قوانین اتوبوس از خرید اینترنتی تا رسیدن به مقصد

این روزها روش خرید بلیط اتوبوس بین شهری کاملا تغییر کرده است. شما می‌توانید با مراجعه به یکی از سایت‌های معتبر گردشگری مثل سایت علی بابا، خرید اینترنتی بلیط اتوبوس را تجربه کنید‌.

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ کجارو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

این روزها سفر با اتوبوس بین شهری، رونق بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. چراکه شرکت‌های اتوبوسرانی سعی کرده‌اند خدمات و کیفیت اتوبوس را ارتقا دهند تا مسافران در تمام لحظات سفر، احساس راحت‌تر و خوشایندتری را تجربه کنند. با این حال بهتر است بدانید که اتوبوس‌های بین شهری قوانینی دارند که باید برای حفظ حقوق خود و دیگر مسافران رعایت شود. از این جهت اگر می‌خواهید با قوانین اتوبوس از خرید اینترنتی بلیط اتوبوس تا رسیدن به مقصد بیشتر آشنا شوید، توصیه می‌کنیم ادامه مقاله را از دست ندهید تا سفر راحت‌تری را تجربه کنید.

چگونه خرید اینترنتی بلیط اتوبوس را تجربه کنیم؟

دیگر دوره خرید بلیط اتوبوس به‌صورت حضوری گذشته است. چراکه برای خرید بلیط اتوبوس به‌صورت حضوری باید به یکی از پایانه‌های شهرتان مثل ترمینال جنوب مراجعه می‌کردید. از این جهت ممکن بود زمان و هزینه زیادی را صرف خرید بلیط اتوبوس بین شهری کنید. حتی ممکن بود لیست مهمانان اتوبوس از شهر مبدا به شهر مقصد پر باشد.

اما این روزها روش خرید بلیط اتوبوس بین شهری کاملا تغییر کرده است. شما می‌توانید با مراجعه به یکی از سایت‌های معتبر گردشگری، مثل سایت علی بابا، خرید اینترنتی بلیط اتوبوس را تجربه کنید‌. در این صورت شما می‌توانید در هر مکان و در هر زمان، بلیط اتوبوس شهر مورد نظرتان را در کوتاه‌ترین زمان و بهترین قیمت تهیه کنید.

اگر می‌خواهید یک بلیط اتوبوس بین شهری بخرید، ابتدا به سایت علی بابا مراجعه کنید و یک حساب کاربری به نام خود ثبت کنید. در مرحله بعد گزینه اتوبوس را در صفحه اصلی سایت علی بابا انتخاب کنید. سپس شهر مبدا، شهر مقصد و روز حرکت سفر را ثبت کنید. پس از لحظاتی، لیستی از سفرهای شرکت‌های اتوبوسرانی از مبدا به مقصد مورد نظرتان ارائه می‌شود و حتی شما می‌توانید اطلاعات دقیقی درباره این سفر دریافت کنید.

این اطلاعات شامل نوع اتوبوس، نام شرکت اتوبوسرانی، زمان دقیق حرکت اتوبوس، درجه کلاس اتوبوس، کیفیت و خدمات اتوبوس و… است. همچنین شما می‌توانید شماره و جایگاه صندلی را انتخاب کنید. در برخی از سایت‌های گردشگری، جنسیت مسافران در اختیار شما قرار می‌گیرد. از این جهت خانم‌ها و خانواده‌ها می‌توانند شماره و جایگاه صندلی را خودشان انتخاب کنند.

شرایط و قوانین خرید اینترنتی بلیط اتوبوس بین شهری

خرید اینترنتی بلیط اتوبوس قوانین مخصوص به خود را دارد. رعایت این قوانین باعث حفظ امنیت و آرامش بیشتر مسافران و حتی کارکنان اتوبوس می‌شود. بنابراین اگر قصد سفر بین شهری با اتوبوس را دارید، توصیه می‌کنیم با این قوانین و حتی حقوق خودتان بیشتر آشنا شوید تا سفر راحت‌تری را تجربه کنید.

