گسترش دامنه فقر در اراضی اشغالی به روایت یک سازمان صهیونیستی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، بیش از یک چهارم ساکنان اراضی اشغالی در شرایط بد اقتصادی به سر میبرند و شمار خانوادههای فقیر از زمان همهگیری کرونا به حدود ۱۳۱ خانوار افزایش یافته و تعداد خانوادههای فقیری که در اراضی اشغالی از مشکلات اقتصادی رنج میبرند، به ۸۳۰ خانوار رسیده است.
بنابر گزارش پایگاه خبری «عرب۴۸» به نقل از گزارش سالانه سازمان صهیونیستی «لاتیت»، این تعداد ۲۷.۷ درصد خانوادههای ساکن در اراضی اشغالی را شامل میشود. براساس این گزارش، تا پیش از همهگیری کرونا، تعداد خانوادههای فقیر ۶۹۹ هزار خانوار بوده و این تعداد ۲۴.۱ درصد از مجموع خانوادههای ساکن در فلسطین اشغالی را شامل میشده است؛ به عبارت دیگر، نسبت خانوادههای فقیر در اراضی اشغالی به میزان ۱۴.۹ درصد شاهد افزایش بوده است.
طبق این گزارش، خانوادههایی که در زمان شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ از شرایط بد اقتصادی در اراضی اشغالی رنج میبردند، با ثبت یک رکورد به ۳۸.۶ خانوار رسیدند. این میزان به ۳۱.۵ درصد در سال ۲۰۲۱ رسید و سازمان لاتیت گزارش داد که یک پنجم خانوادهها در فلسطین اشغالی با خطر فقر مواجه هستند.
معیار شرایط بد اقتصادی در این گزارش بر پایه سه متغیر تعریف شده است که عبارتند از: درآمد کمتر از میانگین درآمد فرد، یعنی زیر خط فقر؛ فقدان نیازهای اولیه، یعنی دارو و مواد غذایی، پرداخت قبوض و بدهی و غیره. این وضعیت بد اقتصادی از طریق پرسشنامهای که ۱۵۱۳ نفر به آن پاسخ دادهاند، نمایان شده است؛ افراد پاسخدهنده به پرسشنامه برای تهیه غذا از یکسری کمیتهها کمک میگرفتند و سطح درآمد خانوادههایشان کمتر از ۶ هزار شِکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برای هر فرد در ماه بوده است.
این گزارش نشان میدهد درصد افرادی که به دلیل وضعیت اقتصادی خود به کمک یک سازمان نیاز دارند، از ۱.۵ درصد قبل از همهگیری به ۴.۳ درصد در سال جاری افزایش یافته است. در ادامه این گزارش آمده است که درصد خانواده های «قشر پایینتر» از نظر درآمد، امسال، به ۲۰.۱ درصد رسیده است، در حالی که این درصد قبل از همهگیری کرونا ۱۴ درصد بوده است.
در گزارش همچنین اشاره شده که ۶۸۰,۴۷۵ نفر در اراضی اشغالی در وضعیت عدم امنیت غذایی به سر میبرند و از این تعداد، ۳۱۲,۸۲۵ نفر در شرایط عدم امنیت غذایی شدید قرار دارند.
براساس این گزارش، یک میلیون و ۸۴ هزار و ۲۵۱ کودک در وضعیت نبود امنیت غذایی به سر میبرند و ۶۰۱ هزار کودک از این تعداد در وضعیت عدم امنیت غذایی شدید قرار دارند.
۷۷ درصد از کسانی که از حمایت کمیتههای شرکتکننده در تحقیقات برخوردار بودهاند، اشاره کردهاند مواد غذایی که در سال جاری خریداری کردهاند برایشان کافی نبوده و پولی برای خرید مواد غذایی بیشتر نداشتهاند. با این حال، این درصد بدون در نظر گرفتن بادیهنشینان به ۱۸.۱ درصد کاهش مییابد.
در این گزارش به ناتوانی در تهیه وسائل گرمایشی و پخت و پز اشاره شده و آمده است که ۵۱.۲ درصد از کسانی که از حمایت کمیتهها برخوردارند، برق خانههایشان قطع شده و یا قبل از قطع شدن هشدار قطع برق برای آنها ارسال شده است.
طبق گزارش، کنتورهای پیشپرداخت برق در منازل ۱۶.۶ درصد از کسانی که از حمایت کمیتهها برخوردار بودهاند، قرار داده شد؛ اما این افراد اطلاع دادند که گاهی اوقات پولی برای شارژ کنتور نداشتهاند و برق در خانههایشان قطع شده است.
۴۴.۲ درصد از دریافتکنندگان کمک نیز گزارش کردند که باید بین پرداخت قبض برق و خرید مواد غذایی یا داروها یکی را انتخاب کنند و ۵۳.۳ درصد نیز گفتند که به خود اجازه استفاده از وسایل سرمایشی یا گرمایشی را ندادهاند.
پایان پیام/