نظری: جشنواره تئاتر منطقه‌ای در ۴ استان برگزار می‌شود/ تئاتر خیابانی بهمن‌ماه در مریوان

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد در برنامه «تماشاخانه» رادیو جوان درباره برگزاری جشنواره‌های تئاتر در سال جاری گفت: سخت در تلاش هستیم تا جشنواره‌های تئاتر را پشت سر بگذرانیم. ما دو رویداد داشتیم که درباره جشنواره تئاتر مقاومت بود. دبیر جشنواره آقای فخر موسوی بود و جشنواره باشکوهی در مشهد برگزار شد.

نظری ادامه داد: جشنواره تئاتر استانی و در ماه آینده جشنواره تئاتر منطقه‌ای در چهار منطقه بوشهر، مازندران، کرمانشاه و فارس خواهیم داشت. در ایام فجر هم جشنواره‌های فجر برگزار خواهد شد. در اواخر بهمن جشنواره مریوان را داریم که جشنواره‌ای خیابانی است و هرساله برگزار می‌شود. امیدواریم در اردیبهشت هم که ماه تئاتر است، بتوانیم جشنواره نمایش عروسکی را برگزار کنیم. 

مدیرکل هنرهای نمایشی در پاسخ به این سوال که چگونه باید دانشجویان را به سمت اجرای آثار سوق دهیم، توضیح داد: بخشی از این موضوع به اداره ما بر‌می‌گردد که باید حمایت‌ها صورت گیرد. لازم است دستگاه‌های دیگری مانند وزارت علوم در کنار ما باشد و در نهایت دو وزارتخانه، از توسعه و رشد تئاتر دانشجویی حمایت کند.

*برگزاری جشنواره تئاتر دانشجویی

وی با ابراز امیدواری از برگزاری جشنواره تئاتر دانشجویی که قرار بود مهر و آبان برگزار شود و به تاخیر افتاد، افزود: امیدوارم این رویداد هنری هم شکل گیرد تا به تئاتر کشور بخصوص تئاتر دانشجویی کمک کند. 

*شاهنامه فردوسی قابلیت اجرای نمایش دارد

نظری در پاسخ به این سوال که برای انتقال فرهنگ، هویت و تاریخ ایران توسط آثار فاخر ادبی چگونه باید مخاطب را جذب کنیم، گفت: این اتفاق در حوزه آثار فاخر ادبی خیلی کم رخ داده است. نه‌تنها آثار فاخر ادبی بلکه آثار درباره چهره‌های شاخص فرهنگی و فلسفی کم دیده می‌شود. چه اشکالی دارد که نمایشنامه‌ای درباره زندگی ملاصدرا داشته باشیم و از طریق تئاتر با این شخصیت آشنا شویم. یا شاهنامه فردوسی ما در ژانرها و گونه‌های نمایشی در تهران به نمایش درآید. 

*خیلی‌ها با اسطوره‌هایشان دست به تاریخ‌سازی زدند

مدیرکل هنرهای نمایشی با بیان اینکه در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی ما این شخصیت‌های فرهنگی را گم کردیم، افزود: یا به این شخصیت‌ها بها ندادیم، یا گم‌شان کردیم یا فکر کردیم که این آثار از رده خارج شدند. این درحالی است که خیلی از کشورها با اسطوره‌های خودشان دست به تاریخ‌سازی زدند. اسطوره‌هایی که معلوم نیست از کجا آمده است. اما ما یکسری اسطوره‌ داریم که ثبت شدند و توسط شاعران به منظومه تبدیل شدند. 

وی ادامه داد: به کشور تاجیکستان نگاه کنید، می‌بینید سینما و تئاتر‌ش در حال فعالیت است و فرهنگش را به این شکل بسط می‌دهد. ما یک خورده در این زمینه کوتاهی کردیم. با انجمن مفاخر ادبی ایران، فرهنگستان و اداره هنرهای نمایشی در حال رایزنی هستیم. همچنین، یک کارگروهی را راه‌اندازی کردیم که بر روی این حوزه‌ها کار کنند و بچه‌های ما با فرهنگ غنی آشنا شوند. نمایش یک ابزار مهم برای آشنایی و آشتی بین فرهنگ ادبی و با نسل پیش روی ما است.

پایان پیام/