پرچم بورس پس از ۷ هفته بالا رفت/ بازار سهام بیش از این نزول نمی کند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سهام پس از هفت هفته نزول، در هفته جاری بازده مثبت ثبت کرد و سبز پوش شد. بازار سهام این روزها در وضعیت بیم و امید قرار دارد و هنوز روندهای آینده این بازار به صورت قطعی مشخص نشده است.
ورود اندیکاتور RSI به محدوده اشباع فروش، سبب شد شاخص کل به سمت بالا حرکت کرده و همین موضوع نیز موجب سبز پوشی شاخص کل و بورس طی دو روز انتهایی هفته گذشته شد. در هفته سوم مهرماه شاخص کل در نزدیکی محدوده روانی یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی با توقف عرضه رو به رو شد.
در این هفته، سیگنال توقف روند نزولی شاخص کل در ابتدا با سبزپوشی گروه پالایشگاهی روشن شد و در ادامه در پایان هفته سایر گروه ها مانند شیمیایی و فلزی پرچم صعودی بازار را بالا نگه داشتند.
نقشه بازار در روزهای پایانی هفته نشان می دهد که سهامداران در حال سبک و سنگین کردن شرایط بازار و گروه ها هستند. برخی از کارشناسان معتقدند که بازار سرمایه از نظر تکنیکالی و ارزندگی در جایگاه مناسبی است؛ ولی ریسک های موجود در بازار از جمله ریسک های سیستماتیک و غیراقتصادی مانع از افزایش مورد انتظار نقدینگی در شرایط کنونی بازار سرمایه شده و در شرایطی که حجم معاملات کم است، معاملات الگوریتمی هم در محدوده های حمایتی جان بازار را برای حرکت رو به بالا گرفته است.
در هفته گذشته چندین جلسه برای بررسی وضعیت بورس برگزار شده است. روز شنبه جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با مدیران هلدینگهای بزرگ بازار سرمایه برگزار شد تا بازار کمی مثبت شود. گفته می شود بیش از ۸۰ درصد از مدیران بازار در این جلسه حضور داشتند.
* بازار سهام با شیب ملایم صعود می کند
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بازار سرمایه به دنبال دلیل بنیادی می گردد که تا سبز بماند. ولی هنوز دلیل مهمی که اعتماد بازار را جلب کند مشخص نشده است. در روزهای قبل جلسه اوپک پلاس باعث افزایش قیمت نفت شده است، اوپک پلاس در روز چهارشنبه میزان عرضه را دو میلیون بشکه کاهش داد، که می تواند منجر به صعودی شدن روند قیمتی نفت شود.
وی ادامه داد: دو شاخصه نرخ کامودیتیها و دلار در بازار سهام تأثیر مثبتی بر صنایع دلاری (فلزات اساسی و پتروشیمی) دارد. روی و مس از فلزاتی هستند که در بین گروهها و صنایع زودتر میتوان تأثیرات مثبت را در آنها مشاهده کرد. هرچند ریسکهای کلی کشور تحریم، ناآرامی، کسری بودجه دولت و قیمتگذاری دستوری در اولویت تأثیرگذاری هستند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: می توان با اطمینان گفت که بازار سرمایه بیش از این نزول را تجربه نمی کند و با رشدی ملایم تا پایان سال به کار خود ادامه میدهد. اگر ریسکها مرتفع شود بازدهی بالایی را در بازار سهام شاهد خواهیم بود. زمانی فقط سهام دلاری و بانکی مورد توجه بودند، اما در وضعیت فعلی، سرمایه گذاران ورود به همه صنایع را در دستور کار خود قرار داده اند.
* رشد شاخص کل بورس پس از ۷ هفته افت
در اولین روز کاری هفته شاخص صعود ۲ هزار و ۸۶۸ واحدی را پشت سر گذاشت. روز یکشنبه شاخص ۱۱ هزار و ۶۳۸ واحد نزول کرد و روز دوشنبه هزار و ۱۶۳ واحد منفی شد. روز سه شنبه شاخص ۹ هزار و ۶۶۳ واحد صعود کرد و در آخرین روز کاری هفته نیز ۶ هزار و ۲۰۶ واحد بالا آمد و بالاتر از سطح هفته قبل ایستاد.
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و ۳۱۹ هزار و ۷۸۹ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۵ هزار و ۹۳۶ واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۵ دهم درصد شد.
* افت شاخص کل هموزن برخلاف روند بازار
شاخص کل هموزن در اولین روز هفته با رشد ۹۹۹ واحدی روبرو شد. اما در روز یکشنبه با افت پنج هزار و ۳۲۸ واحدی و در روز دوشنبه با کاهش ۳۲۵ واحدی بسته شد. این شاخص در روز سه شنبه و چهارشنبه به ترتیب افزایش سه هزار و ۱۸۴ واحدی و هزار و ۳۹۱ واحدی را تجربه کرد.
شاخص کل هموزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۷۹ واحد پائینتر ایستاد و در سطح ۳۸۰ هزارو ۲۷۰ واحدی قرار گرفت و بازدهی منفی ۲ صدم درصدی را ثبت کرد.
* رشد ۳۰ درصدی ارزش معاملات خُرد در بازار سهام
در هفته سوم مهرماه میانگین ارزش کل معاملات هفته ۳۴ هزار و ۲۳۷ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۴۳ هزار و ۸۷۴ میلیاردی هفته پیشین، افت ۲۲ درصدی داشته است.
در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۲ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم هزار و ۶۹۹ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۳۰ درصدی داشته است.
طبق بررسی ها، میانگین ارزش صفهای فروش پایانی بازار افت ۷۳ درصدی داشته و میانگین ارزش صفهای خرید ۲۷۲ درصد افزایش یافته است.
پایان پیام/