نگاهی به آخرین آمار کرونا در دنیا/ آمریکا و ژاپن پیشتاز مرگ و میر کرونایی
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، کمتر کسی فکر میکرد که خبرانتشار بیماری مرموز از بازار ماهی فروشان ووهان چین برای سه سال کل دنیا را درگیر کند؛ اما اکنون ویروس کرونا تمام قارهها را درنوردیده است تا بسیاری از مسائل از جمله اقتصاد کشورها تحت الشعاع آن قرار بگیرند. با اینکه تصور میشد تب و تاب کرونا در جهان فروکش کرده باشد اما آمار و ارقام در برخی کشورها مانند آلمان، فرانسه، آمریکا و ژاپن خلاف این موضوع را نشان میدهد.
بررسی اجمالی آخرین آمارهای هفتگی سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی آخرین آمار دستهبندی شده (۵تا۱۱ دسامبر ۲۰۲۲) از دادههای موجود را به شرح زیر گزارش کرده است:
کل موارد ابتلا و مرگ و میر
تعداد موارد ابتلای جدید در طول یک هفته در مقایسه با هفته قبل آن ثابت ماند (۲+درصد) و بیش از ۳.۳ میلیون مورد جدید گزارش شد. تعداد مرگ و میرها نیز بیش از ۹هزار و ۷۰۰ فوتی جدید (بیش از ۱۰درصد) گزارش شده است. بیش از ۶۴۵ میلیون مورد مبتلا تا انتهای یازدهم دسامبر تایید و بالاتر از ۶.۶ میلیون مرگ ومیر در سراسر جهان گزارش شده است.
آخرین آمار بر اساس کشورها
باتوجه به آمار و ارقام منتشر شده طی یک هفته موارد ابتلای جدید و مرگ و میر به گونه ای است که آمریکا و ژاپن در صدر هستند:
بیشترین تعداد موارد ابتلای جدید:
• ژاپن :۸۴۹هزار و۳۷۱ مورد جدید، ۱۳+درصد
• ایالات متحده آمریکا :۴۴۸هزار و۶۳۴ مورد جدید، ۵۰+درصد
• کره :۴۲۰۳۹۲ مورد جدید، ۱۳+درصد
• فرانسه :۳۶۶۶۹۹ مورد جدید، ۵-درصد
• برزیل :۱۹۴۱۷۰ مورد جدید، ۳+درصد
بیشترین تعداد مرگ و میر:
• ایالات متحده آمریکا :۲۹۳۴ مرگ جدید؛ ۶۲+درصد
• ژاپن :۱۳۵۸ مرگ جدید، ۲۸+درصد
• برزیل :۶۰۳ مرگ جدید، ۵-درصد
• فرانسه :۴۷۸ مرگ جدید، ۴+درصد
• ایتالیا :۴۷۵ مرگ جدید، ۲۹-درصد
سازمان بهداشت جهانی کشورها را در شش دستهبندی غرب اقیانوس آرام، اروپا، آمریکا، جنوب شرق آسیا، مدیترانه شرقی وآفریقا قرار داده است و آمارهای منتشر شده طبق این مناطق نشان میدهد که کشورهای موجود در مناطق غرب اقیانوس آرام، اروپا و آمریکا از لحاظ تعداد ابتلا و مرگ میر طی ۷ روز در جایگاه اول تا سوم قرار دارند.
منطقه تعداد ابتلا طی ۷ روز تعداد مرگ و میر طی ۷ روز غرب اقیانوس آرام ۱۴۹۳۲۱۸ ۲۲۸۳ اروپا ۹۶۲۳۱۷ ۲۵۸۶ آمریکا ۸۳۶۶۸۱ ۴۳۴۷ جنوب شرق آسیا ۲۴۴۰۰ ۳۸۸ مدیترانه شرقی ۷۲۶۸ ۴۹ آفریقا ۲۸۲۶ ۱۲۹ کل مناطق ۳۳۲۶۷۱۰ ۹۷۸۲ در ادامه به ارائه جزئیات بیشتری در مورد منطقه آمریکا، اروپا و جنوب شرق آسیا میپردازیم.
منطقه آمریکا
طبق آخرین آمار منتشر شده منطقه قاره آمریکا بیش از ۸۳۶هزار مورد ابتلای جدید را ثبت کرده؛ که نسبت به هفته قبل ۲۷درصد افزایش داشته است. تعداد ۱۴ کشور (۲۵درصد) از ۵۶ کشوری که دادههای مربوط به آنها در دسترس است، افزایش موارد ابتلای جدید را ۲۰درصد یا بیشتر گزارش کردند. بیشترین تعداد موارد ابتلای جدید از ایالات متحده آمریکا (۴۴۸هزار و ۶۳۴ مورد جدید، ۵۰+درصد)، برزیل (۱۹۴هزار و ۱۷۰ مورد جدید ، ۳+درصد) و پرو (۷۱ هزار و ۵۱۶ مورد جدید،۱۵+درصد) گزارش شده است.
تعداد فوتیها در این منطقه نسبت به هفته قبل ۳۷ درصد افزایش داشته و ۴هزار و۳۴۷ مورد گزارش شده است. بیشترین تعداد مرگ و میر از ایالات متحده آمریکا (۲۹۳۴ مرگ جدید؛ ۶۲+درصد)، برزیل (۶۰۳ مرگ جدید؛ ۵-درصد) و کانادا (۲۴۲ مرگ جدید؛ ۷-درصد) گزارش شده است.
