ورزش دانشگاهی نیازمند توجه ویژه مجلس است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، ابراهیم علی دوست مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان گفت: بودجه مشخصی برای بخش تربیت بدنی در دانشگاهها تعریف نشده است، این موضوع چالش جدی است که بخش تربیت بدنی در دانشگاهها با آن مواجه است برای رفع این چالش میشود بودجه بخش ورزش را از باقی بخشها جدا و سهم آن را از بودجه دانشگاه مشخص کرد.
مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: اداره کل تربیت بدنی در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ که دانشگاهها به صورت مجازی فعال بودند حدود ۸ میلیارد تومان دریافت کرد، متاسفانه این میزان بودجه بدون هیچ تغییری برای سال ۱۴۰۱ که دانشگاهها حضوری شدهاند نیز به این اداره کل تخصیص یافت که به نظر بنده این به دلیل کم لطفی نهادهای بالادستی به ورزش دانشگاهی است.
علی دوست تصریح کرد: ما انتظار داشتیم با توجه به فعالیتهایی که برای اداره کل در سال ۱۴۰۱ تعریف کردهایم به عنوان مثال برگزاری ۴ المپیاد، بودجه بیشتری به این اداره کل نسبت به سالهای گذشته تعلق گیرد اما متاسفانه با وجود تغییر در روند آموزش و بازگشایی دانشگاهها که به تبع آن فعالیتهای ورزشی نیز افزایش مییابد ما با این کم لطفی مواجه شدیم و هیچ تغییری در میزان بودجه ایجاد نشد.
وی با بیان اینکه این میزان بودجه برنامهریزی را برای اداره کل بسیار سخت کرده است؛ تاکید کرد: چالش دیگر این است که بودجه فدراسیون ورزشهای دانشگاهی نیز با بودجه اداره کل یکی است به طوری که ما باید ۲۶ درصد از آن میزان بودجه اختصاصی را نیز به بخش فدراسیون ورزشهای دانشگاهی دهیم.
مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: مشکل دیگری که در خصوص بودجه نویسی دانشگاهها وجود دارد مربوط به بخش رفاهی، فوق برنامه و فرهنگی میشود در واقع دانشگاهها برای این بخش در سال ۱۴۰۱ به طور کلی ۴ هزار میلیارد تومان دریافت میکنند که این مبلغ بین دانشگاههای کل کشور تقسیم میشود، مشکلی که وجود دارد عدم مشخص شدن سرفصلها در این بودجه است به طوری که ادارات تربیت بدنی در دانشگاهها نمیدانند، چه میزان از این بودجه سهم دارند.
وی ادامه داد: اگر عزیزانی در نظام بودجه نویسی کشور مسئولیت دارند، این موضوع را مشخص کنند و ردیف بودجه مجزا برای آن در نظر گیرند، مدیریت این بخش بسیار بهتر خواهد شد. از طرفی ورزش یک موضوع فوق برنامه و امر رفاهی نیست بلکه یک اصل و برنامه است و از این جهت باید به آن نگاه ویژهای داشت.
علی دوست افزود: مجلس شورای اسلامی ، کمیسیون تلفیق و کمیسیون فرهنگی در یک اقدام قابل تقدیر، گامهایی را برای کمک به ورزش برداشتهاند، طوری که از طریق تبصره ۱۴ مبلغ ۳۱۵ میلیون تومان را به صورت مجزا به ورزش اختصاص یافت که حدود ۳۰ فدراسیون و نهاد از جمله ورزش دانشآموزی، طلاب، بسیج ورزشکاران، ورزش روستاییان و عشایر در آن لحاظ شده است اما متاسفانه در این تبصره نیز ورزشهای دانشگاهی دیده نشدهاند و در این خصوص هیچ کمکی به این بخش صورت نگرفته است.
وی اظهار کرد: در قانون برنامه ششم و هفتم و تبصرههای بودجه سال ۱۴۰۱ اعلام شده است که ۲۷ صدم از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده به ورزش اختصاص دارد که این عدد رقم بالایی است و جا دارد به این دلیل از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تشکر کرد اما متاسفانه این رقم نیز میان وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش تقسیم شده است و وزارت علوم و دانشگاهیان نادیده گرفته شدهاند. این درحالی است که ما هر زمان از طریق فدراسیون ورزش دانشگاهی نیز به وزارت ورزش یا کمیته ملی المپیک مراجعه کردهایم، هیچ بودجهای به ما تعلق نگرفته است.
نائب رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی تصریح کرد: ما در این خصوص رایزنیهایی انجام دادهایم اما به هر میزان نیز تلاشی صورت گیرد، بدون توجه مسئولان تصمیمساز همچون سازمان برنامه و بودجه تغییری در روند ایجاد نخواهد شد.
علی دوست با بیان اینکه بیش از ۲ میلیون دانشجو در دانشگاههای دولتی زیر نظر وزارت علوم حضور دارند؛ اظهار کرد: دانشجو ها از چند جهت نیازمند توجه ویژه در حوزه ورزش هستند. یکی از این موارد مربوط به سن آنها میشود و با توجه به جوانی آنها فعالیت ورزشی برای آنها بسیار مهم است، نکته دوم این است که بعد از کرونا و تعطیلیهای دانشگاهها میزان افزایش وزن در دانشجویان بالا رفته است که آن نیز به دلیل کم تحرکی آنها است و این مسئله در خصوص دانشجویانی که به صورت حرفهای ورزش میکردند نیز صدق میکند زیرا آنها نیز شرایط بدنی گذشته را ندارند.
مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان ادامه داد: نکته سوم نیز این است که دانشجویان آینده سازان این کشور هستند و اگر قرار است در آینده اتفاق مثبتی برای بخشهای مختلف کشور رخ دهد این دانشجویان هستند که باید این کار را انجام دهند که بدون سلامت جسمی و روحی مسلما رخ نخواهد داد و این ورزش است که میتواند این موارد را به ارمغان آورد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه اهمیت و نقش ورزش نادیده گرفته شده است به طوری که در حوزه بهداشت و سلامت بودجههای خوبی وجود دارد اما به ورزش دانشگاهی کم توجهی میشود در حالی که ورزش خاصیت چند وجهی دارد که میتواند هم باعث پیشگیری و هم زمینهساز درمان شود.
پایان پیام/