فارس من| ۶۰۰هزار امضا برای برخورد با اغتشاشگران به کجا رسید؟

فارس من: «مطالبه‌گری» که این همه درباره‌اش می‌گویند اصلا تأثیری هم دارد؟ مثلا در همین اغتشاشات اخیر، مطالبات رسانه‌ای و پویش‌های حقیقی و مجازی که مردم راه‌انداختند نتیجه‌ای هم داشت؟ در هنگامه سختی‌ها و دشواری‌ها و در میدان عمل اصلا مطالبه‌گری کاری از پیش می‌برد یا فقط حرف و سخنی است زینت‌المجلس فلان مصاحبه و سخنرانی و جلسه نقد و پاسخ! اول نمونه‌هایی ببینیم از مطالبه‌گری مخاطبان فارس در همین موضوع اغتشاشات اخیر.

 

رکوردشکنی برای مبارزه با اغتشاشگران

در سامانه «فارس من» که محملی است برای مطالبه توسط مردم و سپس پیگیری آن توسط خبرنگاران خبرگزاری فارس، در چند هفته اخیر مطالبات متعددی درباره برخورد با اغتشاشات ثبت شد، کلی هم امضاء جمع شد برای هرکدام و چندین رکورد در این زمینه جابجا شد.

در روزهای ابتدایی پس از فوت مهسا امینی که هنوز اعتراضات،‌ چندان رنگ و بوی خشونت نگرفته بود و می‌توانست در مسیر صحیحی پیگیری شود، تعدادی از سلبریتی‌ها آتش‌بیار معرکه شدند. معلوم است وقتی برخی سلبریتی‌ها دیگران را به اغتشاش دعوت کردند خیلی‌ها به این اندیشیدند که آیا سلبریتی‌ها حق چنین کاری را دارند؟ «خسارات جانی و مالی در اغتشاشات از سلبریتی‌ها گرفته شود» این مطالبه در ۳۰ شهریور در سامانه «فارس من» ثبت شد و حدود ۳۰ هزار امضا هم گرفت.

در میان سلبریتی‌ها، اما علی کریمی خیلی جدی‌تر و رسمی‌تر از بقیه تشویق به اغتشاش می‌کرد. همان روز مطالبه دیگری هم ثبت شد که «درخواست محاکمه علی کریمی به عنوان لیدر اغتشاشات» را داشت که بلافاصله رکورد امضای پویش‌های فارس من را شکاند و ۱۴۵ هزار نفر از آن حمایت کردند.

پویش دیگری که اتفاقا در روزهای اخیر امضای بالایی کسب کرد «پایان مماشات با عاملان ناامنی و اغتشاشگران» بود. این مطالبه پس از عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ ثبت شده و امضاکنندگان آن می‌گویند پلیس باید برخورد جدی‌تری با اغتشاشگران داشته باشد چراکه ادامه فضای ملتهب در جامعه می‌تواند زمینه‌ساز بروز خطرات امنیتی در زندگی روزمره مردم شود. این پویش هم بلافاصله به ۱۲۵ هزار امضا رسید.

فارس من تنها بخشی از مطالبه‌گری مردم در فضای‌مجازی و رسانه‌ای کشور است که بیش از ۶۰۰ هزار امضا در آن برای مقابله با اغتشاشگران ثبت شد. اما همه مطالبه‌گری‌ها در فضای مجازی نبود؛ در فضای حقیقی هم مطالبه کردند مردم. در نمازهای جمعه هر هفته فریاد زدند و شعار دادند و امنیت و آرامش کشور را مطالبه کردند در همه شهرها.

 


مطالبات مردم، دستور کار خبرنگاران را در خبرگزاری فارس تعیین می‌کند

 

پیگیری از فارس، اجرا از ۳ قوه

اما این همه امضا چه فایده‌ای داشت؟ اصلا مگر برقراری امنیت، مطالبه مردم را می‌خواهد؟ پس وظیفه ذاتی پلیس کجای کار است؟ در حقیقت، مطالبه‌گری راهی است برای آشکار کردن خلاها. نقایص را جلوی چشم مسئولان می‌آورد تا برایش فکری کنند. همزمان به آنها انگیزه می‌دهد برای رفع مشکلات. رسانه‌ها هم تسهیلگر این اصلاحات هستند. مطالبات را در مسیری منطقی به گوش مسئولان می‌رسانند، به آنها برای یافتن راه‌حل‌ها کمک می‌کنند و نهایتا تصمیمات و اقدامات انجام شده را به مردم گزارش می‌کنند.