این مطلب را هم بخوانید: معرفی ۷ هتل عجیب ایران

بهتر است بدانید که قوانین و شرایط مربوط به خرید بلیط اتوبوس حضوری، شامل قوانین خرید اینترنتی بلیط اتوبوس نیز می‌شود. بنابراین از لحاظ قانونی هیچ تفاوتی بین قوانین خرید بلیط اتوبوس حضوری و اینترنتی وجود ندارد. حتی همه بخش‌های عملیات خرید بلیط اتوبوس در سایت‌های گردشگری همچون سایت علی بابا، مشمول قوانین جاری تجارت الکترونیک در ایران است به هرگونه تخلف، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. از این جهت سعی داریم در ادامه مقاله به این قوانین بیشتر بپردازیم تا سفر لذت بخشی را تجربه کنید.

تغییر زمان بلیط اتوبوس

پس از آنکه بلیط اتوبوس را به‌صورت اینترنتی یا از پایانه‌هایی مثل ترمینال جنوب تهیه کنید، نمی‌توانید تغییری در زمان حرکت اتوبوس در شهر مبدا یا مقصد، تاریخ حرکت یا نوع اتوبوس ایجاد کنید. در غیر این صورت شما باید لغو بلیط اتوبوس را درخواست کنید تا با توجه به برنامه‌هایتان، بلیط اتوبوس مناسبی در زمان مورد نظر تهیه کنید.

رپورتاژ

شماره بلیط اتوبوس

اگر می‌خواهید از خرید بلیط اتوبوس بین شهری به‌صورت اینترنتی مطمئن شوید، باید سامانه یا سایت گردشگری، شماره بلیط اتوبوس را در اختیار شما قرار دهد. این شماره بلیط اتوبوس، همچون مالکیت صندلی است که هزینه آن را پرداخت کرده‌اید. بنابراین برای حفظ شماره بلیط اتوبوس بین شهری حتما دقت کافی را داشته باشید.

توصیه می‌کنیم حتما ۳۰ دقیقه پیش از سفرتان به پایانه حرکت اتوبوس، مثل ترمینال جنوب مراجعه کنید و بلیط کاغذی را از متصدی دریافت کنید. برای برخی از سفرهای خارجی باید بلیط اتوبوس کاغذی را به‌همراه پیامکی که شماره بلیط اتوبوس برایتان ارسال شده را به‌همراه داشته باشید؛ چراکه ممکن است متصدی یا مسئول اتوبوس شماره یا بلیط اتوبوس را از شما درخواست کند.

قوانین اتوبوس از مبدا تا مقصد

شرکت اتوبوسرانی، چه در داخل ایران و چه در خارج از کشور، قوانین مخصوص به خود را دارد. معمولا این قوانین پیش از سفر در اختیار مسافران قرار می‌گیرد. این قوانین برای حفظ امنیت و سلامت مسافران در کنار کارمندان اتوبوس تنظیم شده‌اند. در ادامه مقاله قصد داریم تعدادی از این قوانین کلی و عمومی را برای شما معرفی کنیم تا تجربه سفرتان راحت‌تر شود.

این مطلب را هم بخوانید: بهترین پاساژ های استانبول را بشناسیدحضور به موقع مسافر در ترمینال

هر شرکت اتوبوسرانی، برنامه زمانی مشخصی دارد. این برنامه زمانی بر اساس مسائل مختلفی تنظیم شده است. معمولا اتوبوس در زمان مشخصی که تعیین کرده، حرکت خواهد کرد. از این جهت مسافرها باید حداقل ۳۰ دقیقه پیش از حرکت اتوبوس در ترمینال حضور داشته باشند. این ۳۰ دقیقه برای رفع کارهای احتمالی پیش از سفر در نظر گرفته شده است. بنابراین در صورتی که فکر می‌کنید کارهای بیشتری در ترمینال دارید، باید بیش از این مقدار زمان و پیش از حرکت اتوبوس، در پایانه حضور داشته باشید.

