محمد خواجویی در برنامه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق به بررسی علل بحرانهای سیاسی در لبنان پرداخت
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، محمد خواجویی مدیر گروه مطالعات لبنان پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه در نشست «واکاوی بحران سیاسی لبنان» که به همت دفتر قدس واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، به بررسی علل بحرانهای سیاسی در لبنان و راهکارهای برون رفت از آن پرداخت.
خواجویی در ابتدای سخنان خود ضمن تشریح ساختار سیاسی لبنان گفت: انتخابات سال ۲۰۲۲ به دلیل بحرانهایی که از سال ۲۰۱۹ گریبانگیر لبنان شد، اهمیت بسیاری پیدا کرد. از سال ۲۰۱۹ به مرور شاهد افزایش تورم، بیکاری و کاهش ارزش پول ملی لبنان بودیم؛ هرچند که وحدت جریانهای شیعی و ابتکار عمل حزب الله در مسائل سیاسی و راهبردی، لبنان را از ورود به به یک چالش لاینحل حفظ نموده است.
وی افزود: لبنان با معضلات بسیاری در حوزه انرژی نیز دست و پنجه نرم میکند که کمبود برق و سوخت و همچنین افزایش قیمت آنها، از مهمترین این معضلات میباشد که فشار بسیاری را بر مردم لبنان وارد آورده است.
خواجویی مهمترین علل بحران سیاسی در لبنان را فساد سیستماتیک، موروثی شدن قدرت در ساختارهای حزبی، کاهش مشارکت در انتخابات، متکثر شدن پارلمان، سیالیت سیاسی و تغییر مواضع احزاب در مواقع گوناگون بیان کرد.
این کارشناس مسائل منطقهای ضمن اشاره به تلاش فرانسه برای برگزاری کنفرانسی در خصوص حل و فصل بحران سیاسی لبنان اضافه کرد: آمریکا تاکنون تلاش بسیاری را برای ایجاد مطالبه خلع سلاح حزب الله در افکار عمومی لبنان انجام داده که البته به جایی نرسیده است. عربستان نیز پس از ناامیدی از تغییر فضای سیاسی لبنان بهوسیله جریان المستقبل و شخص سعد حریری، حمایت خود را از این جریان کاهش داده و به دنبال راههای جایگزین است.
محمد خواجویی در پایان سخنان خود ضمن تشریح سناریوهای موجود درباره ریاست جمهوری لبنان گفت: بنظر میرسد بن بست سیاسی در لبنان تا زمان دخالت کشورهای خارجی ادامه خواهد داشت، چرا که این دخالت موجب رضایت بسیاری از جریانهای سیاسی در لبنان است و بهنوعی چشم انتظار چنین امری میباشند.
پایان پیام/