در همین اتفاقات اخیر، خبرگزاری فارس به‌عنوان پرمخاطب‌ترین خبرگزاری کشور که تقریبا همه مسئولان اخبار آن را مدام دنبال می‌کنند، مطالبات مردم را بارها در گزارش‌های مختلف گوشزد کرد و ده‌ها تولید رسانه‌ای در این باره داشت. این پیگیری‌ها در مراجع مختلف و از مقامات قضایی و قانونگذاری و اجرایی کشور هم صورت گرفت و مسئولان را به پاسخگویی درباره برخورد با سلبریتی‌های اغتشاش‌طلب و آغاز اقدامات قانونی برای تحقق این مطالبه مردم واداشت.

عضو کمیسیون قضایی مجلس و همچنین نایب‌رئیس این کمیسیون در مصاحبه با فارس اعلام کردند که مدعی‌العموم باید وارد این ماجرا شود و نسبت به سلبریتی‌های اغتشاش آفرین اعلام جرم کند. مطالبات مردم و انعکاس رسانه‌ای آنها ادامه داشت تا اینکه کار به این دستور رییس قوه قضاییه رسید: «پرونده عناصر اصلی ناامنی که وابسته به خارج از کشور و ضدانقلاب هستند هر چه سریع‌تر تکمیل و به دادگاه ارسال شود.»

به این ترتیب بود که روز ۷ آبان  اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده تعدادی از متهمان اغتشاشات اخیر در دادگاه عمومی و انقلاب صبح آغاز شد. کیفرخواست ۲۵ پرونده در کرمان، ۸۹ کیفرخواست در استان سمنان، کیفرخواست ۱۱۹ نفر در استان زنجان، کیفرخواست ۱۰۵ پرونده در استان خوزستان، کیفرخواست ۵۵ نفر در استان قزوین، کیفرخواست ۱۱۰ نفر در استان کردستان، کیفرخواست ۳۱۵ نفر در استان تهران و کیفرخواست ۲۰۱ متهم در استان البرز در ارتباط با اغتشاشات اخیر نیز صادر شد.


هر سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه قول برخورد با اغتشاشگران را داده‌اند

ماجرا به همین جا خاتمه نیافت. خبرنگار فارس به منظور رفع نواقص احتمالی قانونی، مطالبات مردم را با نمایندگان مجلس در میان گذاشت، و چنین پاسخ شنید که: «طرحی در مجلس کلید خورده برای مجازات خواصی که به اقدام علیه نظام می‌پردازند». در این طرح، مجازات حبس درجه ۶ (از ۸ ماه تا ۲ سال) برای خواصی که به اقدام علیه نظام بپردازند یا به تحریک اغتشاشگران مبادرت ورزند در نظر گرفته شده است.

ادامه مطالبه‌گری مردم، به معنای ادامه پیگیری خبرگزاری فارس هم بود. حسین زاده (عضو مجمع نمایندگان استان فارس) قول داد که پویش فارس من برای پایان مماشات با آشوب‌گران در مجلس پیگیر می‌شود. او گفت: «مردم و کسانی که مطالبه خود را در فارس من ثبت کرده‌‌اند مطمئن باشند مجلس، قوه قضاییه و دولت پای کار هستند و مطمئن باشند جواب قاطع و دندان‌شکن به دشمنان و اغتشاشگران خواهند داد».

صدها هزار امضا برای مبارزه با ناامنی، خبرگزاری فارس را مجاب و ملزم کرد تا علاوه بر قوای مقننه و قضائیه، موضوع را از قوه مجریه هم پیگیری کند. معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: «برخورد قاطع با آشوبگران و بر هم زنندگان نظم و آرامش کشور مطالبه عموم مردم است که در اجتماع بزرگ روز جمعه و در تشییع شهدا و همچنین در سامانه فارس من مطرح شده است. به‌طور جدی پیگیر این مسأله خواهیم بود».

بله، مطالبه‌گری از مسیر اصولی آن، هنگام حادثه و موقع سختی‌ها و در زمان غلبه تردیدها، تکلیف را روشن می‌کند؛ اراده و خواست و مطالبه مردم را برای مسئولان آشکار می‌سازد و عملکرد و تعهد و وظیفه‌شناسی مسئولان را برای مردم اثبات می کند. حالا مدت‌هاست که سامانه «فارس من» هم به میان شما آمده و  پیگیری مطالبات شما نه‌فقط اولویت ما، بلکه تعیین کننده دستور کار خبرگزاری فارس و خبرنگاران آن است. از مطالبه‌گری -فارغ از آنکه نتیجه‌اش چه می‌شود و درباره هر موضوعی میزان دستیابی به هدف چقدر است- نباید خسته و دلسرد شد؛ آنکه مطالبه‌گری می‌کند جامعه را پیش می‌برد.

پایان پیام/