فارسمن| جای خالی عدالت آموزشی در مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت پویشی در این سامانه خواستار لغو مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور ۱۴۰۲ شدند.
این کاربران در پویش خود آوردند:
« اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی جناب حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی ریاست جمهوری اسلامی ایران سلام و عرض ادب و احترام طرح تغییرات کنکور ۱۴۰۲ که در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، بسیار پر ایراد بوده و به طیف وسیعی از دانش آموزان آسیب وارد خواهد کرد. تعدادی از چالشها و اشکالات وارد بر این طرح را در پایین توضیح خواهم داد:
۱. تقلب در امتحانات نهایی: با توجه به اینکه تعداد امتحانات بالا و برگزار شدن امتحانات در ۳ دوره «خرداد»، «دی» و «شهریور» و امکانات و روشهای تقلب بسیار گسترده شده است قطعا حق دانش آموزان زیادی که با تلاش خود نمرات خوب و عالی کسب کردهاند ضایع خواهد شد. به علاوه از کنکور ۹۸ که نظام آموزشی ۶۳۳ برقرار است چند دوره امتحانات نهایی با سطحهای مختلف و تقلبهای زیاد برگزار شده که ثبت شدن و اعمال اثر این نمرات امکان ضایع شدن حق بچهها را در صورت سخت شدن امتحانات در سالهای آینده فراهم خواهد کرد.
۲. غربالگری بسیار ضعیف امتحانات نهایی: با توجه به تعداد بسیار بالای معدلهای بالای ۱۹ و حتی معدل ۲۰، امتحانات نهایی قابلیت غربالگری صحیحی برای سنجش داوطلبین نخواهد داشت. سخت شدن امتحانات در حد کنکور هم باعث ایجاد فضای «چند کنکوره» برای داوطلبین و مردودی بالای مدارس متوسطه خواهد شد فلذا امتحان با سطح آسان امکان غربال گیری ندارد. امتحان با سطح سخت هم چالشهای مذکور و چالشهای دیگری از جمله افزایش تراکنش مافیاهای کنکور برای فروش انواع کتاب و تشکیل انواع کلاس برای گرفتن نمره بالا خواهد داشت.
۳. تجربه شخصی: بنده کنکور ۹۳ رتبه ۴۶۵ کسب کردم، معدل کتبی بنده ۱۹.۲۵ بود که معدل قابل قبولی است، اما با توجه به تعداد بسیار بالای معدل ۲۰، کنکور من شامل تأثیر منفی شد، این مسأله باعث استرسهای زیاد به تعداد زیادی از داوطلبین خواهد شد که فقط با نمره ۲۰ میتوانند از شر تأثیر منفی خلاص شوند، نمره گرایی و فشار امتحانات به فشار کنکور اضافه گشته و چند قدم محکم در جهت افسرده شدن دانش آموزان و سختتر شدن مسیر ورود به دانشگاه برداشته میشود.
۴. افزایش تراکنش مؤسسات کنکوری: موضوع تستی تشریحی شدن آزمونهای ورود به دانشگاه باعث افزایش چند برابری هزینههای دانش آموز و افزایش چند برابری تراکنش موسسات و مافیاهای کنکور میگردد، داوطلب توسط موسسات کنکور بعد از اجرایی شدن این طرح، علاوه بر کتابهای تستی، کلاسهای تست محور، آزمونهای تستی و… به نسخه تشریحی موارد ذکرشده نیز هدایت و ترغیب میشود. موارد بسیاری در نقد این طرح وجود دارد، منتها تنها یکی از موارد بالا برای لغو شدن این طرح کفایت میکند. در ضمن طرح تاثیر قطعی معدل بعد از کنکور ۹۳و۹۴ به دلیل اثرات منفی زیاد لغو شد، این طرح در سال ۹۸ مجدد در دستور کار اجرایی قرار گرفت اما با اعتراض به بیاساس بودن طرح، طرح مذکور لغو شد.
سوال بنده و دانش آموزان این است که، چه مواردی از نقصهایی که باعث لغو این طرح بعد از کنکور ۹۴ و در کنکور ۹۸ شد در نظام آموزشی برطرف شده است؟ وقتی شرایط دقیقا مشابه قبل است، چرا با این اخبار ضد و نقیض و این طرحهای پر ایراد ذهن داوطلبین و خانوادهها باید درگیر شود؟ تمامی امضاءکنندگان درخواست لغو طرح تاثیر قطعی معدل در کنکور ۱۴۰۲ و کنکورهای بعدی را تا فراهم شدن زیرساختهای لازم دارا هستیم.»
