ایروان: نظامیان باکو تعدادی از مواضع نظامی راهبردی ما را تصرف کردند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان گفت که جمهوری آذربایجان در آخرین رویارویی با نیروهای ارمنستانی چندین مواضع نظامی ارمنستان را در «واردنیس» تصرف کرده است.

به نوشته خبرگزاری «آرمنا پرس»، سرلشکر « آراکل مارتیکیان»  معاون ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان در  نشست خبری گفت، مواضعی که جمهوری آذربایجان تصرف کرده از نظر تاکتیکی مهم نیست، اما از نظر راهبردی مهم است.

 وی گفت: «آنها موفق شدند چند پاسگاه نظامی را تصرف کنند. این مواضع از نظر تاکتیکی اهمیت چندانی ندارند، اما از نظر راهبردی مهم هستند زیرا بالای شهرک‌های ما قرار دارند و می‌توانند جاده‌ها و مسیرهای ما را تا حدودی رصد کنند و مهمتر از همه این که آنها با حضور خود ساکنان روستاهای مجاور را آزار می‌دهند.»

در تحولی دیگر، در پی حمله روز چهارشنبه نیروهای جمهوری آذربایجان به مرز ارمنستان، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در توییتی ضمن محکوم کردن این حمله خاطرنشان کرد که اقدام ارتش جمهوری آذربایجان باید محکوم و متوقف شود.

به نوشته خبرگزاری «نیوز آرمنیا» پاشینیان در این توییت نوشت:«در نتیجه حمله جدید جمهوری آذربایجان سه نظامی ارمنی در خاک ارمنستان کشته شدند. این حمله علیه استقلال، حاکمیت و دموکراسی ارمنستان است. تهاجم جمهوری آذربایجان باید محکوم و متوقف شود. از دموکراسی ارمنستان دفاع کنید.»

رسانه‌های ارمنستانی چهارشنبه شب از تیراندازی بین نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان در نقاط مرزی خبر دادند.وزارت دفاع ارمنستان مدعی  شد که ساعت ۱۸:۰۰ چهارشنبه به وقت محلی، نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان به سمت مواضع نظامی نیروهای مسلح ارمنستان مستقر دربخش شرقی مرز بین دو کشور تیراندازی کردند.

وزارت دفاع ارمنستان مدعی شد که نیروهای جمهوری آذربایجان از خمپاره و سلاح کالیبر بزرگ استفاده کردند. این وزارتخانه تایید کرده که نیروهای ارمنستان نیز به تیراندازی نیروهای جمهوری آذربایجان پاسخ دادند.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز مدعی تیراندازی طرف مقابل به مواضع خود شد. این وزارتخانه مدعی شد که علیرغم توافق آتش بس، یگان‌های نیروهای مسلح ارمنستان با استفاده از سلاح های مختلف مواضع ارتش این کشور  در منطقه «کلبجار» را هدف قرار دادند که طی یک نظامی جمهوری آذربایجان مجروح شد. 

این تیراندازی تازه ترین درگیری بین این دو کشور همسایه و پرحاشیه در روزهای گذشته است.

طی روزهای گذشته، وزارت دفاع ارمنستان از عدم حضور در رزمایش «سازمان پیمان امنیت جمعی» به دلیل تنش مرزی با جمهوری آذربایجان خبر داده بود. وزارت دفاع  ارمنستان با  توجه به تنش‌ها در امتداد مرز خود با جمهوری آذربایجان، تصمیم گرف در رزمایش نظامی سازمان پیمان امنیت جمعی  در قزاقستان  شرکت نکند. 

طبق توافق آتش‌بس نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) که به امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، «الهام علی اف» رئیس‌ جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه رسید به  جنگ دوم  بر سر منطقه قره باغ کوهستانی پایان داده شد و  روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد و حضور نیروهای حافظ صلح روس طبق همین توافق انجام شده است.

اخیرا نیز در یک درگیری مرزی نسبتا شدید، دو طرف به تیراندازی به مواضع هم پرداختند که تلفاتی را برای باکو و ایروان به همراه داشت.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که ارتش این کشور طی درگیری‌های ۱۲ تا ۱۴ سپتامبر (۲۱ تا ۲۳ شهریور) با ارمنستان، ۷۹ کشته و ۲۸۲ مجروح داد. نخست‌وزیر ارمنستان نیز گفت که دستکم ۱۳۵ نظامی ارمنستانی در درگیری‌های مرزی با جمهوری آذربایجان کشته شدند.

رئیس جمهور  سابق ارمنستان روز چهارشنبه از امکان همکاری دفاعی ارمنستان با ایران و تعمیق آن سخن گفت.«رابرت کوچاریان» رئیس جمهور سابق ارمنستان در یک نشست خبری گفت که امکان تعمیق همکاری دفاعی بین ارمنستان و ایران  وجود دارد و این همکاری به عنوان بخشی از مولفه امنیتی ارمنستان  ضروری است (جزئیات بیشتر).

پایان پیام/