دریافت گواهی ثبت اختراع یک محصول بومی توسط پژوهشگاه فضایی ایران
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، گواهی ثبت اختراع عملگر تبادل مومنتوم زاویهای ماهوارههای کوچک و میکرو، که حاصل تلاش پژوهشگران پژوهشکده رانشگرهای فضایی است، از سوی مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، صادر شد. دکتر حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران ضمن اعلام خبر فوق در خصوص اهمیت این طرح اختراعی اظهار داشت؛ محصول عملگر تبادل مومنتوم زاویهای، یکی از اجزای لاینفک محرکه بخش کنترل وضعیت ماهوارههای کلاس جرمی کوچک و میکرو است که برای اولین بار در سطح کشور، با سطح بلوغ فناوری کیفی- پروازی و با قابلیت های خاص معرفی شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: این محصول به هیچ عنوان مهندسی معکوس نبوده و طراحی، ساخت و تست آن کاملا بومی بوده و حتی در مواردی عملکردی بهتر از نمونه مشابه خارجی دارد.
سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران درباره نوآوریهای این طرح تصریح کرد: استفاده از جرم موثر آهنربا در خارجیترین قطر ممکن بر روی دیسک دوار به منظور تامین ممان اینرسی، کاهش ارتعاشات و قطعات مجموعه در نتیجه یکپارچهسازی شفت و دیسک دوار، طراحی و ساخت پروفایل منحصربه فرد ورقههای استاتور موتور الکتریکی و افزایش بازدهی کل و نسبت گشتاور به توان الکتریکی مصرفی بالا با سپری کردن موفق تمامی آزمونهای محیطی طبق استاندارد ECSS از جمله نوآوریهای این طرح اختراعی است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این مطلب که این عملگر هم اکنون بر روی ماهوارههای بومی داخلی نصب شده و آماده بهرهبرداری است عنوان نمود: این محصول همچنین دارای سرریز فناوری مربوط به موتورهای بدون جاروبک DC برای انواع صنایع است و قابلیت تجاری سازی به لحاظ امکان ایجاد بازه ای از انواع الزامات را دارد.
گفتنی است، موتورهای الکتریکی براشلس یا بدون جاروبک، به دلیل حذف اتصال مکانیکی برق روتور، دارای طول عمر زیاد، صدای کم و تلفات اصطکاکی کمتری هستند و در صنایعی چون لوازم و تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی، لوازم تبریدی و حرارتی، صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و حمل و نقل کاربرد دارند.
پایان پیام/