استراحت بورس پس از دو هفته صعود/ حمایت از بازار سرمایه باید در بلندمدت دنبال شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه پس از دو هفته طوفانی، در هفته چهارم آبان ماه روند آرام و متعادلی داشت. بررسی عملکرد بورس در هفته گذشته نشان می دهد شاخص سازها به مقاومت های خود رسیده اند و این مساله باعث خروج پول حقیقی از این نمادها شده است.

در این هفته خروج سرمایه حقیقی بازهم رشد داشت و همین مساله سبب کاهش ارزش معاملات خرد در بازار سرمایه شده است. خرید اوراق بیمه سهام از ابتدای هفته گذشته آغاز شده است که این مساله نیز می تواند روند صعودی بورس در هفته های آینده را تا حدودی تضمین کند.

بسته ۱۰ بندی حمایت از بورس از روزی که رونمایی شد تا پایان هفته چهارم آبان ماه توانسته است روند بازار سرمایه را تغییر دهد. بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بهتر است اقدامات کوتاه مدتی از این دست، با سیاست گذاری های کلان مثبت و همسو با سودآوری و بهبود عملکرد شرکت ها همراه شود تا نتیجه این اقدامات در بلندمدت نیز خود را نشان دهد.

* حل مشکلات بورس عزمی فراتر از سازمان بورس می خواهد

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: طی ماه های اخیر همزمان با افت قیمت های جهانی که ناشی از تصمیمات فدرال رزرو در افزایش نرخ بهره بوده است، با اقداماتی نظیر قیمت گذاری دستوری و سیاست گذاری های کلانی که در پی ایجاد فضای انقباضی در کشور اتخاذ شد، بسیاری از شرکت های تولیدی با مشکلات زیادی مواجه شدند.

وی ادامه داد: تصمیمات اخیر سازمان بورس در بسته حمایتی تا حدود زیادی اثر این تصمیمات را کاهش داده است. اما هنوز اعتماد به بازار سرمایه بازنگشته است و در صورتی که دولت در بودجه ۱۴۰۲ منافع سهامداران را در نظر بگیرد، می تواند امیدوار به رشد بورس در ماه های آینده بود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مشکلات امروز بازار سرمایه، فقط با تلاش های سازمان بورس برطرف نمی شود؛ یعنی همزمان با بسته های حمایتی سازمان بورس باید تغییراتی هم در سطح سیاست های کلان کشور رخ دهد. بسته حمایتی سازمان بورس اقدام مفیدی است که در بلندمدت به همراه اقدامات حمایتی مفیدتر و ماندگارتر می تواند منجر به برگشت تعادل بازار، اعتماد بخشی به سرمایه گذاران، از بین رفتن فضای ترس و عدم اعتماد و در نهایت بهبود روند معاملات شود.

* استراحت شاخص کل در هفته چهارم آبان

روند شاخص کل بورس در هفته اخیر پرنوسان بود. در اولین روز کاری هفته شاخص رشد ۱۱ هزار و ۷۴۰ واحدی را پشت سر گذاشت؛ اما روز یکشنبه نزول کرد و ۶ هزار و ۹۵۶ واحد پائین آمد. روز دو‌شنبه نیز شاخص ۱۰ هزار و ۹۶۶ واحد ریزش کرد. روز سه ‌شنبه شاخص مثبت شد و ۲ هزار و ۲۴۹ واحد افزایش یافت. در روز چهارشنبه نیز شاخص ۳ هزار و ۱۵۰ واحد رشد کرد.

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به سطح یک میلیون و ۴۱۳ هزار و ۵۷۳ واحدی رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۷۸۳ واحد پائین‌‌‌ تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی یک دهم درصد شود.

* رشد شاخص کل هموزن در هفته آرام بازار سهام

شاخص کل هموزن در هفته آرام بورس رشدی یک درصدی را تجربه کرد. این شاخص در روز شنبه ۴ هزار و ۳۳۹ واحد رشد کرد و در روز یکشنبه ۸۱ واحد پایین آمد و در روز دوشنبه به افت خود ادامه داد و سه هزار و ۱۰ واحد پایین تر ایستاد. شاخص کل هموزن در روز سه شنبه هزار و ۷ واحد افزایش یافت و در روز چهارشنبه نیز هزار و ۶۴۳ واحد رشد کرد.

شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۳ هزار و ۸۹۸ واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی مثبت ۹۸ صدم درصدی را ثبت کرد. این شاخص در پایان هفته در سطح ۴۰۱ هزار و ۴۶۶ واحدی ایستاد.

* رشد ارزش معاملات کل بورس

در هفته اخیر میانگین ارزش کل معاملات هفته ۴۲ هزار و ۱۵۷ تومان بود که نسبت به رقم ۴۰ هزار و ۳۰۰ میلیاردی هفته پیشین، رشد ۳ درصدی داشته است.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۳ هزار و ۶۸۶ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۵ هزار و ۲۱۷ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۲۹ درصدی داشته است.

* خروج سرمایه حقیقی در ۵ روز معاملاتی بازار سهام

در هفته اخیر، حتی در روزهای صعود شاخص ‌ها نیز سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد و در پایان هفته رکورد هفت روز متوالی خروج  پول حقیقی ثبت شد. در مجموع کل هفته هزار و ۶۰۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۳۲۰ میلیارد تومان بود.

پایان پیام/