آیدا جباری سردبیر این پویش سامانه فارس من در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: ۳۰ هزار نفر امضاء جمع کردیم تا این مصوبه اصلاح شود. من خودم فارغالتحصیل سه سال پیش هستم که باید ترمیم معدل را انجام دهم، به ظاهر کار سادهای به نظر میآید، شورای عالی انقلاب فرهنگی هم گفته است که این کار را انجام دهید اما واقعا کار سادهای نیست و فقط در حد حرف ساده است!
وی افزود: من خودم ریاضی ترمیم معدل شرکت کردهام، وقتی ترمیم معدل را شرکت میکنید باید درسهای دهم و یازدهم را هم بخوانید چون مطالب به هم پیوسته هستند و این موضوع برای من که از درس سالهاست فاصله گرفتهام و دروس هم تغیر کرده اند، بسیار سخت است و من باید پایه خودم را قوی کنم تا بتوانم ترمیم معدل را انجام دهم.
جباری افزود: موضوع دیگری که ما با آن مخالف هستیم این است که ترمیم معدل فقط یکبار است و ما فقط یکبار میتوانیم ترمیم معدل را انجام دهیم. میگویند این مصوبه عادلانه است، چگونه عادلانه است وقتی ما دو بار در سال کنکور میدهیم ولی ترمیم معدل فقط یکبار است؟ من خودم چند سال پیش فارغالتحصیل شدم و ترجیح میدهم در رشتهای که به آن علاقه دارم درس بخوانم و در دانشگاه به ادامه تحصیل بپردازم هم باید برای ترمیم معدل بخوانم و هم تشریحی و هم برای کنکور به صورت تستی درس بخوانم که این موضوع اصلا به نفع داوطلبان نیست، بچههای مناطق محروم تستی را نمیتوانند به درستی بخوانند چرا که امکانات آنها کمتر است و گفتهاند برای شما مدرسهای تلویزیونی به وجود میآوریم.
سردبیر پویش فارس من افزود: تمام دغدغه من این شده که ترمیم معدل را چگونه انجام دهم که بتوانم به درستی نمرهای را کسب کنم و این استرس من را متأثر کرده است. در کشورهای دیگر مانند آمریکا عدالت آموزشی دارند و در همه مناطق عدالت آموزشی به یک شکل است. ما میخواهیم در مناطق محروم هم عدالت برقرار باشد چون که هیچ تدریسی جای تدریس حضوری را نمیگیرد و مدرسه تلویزیونی نمیتواند برای همه افراد مفید باشد. در تدریس مجازی ابهاماتی به وجود میآمد و به درستی متوجه نمیشدیم الان چگونه باید در مدرسه تلویزیونی مفاهیم را یاد بگیریم.
وی افزود: مگر نمیگویند عدالت آموزشی است پس چرا از قبل ترمیم معدل ندادند؟ اینها میخواهند یک شبه کل قانون را عوض کنند. گفتند کتابها را تغییر دادیم ما باید کلی هزینه کنیم دوباره کتابهای جدید و کتابهای تستی جدید را تهیه کنیم تا بتوانیم مطابق آن برای کنکور درس بخوانیم، در سیستم آموزشی ثبات ندارند، قانون میدهند و میخواهند آن را تغییر بدهند در صورتی که یک شبه و بدون فکر نمیتوان کاری انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: چرا رأی گیری الکترونیکی انجام نمیشود، با کد ملی داوطلب در سایت سنجش به صورت آنلاین رأی گیری بگذارند تا نظر داوطلبان را بفهمند و با توجه به آن قانونگذاری کنند.
وی افزود: معدل ملاک نیست که ما بخواهیم براساس معدل کنکور دهیم، رستگار رحمانی نفر اول تجربی در سال ۸۸ شده و سال قبل از آن رتبه ۳۰ ریاضی را به دست آورد، معدل رستگار رحمانی ۱۰ بوده و با توجه به این مصوبه ایشان نمیتوانست در کنکور قبول شود.کسانی هستند که در مدارس سمپاد و غیرانتفاعی و کلاسهای کنکور شرکت میکنند و طبیعی است که معدل آنها بالاتر از معدل کسی است که در مدارس عادی درس میخوانند و رقابت با آنها سخت است.
پایان پیام/