شکست پروپاگاندای رسانه‌های غربی علیه ایران/ اهمیت شبکه‌های برون مرزی در تبیین موفقیت‌های کشور

خبرگزاری فارس – گروه هنر و رسانه: دیپلماسی عمومی نقش عمده‌ای در پیشبرد برنامه‌های یک کشور برای افزایش قدرت بازدارندگی، تاثیرگذاری در عرصه بین الملل و حتی رشد اقتصاد و تجارت خارجی دارد. بهترین ابزار دیپلماسی عمومی رسانه‌هایی هستند که میدان تاثیرگذاری شان عرصه بین الملل است و در واقع بخشی از این دیپلماسی بر پایه خنثی سازی پروپاگاندای رسانه‌های متخاصم و استفاده از تاکتیک‌های اقناع کننده استوار است. در هفت دهه گذشته به صورت دائم قدرت پیمان ناتو در رسانه‌های جهان تبلیغ می‌شد اما شرایط امروز جهان تغییر کرده است.

دوره ای که آمریکا توان منزوی کردن هر کشوری را داشت یا مانند منطقه آمریکای لاتین با کودتا و مداخله مستقیم دولت‌ها را تغییر می‌داد و در غرب آسیا به اشغال و بمباران سرزمین‌ها مبادرت می‌ورزید پایان یافته است اما همزمان با واقعیت خارجی این وضعیت، لازم است رسانه‌هایی به بیان دقیق و مستمر این حقایق بپردازند.

شبکه ایرانی «هیسپان تی وی» در این شرایط می‌تواند به تبیین موفقیت جدید ایران در برابر ایالات متحده پرداخته و پیوستن رسمی ایران به «سازمان همکاری‌های شانگهای» را به عنوان اثبات کننده شکست همه تلاش‌های آمریکا به منظور منزوی کردن کشورمان در عرصه بین الملل به اطلاع مردم آمریکای لاتین برساند. سازمان همکاری شانگهای اولین مجموعه در قاره آسیاست که مدیریت و همکاری بین المللی در مسائل کلان اقتصادی، امنیتی، نظامی و مالی را برای اعضایش فراهم می‌کند.

پیش از این قاره‌های دیگر دارای سازمان‌های مالی یا امنیتی مشترک بودند مثلا در اروپا علاوه بر اتحادیه اروپا «سازمان امنیت و همکاری اروپا» هم وجود دارد یا موارد مشابهی مانند سازمان «نفتا» و «پیمان نوراد» در آمریکای شمالی فعالیت دارند اما قاره آسیا علیرغم قدمت و گستردگی فاقد چنین سازمانی بود.

در پیمان شانگهای ابتدا چین، روسیه و کشورهای آسیای مرکزی سپس هند و پاکستان و در نهایت ایران توانستند سازمانی را داشته باشند که به هم افزایی در مسائل مالی و اقتصادی دست یابند و در عین حال با چالش‌های امنیتی مانند تنش‌های مرزی، جرایم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر و … مقابله همزمان انجام دهند. اما اهمیت معرفی این مسائل در شبکه‌ای مانند هیسپان تی وی که برای کشورهای آمریکای لاتین فعالیت می‌کند چیست؟

*بازنمایی  شکست آمریکا در سیاست فشار حداکثری

اولین اهمیت انتشار خبر پیوستن ایران به مجموعه بسیار بزرگ شانگهای این است که تلاش‌های آمریکا برای فشار حداکثری جهت انزوا و خُرد شدن ایران کاملا شکست خورده و کشورهایی که هر کدام به نوعی بخشی از تحریم های آمریکا را چشیده اند مانند ایران، روسیه و چین توانسته‌اند در سازمانی که از نظر قدرت اقتصادی و نظامی رقیب جدی ناتو است گرد هم آیند. این مجموعه هر چه بیشتر تقویت شود برای نظمی که آمریکا در سی سال گذشته بر جهان تحمیل کرده بود بیشتر خطرناک است. این پدیده خبر خوشی برای مردمی است که از ستم و غارتگری‌های ایالات متحده و شرکت های اروپایی خسته شده اند و در دو دهه اخیر برای پس گرفتن حقوق خود در قالب موج چپ مبارزه می‌کنند.

البته پیوستن ایران به سازمان شانگهای یک مزیت برای امریکای لاتین محسوب می شود چرا که کشورمان روابط اقتصادی گسترده ای با دولت های ونزوئلا، کوبا، بولیوی و نیکاراگوئه دارد و اتفاقا این کشورها توسط ایالات متحده زیر فشار هستند برای مثال ونزوئلا با همکاری و کمک ویژه ایران و تا حدی روسیه و چین توانست بر بحران تورم سه رقمی پیروز شود و صنعت نفت و برق ویران شده اش را بازیابی کند.

*اهمیت راهبردی شبکه‌های برون مرزی

زمانی که ملت‌های آمریکای لاتین این مسائل را در شبکه اسپانیایی زبان هیسپان تی وی ببینند می‌توانند نسبت به موفقیت و آینده مبارزات خود امیدوار باشند. این درست است که شانگهای مجموعه‌ای آسیایی است اما کشورهای لاتین هم می‌توانند پیوندهای مشابه را شکل دهند و مانع دخالت‌های استکبار در سراسر منطقه شان شوند.

آنچه مهم و راهبردی است و باید در ابعاد رسانه ای بررسی شود این نکته است که جهان با سرعت به سمت نظام چند قطبی و قرن بعد از آمریکا حرکت می‌کند که دیگر واشنگتن به وسیله پیمان ناتو در عرصه نظامی و با دلار در تجارت جهانی حرف اول را نمی‌زند.

ساختن و تقویت یک رقیب جدی در برابر ناتو دقیقا همین هدف را دنبال می‌کند و تمدن‌های ایران اسلامی، روسیه ارتدوکس، چین زردپوست و شبه قاره هند با انبوه تفاوت‌ها که در قالب یک سازمان همکاری گرد آمده‌اند نشان از نظام چند قطبی آینده جهان دارد. ضمن اینکه با تشدید تنش‌ها و رشد چالش‌ها در مواردی مانند جنگ اوکراین  برای روسیه، بحران تایوان برای چین و موفقیت‌های محور مقاومت در غرب آسیا برای ایران شرایط برای رویارویی‌های متفاوت با ناتو فراهم می‌شود.

در نتیجه رسانه‌های جریان اصلی غرب تلاش می‌کنند باز هم قدرت آمریکا و سازمان ناتو را به رخ بکشند اما دانستن این نکته که یک رقیب بسیار قوی در برابر سازمان ناتو قد علم کرده است برای ملت‌های آمریکای لاتین یک ضرورت است. ضرورتی که هیسپان تی وی می‌تواند در حوزه آمریکای لاتین در اشکال گوناگون اطلاع رسانی کند و در نهایت به خنثی شدن پروپاگاندای غرب منجر خواهد شد.

پایان پیام/