تاکید ترکمنستان بر لزوم رویکرد سیستماتیک همکاریهای چندجانبه در مبارزه با تروریسم
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس، «وفا خواجه یف» معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان در کنفرانس «همکاری بین المللی و منطقهای در زمینه امنیت و کنترل مرزها برای مبارزه با تروریسم و جلوگیری از تردد تروریستها» در شهر دوشنبه بر لزوم رویکرد سیستماتیک همکاریهای چندجانبه در مبارزه با تروریسم، اقدامات هماهنگ و تبادل مداوم اطلاعات در این زمینه تاکید کرد.
وی به اهمیت تصویب برنامه مشترک به روز شده برای مقابله با تروریسم در ماه مارس سال جاری اشاره و تصریح کرد که این طرح کمک قابل توجهی به اجرای استراتژی جهانی مبارزه با تروریسم میکند که برای اولین بار در بیانیه عشق آباد در ۳۰ نوامبر سال ۲۰۱۱ اعلام شد.
خواجه یف افزود: تحکیم تلاشهای جهانی با هدف مبارزه با تهدید تروریستی باید با نقش هماهنگ کننده سازمان ملل متحد، به ویژه دفتر مبارزه با تروریسم آن انجام شود.
وی ادامه داد: در همین راستا بر تاسیس به موقع دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد در آسیای مرکزی و بر کارایی کمکهای فنی به کشورهای منطقه تاکید کرد.
همچنین پیشنهادی برای تشدید بیشتر تلاشهای مشترک طرفین در فناوری اطلاعات و فضای مجازی، تقویت بسترهای گفتوگو، بسترهای مشورتی با استفاده از پتانسیل پروژه ارائه شد.
در کنفرانس «همکاری بین المللی و منطقهای در زمینه امنیت و کنترل مرزها برای مبارزه با تروریسم و جلوگیری از تردد تروریستها» نمایندگان بلندپایه ۵۳ کشور، ۱۸ سازمان بین المللی و منطقهای و بیش از ۳۰ سازمان غیر دولتی حضور دارند که تعداد کلی آنها بیش از ۷۰۰ نفر است.
طبق اعلام وزارت امور خارجه تاجیکستان، این کنفرانس ادامه منطقی «روند دوشنبه» است که در ۳-۴ می سال ۲۰۱۸ با برگزاری اولین کنفرانس بین المللی سطح بالا با موضوع «جلوگیری از تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز» با مشارکت دولت تاجیکستان، ساختارهای سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری اروپا و اتحادیه اروپا سازماندهی راه اندازی شد.
در ادامه این روند در تاریخ ۱۶-۱۷ می سال ۲۰۱۹ کنفرانس سطح عالی دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل با موضوع «همکاریهای بین المللی و منطقهای در مبارزه با تروریسم و منابع مالی آن، از جمله قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته» در دوشنبه برگزار شد.
پایان پیام/