گسترش کانونهای دانشجویی همیاران سلامت در دانشگاهها یک ضرورت است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، پنجمین همایش سراسری کانونهای دانشجویی همیاران سلامت، بهمیزبانی دانشگاه شیراز، با رویکرد اجتماعی شدن امر پیشگیری آسیبهای اجتماعی، آغاز به کار کرد.
هاشم داداشپور معاون وزیر علوم در پنجمین همایش سراسری کانونهای دانشجویی همیاران سلامت ضمن سپاسگزاری از میزبانی دانشگاه شیراز و قدردانی از همیاران سلامت، گفت: در سالهای گذشته، بهویژه دودههی اخیر، بحث تأسیس نهادهای دانشجویی اهمیت ویژهای پیدا کرده است، بهطوری که معاونت دانشجویی توانست نهادهای بسیاری را در دانشگاهها تأسیس کند.
وی اظهار کرد: براساس گزارشهای دریافتشده، حداقل ۲۰هزار تشکل، اعم از کانونها، انجمنها و… تأسیس شده است که ۹۹درصد از آنها تشکلهای فرهنگی اجتماعی هستند که کانونهای دانشجویی همیاران سلامت نیز جزء این گروه است. از این ۲۰هزار تشکل دانشجویی، ۴۸۸ مورد آن، کانون همیاران سلامت را دربرمیگیرد که بهعبارتی ۴درصد از کل تشکلها را شامل شده است که این عدد، رقم قابل توجهی است و نشانگر اهمیت این حوزه است.
وی در ادامه گفت: اولین خواسته ما از مراکز مشاوره و سلامت روان این است که کانونهای دانشجویی همیاران سلامت را گسترش دهند. همینطور امیدواریم شاهد فعالشدن بیشاز پیش کانونهای دانشجویی همیاران سلامت باشیم.
داداشپور با یادآوری نقش مؤثر همیاران سلامت، خواستار همپیوندی و اتصال بیشتر کانونهای دانشجویی همیاران سلامت با مراکز مشاوره و رواندرمانی و مراکز بهداشت شد و گفت: مؤلفههای تشویقی و ترغیبی باید برای دانشجویان همیار سلامت در نظر گرفته شود و در این زمینه شناسایی و تقدیر از کانونهای دانشجویی همیاران سلامت و گزینش همیاران فعال و برتر لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه این گردهمایی میتواند به فهم مشکلات مشترک دانشجویان، بهویژه در سطح منطقه، کمک شایانی داشته باشد، اظهار کرد: بهدلیل تأثیرپذیری بسیار دانشجویان از یکدیگر، ارتباط شبکهای کانونهای دانشجویی همیاران سلامت تأثیر بسیار زیادی در ارتقای سلامت خواهد داشت.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: مهمترین مسؤولیت این است که یک فرد بتواند به همنوع خود کمک کند. دانشجویان عزیز اگر بتوانند با نوآوری در این زمینه، تجارب ارزشمند خود را به یکدیگر منتقل کنند، بسیار اثرگذار خواهد بود.
* از سخن بدون پشتوانه بپرهیزید
وی در پایان با اظهار اینکه اگر سخن و عمل یک فرد، یکسان نباشد؛ اثرگذاری نخواهد داشت؛ خطاب به همیاران سلامت گفت: تاجایی که امکان دارد از سخن بدون پشتوانه بپرهیزید تا مؤثرتر شوید.
مدیر دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان نیز در این مراسم ضمن قدردانی از همیاران سلامت روان، بیان کرد: کانونهای دانشجویی همیاران سلامت سال ۱۳۹۴ با توافقنامهای که بین معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت علوم منعقد شد، باهدف ارائه خدمات مستمر، فراگیر و اجتماعمحور دانشجویان علاقهمند به ارتقاء سواد سلامت در ابعاد مختلف، زیر نظر مرکز مشاوره دانشجویی تشکیل شده است. این دانشجویان در وهله اول برای ارتقاء خودشان و در وهله دوم برای اثرگذاری مطلوب روی جامعه دانشجویی هماندیشی و برنامهریزی میکنند.
وی با اشاره به دوران فراگیری کرونا و مشکلات ناشی از آن در جامعه اظهار کرد: در این مدت برآنیم تا با انسجام بیشتر همیاران سلامت روان در دانشگاهها از آسیبهای اجتماعی پیشگیری کنیم.
وی خطاب به دانشجویان همیار سلامت گفت: حضور شما بهعنوان قوه فکری و اجرایی ما بسیار مؤثر هست. شما با ایدههای نوآور و فعالیتهای خلاقانهی خود میتوانید تأثیر بسزایی در ارتقاء سلامت و توانمندی دانشجویان در حل مسائل داشته باشید از همینرو ما از ایدهها و برنامههای شما استقبال خواهیم کرد.
*همیاران سلامت قوه فکری و اجرایی مراکز مشاوره و سلامت
مدیر دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه پژوهشها نشان داده است که اثرپذیری دانشجویان از یکدیگر حتی از اثرپذیری دانشجویان از استادان هم بیشتر است، از دانشجویان دعوت کرد تا با حضور در برنامه تاد (تجربه ارزشمند دانشجویان) که بهمنظور ضبط و بازنشر تجربههای دانشجویان طراحی شده است، شرکت کنند.
*کسب توانمندیهای لازم با حضور در نهادهای خودجوش دانشجویی
علی حفیظی، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه شیراز هم در افتتاحیهی پنجمین همایش سراسری کانونهای دانشجویی همیاران سلامت، ضمن خوشامدگویی به حاضران، میلاد مسرور پیامبر رحمت (ص) و یادروز حافظشیرازی را گرامیداشت و خطاب به دانشجویان گفت: آنچه که در دوران دانشجویی باید کسب کرد، توانمندی حل مسأله، یادگیری و تعامل و گفتوگو است که تجربه نشان داده است، همهی اینها را بهخوبی میتوان در نهادهای خودجوش دانشجویی، ازجمله همین کانونهای همیاران سلامت روان دنبال و کسب کرد.
چنگیز رحیمی، رئیس مرکز مشاوره و رواندرمانی دانشگاه شیراز و مدیر اجرایی این همایش نیز در حاشیهی این برنامه خبر داد: در این همایش کارگاههای آموزشی با عنوانهای «آموزش برنامه بتا، ازدواج موفق، پیشگیری از افت تحصیلی، پیشگیری از سوء مصرف سیگار و اعتیاد، هفت لایه یادگیری و تثبیت اطلاعات در مغز، نشانهشناسی اختلالات روانی، شکست عاطفی، چگونه مثل کارافرین فکر کنم، تفکر خلاق و تفکر انتقادی، ارتباط مؤثر و کنترل خشم، سازگاری و تاب آوری، مداخلات بهداشت روانی و اجتماعی در بحران های طبیعی، ویژگی ها و مهارت های همیاران سلامت روان، سبک زندگی سالم و بهداشت جسم» برای دانشجویان همیار برگزار خواهد شد.
وی افزود: در اختتامیه «پنجمین همایش کانون های دانشجویی همیاران سلامت روان» از کانونهای برتر همیاران سلامت روان دانشگاههای کشور نیز تقدیر خواهد شد.
پایان پیام/