توقف بین راه

برخی از اتوبوس‌ها که مسافت بیشتری را از مبدا تا مقصد طی می‌کنند، یک یا چندین بار توقف بین راه دارند. این توقف معمولا در ورودی شهرها صورت می‌گیرد. بهتر است بدانید که توقف‌های بین‌راهی با اتوبوس، به سایت گردشگری یا آژانسی که از آن بلیط اتوبوس بین شهری را تهیه کرده‌اید، ارتباطی ندارد. این مسئله و انتخاب تعداد توقف‌ها، برعهده شرکت اتوبوسرانی و حتی راننده اتوبوس است. در این صورت اگر مسئله مهم یا اورژانسی برایتان پیش آمد، می‌توانیم با راننده اتوبوس هماهنگ کنید.

رعایت حقوق مسافران و کارمندان اتوبوس

هر فردی باید در طی مسیر مبدا تا مقصد، تمام قوانین حاکم در کشور را رعایت کند. علاوه بر این، توصیه می‌کنیم برای حفظ آرامش خود و دیگر مسافران، خونسردی خود را حفظ کنید و حقوق افراد دیگر را پایمال نکنید. برای مثال ریختن زباله کف اتوبوس، ایجاد سروصدا، کشیدن سیگار، بحث‌ با دیگران و… برخلاف قوانین اتوبوس است. در صورتی که در اتوبوس با مشکل مواجه شدید، حتما این موضوع را با راننده اتوبوس یا مسئول اتوبوس در میان بگذارید.

قوانین استرداد بلیط اتوبوس

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که خرید اینترنتی بلیط اتوبوس شامل قوانین استرداد یا لغو بلیط نیست. اما بسیاری از سایت‌های گردشگری معتبر، فرصت لغو بلیط اتوبوس را در اختیار مسافران قرار می‌دهند. اما استرداد بلیط اتوبوس شامل قوانینی است که باید با آن‌ها بیشتر آشنا شوید. در ادامه مقاله به این قوانین بیشتر می‌پردازیم تا به‌راحتی بتوانید هزینه خرید بلیط اتوبوس را دریافت کنید.

رپورتاژ

لغو بلیط از سمت شرکت اتوبوسرانی

برخی شرکت‌های اتوبوسرانی، در صورت پر نشدن حداقل ۵۰ درصد از صندلی‌های اتوبوس، سفر را لغو می‌کنند. در این صورت شرکت اتوبوسرانی نباید هیچ جریمه‌ای از مسافران دریافت کند. بنابراین شرکت اتوبوسرانی باید همه هزینه خرید بلیط را بدون هیچ کسری به مسافران بازگرداند.

لغو بلیط اینترنتی بلیط اتوبوس

همان طور که می‌دانید، شما می‌توانید بلیط اینترنتی اتوبوس را هم لغو کنید. با این حال بهتر است بدانید، استرداد بلیط اتوبوس اینترنتی شامل قوانینی است که باید آن بیشتر آشنا شوید. در صورتی که بلیط اتوبوس را در پایانه چاپ کردید، امکان لغو آن به‌صورت اینترنتی نخواهد بود و شما باید در پایانه بلیط اتوبوس را لغو کنید.

همان طور که می‌دانید، لغو بلیط اتوبوس شامل جریمه است. با این حال اگر پس از خرید بلیط اتوبوس به‌صورت اینترنتی پشیمان شدید، می‌توانید با درخواست استرداد، همه هزینه خود را بازگردانید. اما اگر کمی پیش از حرکت اتوبوس و پس از حرکت اتوبوس، لغو بلیط اتوبوس را درخواست کنید، مقداری جریمه از هزینه بلیط اتوبوس شما کسر خواهد شد. میزان جریمه به قوانین شرکت اتوبوسرانی و سایت گردشگری بستگی دارد. در نهایت هزینه باقی مانده، طی ۷۲ ساعت به حساب شما باز می‌گردد.