المنار: لبنان با دارا بودن ۳۳ تریلیون فوت مکعب گاز فرصت خوبی برای سرمایهگذاری است
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، لبنان و رژیم صهیونیستی به تازگی در پایگاه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان (یونیفل) در الناقوره، توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی را امضا کردند. این توافق موجب شد که مناقشه دو کشور در میادین نفتی و گازی دریای مدیترانه پس از سالها تعیین تکلیف شود.
«محمود جباعی» یک کارشناس اقتصادی لبنان در گفتوگو با المنار درباره دستاوردهای اقتصادی و مالی مورد انتظار از توافق ترسیم مرزی لبنان با رژیم صهیونیستی قبل و بعد از استخراج گاز گفت: مهمترین موضوع پس از توافق، در اختیار داشتن یک منطقه اقتصادی انحصاری تحت حاکمیت دولت لبنان است که فرصتهای اقتصادی امیدوارکنندهای را برای اقتصاد لبنان فراهم میکند.
جباعی افزود: لبنان با قدرت مقاومت و ثبات موضع رسمی دولت توانست مرزهای دریایی را طبق خواسته خود تعیین کند و این اتفاق به لبنان قدرت دستیابی به راه حلهای اقتصادی را میدهد؛ به خصوص که شرکتهای اکتشافی به زودی کار خود را در میادین نفت و گاز آغاز خواهند کرد و این باعث بهبود رتبه اعتباری لبنان در موسسات رتبهبندی مودی و فیچ میشود که سرمایهگذاری را تشویق میکند.
جباعی در پاسخ به سوالی درباره مقادیر مورد انتظار گاز موجود در میادین گازی لبنان گفت: مقادیر مورد انتظار، بزرگ و بسیار مهم است و شرکتهای ایتالیایی و فرانسوی طبق بررسیهای زمین شناسی،گفتهاند که لبنان ارزش بازاریابی صدها میلیارد دلار برای گاز خود را در اختیار دارد.
وی افزود: لبنان در منطقه بسیار غنی از نظر گاز قرار دارد. طبق گفته شرکتهای ایتالیایی، لبنان دارای ۳۳ تریلیون فوت مکعب گاز است. مطمئناً مزایای گاز بسیار مهم است و دولت قطر هم آماده است در ازای سرمایه گذاری در گاز لبنان برای ۱۰۰ هزار لبنانی شغل ایجاد کند.
جباعی درباره زمان شروع استخراج گاز گفت: استخراج واقعی گاز در صورت عدم تعلل ظرف سه یا چهار سال میتواند آغاز شود و در اینجا نقش دولت لبنان در نظارت بر اجرای توافق عدم وجود موانع بین المللی و مشکلات داخلی اهمیت دارد.
وی افزود: امروز به مرحله رفع حصر رسیدهایم و کشورهایی آمادگی خود را برای حضور در لبنان در بندر بیروت و دیگر تاسیسات و مناطق آن اعلام کردند که این فرصتی برای جذب سرمایههای خارجی است.
این کارشناس اقتصادی گفت: لبنان کشور کوچکی است، وسعت اقتصاد آن و همچنین تعداد جمعیت آن کم است، به این معنی که با هر اراده بین المللی برای حل بحران لبنان، رشد آن بسیار سریع خواهد بود، مشروط بر اینکه همگام با رشد جلوی اتلاف، فساد و سهمخواهیها گرفته شود.
پایان پیام/