رکود اقتصادی جهان صنعت کشتیرانی را هم به چالش کشید
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از راشاتودی، گروه کشتیرانی دانمارکی مرسک نسبت به کند شدن تقاضا برای حمل و نقل و تدارک (لجستیک) هشدار داد و اعلام کرد، این شرکت پیش بینی خود برای تقاضای کشتی های کانتینربر را کاهش داده است.
سورن اسکو، مدیر ارشد اجرایی این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد: «واضح است نرخ های حمل و نقل (دریایی) افزایش یافته است و در طول این سه ماهه به علت کاهش تقاضا و تراکم زنجیره تامین، روند عادی شدن قیمت ها آغاز شده است.»
بزرگ ترین شرکت کشتیرانی جهان که اغلب به عنوان شاخص سنجش فشار به تجارت جهانی محسوب می شود، اکنون پیش بینی کرده است که تقاضا برای کشتی های کانتینربر در سال جاری میلادی بین ۲ و ۴ درصد کاهش یابد که این رقم از پیش بینی قبلی مثبت یک به منفی یک درصد کاهش یافته است.
اسکو هشدار داد: «با توجه به جنگ در اوکراین، بحران انرژی در اروپا، نرخ بالای تورم و پیشروی رکود اقتصادی در جهان، ابرهای تیره بسیاری در افق (این صنعت) دیده می شود.»
وی افزود: «این عوامل بر قدرت خرید مشتریان تاثیر می گذارد که به نوبه خود بر حمل و نقل دریایی جهانی و تقاضای لجستیک نیز اثر خواهد داشت. درحالی که ما انتظار داریم که اقتصاد جهانی کند شود و بازار اقیانوس ها را کساد کند، ما همچنان به پیگیری برای رشد فرصت ها در تجارت لجستیک خود ادامه می دهیم.»
در جریان همه گیری کرونا با افزایش تقاضا از سوی مشتریان که شلوغی بنادر و تاخیرها را در پی داشت، نرخ های حمل و نقل دریایی افزایش یافت. هرچند قیمت ها از آن زمان تاکنون کاهش یافته است اما هنوز نرخ های کشتی های کانتینری بالاتر از زمان پیش از کروناست.
شرکت مِرِسک پیش بینی می کند، میانگین نرخ قرارداد خود در سال جاری همچنان بالاتر از سال ۲۰۲۱ باشد؛ هرچند این شرکت اکنون انتظار دارد که این رقم برای هر کانتینر ۲۰۰ دلار کمتر از پیش بینی ماه آگوست باشد.
این شرکت درآمد پیش از برآورد سود، مالیات، کاهش ارزش و استهلاک را ۱۰.۹ میلیارد دلار برای این سه ماهه گزارش کرده است که از پیش بینی تحلیل گران برابر با ۹.۸ میلیارد دلار بالاتر است و حدود ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد را نشان می دهد.
مرسک لاین که به نام مرسک نیز شناخته می شود، شرکت دانمارکی که در زمینه ترابری دریایی و صنعت نفت فعالیت می کند. این شرکت از سال ۱۹۹۶ به عنوان بزرگ ترین مجموعه کشتیرانی جهان نام برده می شود.
دفتر مرکزی این شرکت در کپنهاگ دانمارک قرار دارد و در ۱۳۰ کشور جهان شعبه است و این شرکت بیش از ۸۸ هزار نفر کارمند دارد.
کشتی های کانتینری که در اصطلاح فنی به آنها کشتی های باربری هم می گویند، کشتی هایی هستند که برای بار زدن محموله هایی نظیر کیسه های آرد، غلات، مواد غذایی و غیر مورد استفاده قرار می گیرند. تخلیه و بارگیری این محموله ها به زمان و کارگر زیادی احتیاج دارد و در نتیجه هم از نظر هزینه و هم از نظر زمانی گران قیمت است.
پایان پیام/