزارش کرده بود که شرکت‌های هواپیماهایی روسیه از جمله ایروفلوت، از آنجا که امکان تامین قطعات یدکی ندارند در حال زمین‌گیر کردن برخی هواپیماها و استفاده از قطعات آنها برای فعال نگه داشتن دیگر ناوگان خود هستند.

سرگئی چمزوف، مدیرعامل روستک، اما به شرایط پیش‌آمده به عنوان یک فرصت برای ایجاد یک صنعت هواپیماسازی خوداتکا و قوی نگاه می‌کند.

شرکت روستک، درباره برنامه‌ها و اوضاع صنعت هوانوردی روسیه اعلام کرده که هواپیماهای خارجی از ناوگان حمل و نقل روسیه کنار گذاشته خواهند شد.

در این بیانیه آمده است که ما معتقدیم اوضاع قابل بازگشت نیست و دیگر هرگز شاهد تحویل هواپیماهای بوئینگ و ایرباس به روسیه نخواهیم بود.

پایان پیام/