«رحمان»: اتحادیه اروپا جایگاه خاصی در سیاست خارجی تاجیکستان دارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «امامعلی رحمان»، رئیس جمهور تاجیکستان در حاشیه نشست «آسیای مرکزی-اتحادیه اروپا» در پایتخت قزاقستان با «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس جمهور تاجیکستان در جریان این دیدار گفت: اتحادیه اروپا از موقعیت ویژه ای در سیاست خارجی کشورش برخوردار است.

طرفین ضمن ابراز رضایت از سطح توسعه همکاری، چشم انداز روابط در زمینه های سرمایه گذاری، فعالیت شرکت های مشترک و ارائه کمک های فنی و مالی به حوزه های اولویت دار اجتماعی و اقتصادی تاجیکستان را بررسی کردند.

دو طرف همچنین در مورد مسائل مربوط به حمایت های مالی برای رفع پیامدهای ویروس همه گیر کرونا گفت‌وگو کردند.

در این دیدار بر ضرورت ایجاد همکاری در زمینه صنعت، معدن، ساخت زیرساخت‌ها، کشاورزی، گردشگری، آموزش و بهداشت تاکید شد.

دو طرف همچنین مسائل مربوط به تقویت مشارکت با اتحادیه اروپا در تامین مالی پروژه های «اقتصاد سبز»، «اقتصاد دیجیتال»، ایجاد «تکنو پارک»، «فناورهای دیجیتال» و معرفی سیستم «تجارت الکترونیک» در تاجیکستان را بررسی کردند.

موضوع امنیت در آسیای مرکزی در این نشست نیز بدون توجه نماند ضمن این که در این زمینه عنوان شد که اتحادیه اروپا از تاجیکستان در تقویت مرزهای خود با افغانستان حمایت خواهد کرد.

اولین نشست منطقه ای سران کشورهای آسیای مرکزی و شورای اروپا با مشارکت «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا، «قاسم ژامرت تاکایف»، رئیس جمهور قزاقستان، «سادیر جباراف»، رئیس جمهور قرقیزستان، «شوکت میرضیایف»، رئیس جمهور ازبکستان و «امامعلی رحمان»، رئیس جمهور تاجیکستان برگزار شد.

«سردار بردی‌محمد اف»، رئیس  جمهور ترکمنستان در این نشست شرکت نکرد.

در این نشست بر اهمیت تقویت گفت‌وگو در زمینه‌ای حاکمیت قانون، حقوق بشر، برابری جنسیتی و فعالیت نهادها که اصول راهنمای همکاری‌های بین‌منطقه‌ای در چارچوب استراتژی اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی از ۱۷ ژوئن سال ۲۰۱۹ میلادی هستند، تاکید شد.

رئیس شورای اروپا در این نشست به تلاش‌های سران کشورهای آسیای مرکزی در راستای تقویت همکاری‌ها و پیوند‌های منطقه ای مندرج در بیانیه‌های مشترک نشست‌های مشورتی سران کشورهای منطقه اشاره کرد.

شرکت کنندگان همچنین از وضعیت بشردوستانه در افغانستان به صورت مشترک ابراز نگرانی و ضرورت گسترش تعامل برای ارائه کمک های بشردوستانه به مردم افغانستان را تایید و بر اهمیت ترویج و احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی همه افغان‌ها، به ویژه زنان، دختران، اقلیت‌ها و ایجاد یک دولت فراگیر تاکید کردند.

در این نشست به نتایج مثبت و پتانسیل همکاری طرفین در زمینه مدیریت و امنیت مرزها، مبارزه مشترک با تروریسم، جرایم سازمان یافته فراملی، قاچاق انسان، تسلیحات و پناهجویان، تهدیدات امنیت سایبری مطابق با اصول جهانی اشاره شد.

همچنین بر اساس گزارش دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری قزاقستان، شرکت کنندگان بر اهیمت حیاتی توسعه چشم‌انداز منطقه‌ای و همکاری برای ایجاد پیوند پایدار بین آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا مطابق با استراتژی « Global Gateway » اتحادیه اروپا و اهداف ملی توسعه حمل و نقل و ترانزیت کشورهای آسیای مرکزی تاکید کردند.

سران کشورهای شرکت کننده از برگزاری کنفرانس وزرای اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی در زمینه هم‌پیوستگی استقبال کردند.

شرکت کنندگان این نشست همچنین در مورد تقویت اقدامات مشترک در زمینه « توسعه سبز»، محیط زیست و تغییر اقلیم مطابق با معاهده پاریس ابراز علاقه کردند.

پایان پیام/.