افزایش ۱.۲ درجه‌ای متوسط دما‌ نسبت به بلند‌مدت/ بومی‌سازی تجهیزات هواشناسی در قالب ۱۴ قرارداد با دانش‌بنیان‌ها

‌به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سحر تاجبخش امروز در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه حمل و نقل، درباره علل بروز آلودگی هوا، اظهار داشت: عامل آلودگی هوا پایداری جوی است که آن را تشدید می‌کند اما منابع آلوده‌کننده هم مهم است که اطلاعات آن در اختیار سازمان هواشناسی نیست.

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه منابع آلودگی در کشور متعدد است، گفت: الگوی کشور ما در فصل زمستان، الگوی پایداری است و همین مسئله آلودگی هوا را تشدید می‌کند‌.

وی ادامه داد: منابع آلاینده در فصل زمستان باید کنترل شود تا هوای آلوده را از زندگی حذف کنیم.

تاجبخش با بیان اینکه در پیش‌بینی‌های هواشناسی مدل‌ها به دو صورت کوتاه‌مدت و بلند مدت است، ادامه داد: بر اساس الگوهای بلند‌مدت، پیش‌بینی می‌شود ما با افزایش بارش مواجه شده باشیم اما ممکن است این بارش‌ها به صورت سیلابی مشابه آنچه در تابستان اتفاق افتاد، رخ دهد.

وی تاکید کرد: با مدل‌های کوتاه‌مدت، می‌توان به صورت فصلی پیش‌بینی آب و هوا را انجام داد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: دستگاه‌های اندازه‌گیری جوی ما در سازمان، بر اساس استانداردهای بین‌المللی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی ادامه داد: سازمان هواشناسی حرکت به سوی بومی‌سازی دستگاه‌ها و تجهیزات با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان را شروع کرده است و در این‌باره‌ ۱۳ تا ۱۴ قرار داد هم به ثبت رسیده است.

وی اظهار کرد: به طور متوسط در سال آبی که گذشت‌ ۱.۲ درجه شاهد افزایش دما نسبت به بلندمدت بودیم، عمده تغییرات دمایی در نیمه شمالی اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: هشدارهای‌ سازمان هواشناسی بر اساس توصیه‌های بین‌المللی است، اما تولید داده که مورد استفاده قرار گیرد، نیازمند بانک اطلاعاتی است.

وی گفت: ما در یک سال شاهد وزش باد گسترده بودیم اما ما اطلاعاتی راجع به درخت‌های فرسوده و ساختمان‌های ناپایدار نداریم و طبیعتا نمی‌توانیم متناسی با نیاز دستگاه‌ها اطلاعات بدهیم.

وی افزود: در ماجرای سیل استهبان، هر نوع هشداری هم که صادر می‌کردید، هیچ‌کس فکر آن را نمی‌کرد که مردم در وسط رودخانه هستند.

تاجبخش با اشاره به اینکه سازمان هواشناسی هم باید اطلاعات خود را تدقیق کند، گفت: ارائه پیش‌بینی و صدور هشدار متناسب با نیاز باید با اتکا به بانک اطلاعات صورت گیرد.

پایان پیام/ ت ۱۷