منطقه اروپا
طی هفته گذشته بیش از ۹۶۲هزار مورد جدید برای اروپا گزارش شده که نسبت به هفته قبل با کاهش ۱۱درصدی رو به رو بوده است. تعداد ۹ کشور (۱۵درصد) از ۶۱ کشوری که دادههای مربوط به آنها در دسترس است، افزایش موارد جدید ۲۰درصد یا بیشتر را گزارش کردند. بیشترین تعداد موارد ابتلا در فرانسه (۳۶۶هزار و ۶۹۹ مورد جدید، ۵-درصد)، آلمان (۱۷۹ هزار و ۳۳۶ مورد جدید،۲-درصد) و ایتالیا (۱۵۳هزار و ۹۴۸ مورد جدید، ۳۲-درصد) مشاهده شده است.
تعداد فوتیهای جدید در این منطقه نسبت به هفته قبل ۱۷درصد کاهش داشته و ۲ هزار و۵۸۶ مورد گزارش شده است. بیشترین تعداد مرگ و میر با ۴۷۸ نفر متعلق به فرانسه است.
منطقه جنوب شرق آسیا
بیش از ۲۴هزار مورد ابتلای جدید برای منطقه جنوب شرق آسیا گزارش شد که در مقایسه با هفته گذشته ۳۳ درصد کاهش داشته است. تعداد ۲ کشور (۲۰درصد) از ۱۰ کشوری که اطلاعات آنها در دسترس است، افزایش موارد جدید ۲۰درصدی یا بیشتر را گزارش کردند. بیشترین تعداد موارد از اندونزی (۱۸۵هزار و۸۷ ، ۳۸-درصد)، تایلند (۳۹۶۱ ، -۸درصد) و هند (۱۴۳۰مورد، ۲۲-درصد) گزارش شده است.
تعداد فوتیهای هفتگی جدید در این منطقه نسبت به هفته قبل ۱۰درصد کاهش داشته و ۳۸۸ مورد فوتی گزارش شده است. بیشترین تعداد مرگ و میرهای جدید مربوط به اندونزی (۲۴۶مورد)، تایلند (۱۰۷) و هند (۳۰) است.
جدول زیر آمار ارقام مرگ و میر و ابتلا را طی دو روز گذشته نشان میدهد.
کشور تعداد مبتلا تعداد مرگ و میر میانگین مبتلایان در ۷ روز ۲۷ آذر ۲۸ آذر ۲۷ آذر ۲۸ آذر آمریکا ۱۸۷۳۶ ۵۷۶۲۵ ۴۱ ۲۲۳ ۶۸۹۰۴ آلمان ۱ ۵۵۰۱۵ ۰ ۱۶۱ ۳۱۸۹۰ فرانسه ۳۷۲۶۴ ۹۸۰۲۱ ۳۵ ۲۵۸ ۵۴۳۰۰ چین ۲۰۹۷ ۴۶۶۶ ۰ ۷ ۲۸۲۰ ژاپن ۱۳۶۲۷۰ ۷۰۹۲۱ ۲۳۲ ۱۸۰ ۱۵۰۷۴۸ کره جنوبی ۲۶۶۲۲ ۸۷۵۵۹ ۴۲ ۵۶ ۶۵۹۲۵ کروناویروس؛ آغاز یک پایان یا پایان یک آغاز!
باتوجه به جدول بالا تفاوت معناداری بین تعداد ابتلا و همچنین مرگ و میر در آمریکا، آلمان و فرانسه دیده میشود. این کشورها از واکسنهای «فایزر»،«جانسون اند جانسون» و «آسترازانکا» برای واکسینه کردن اغلب جمعیت خود استفاده کردهاند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بررسیهای شیوع کووید-۱۹ در برخی کشورها نشان داده که تعداد موارد گزارش شده کمتر از تعداد واقعی مبتلایان در جمعیت است؛ از طرفی ممکن است تعداد واقعی بیماران فوت شده بیشتر باشد زیرا همه افراد مبتلا به کرونا آزمایش نمیشوند. همچنین، هیچ الزام اکیدی برای گزارش مرگ و میر ناشی از کرونا وجود ندارد؛ به هر حال این یافتهها روند تاثیر ویروس را برای ما روشن تر خواهد کرد.
موارد گزارش شده در مورد کووید-۱۹ باید با احتیاط تفسیر شوند، زیرا برخی از کشورها به تدریج استراتژیهای آزمایش کووید-۱۹ خود را تغییر میدهند که در آن تعداد آزمایشها کمتر شده و به تبع آن تعداد موارد کمتری شناسایی خواهد شد. اما همین بالا رفتن آمار مرگ و میر و ابتلا به خصوص در برخی از کشورهای اروپا و آمریکایی باید زنگ خطری برای بقیه کشورها باشد تا در مورد برخورد با این بیماری و رویه واکسیناسیون آگاهانه تر عمل کنند.
طی این سه سال همه گیری همواره زمانهایی شاهد اوج گیری آن بوده ایم در حالی که سوالات زیادی در مورد آینده این همه گیری باقی مانده؛ واضح است که SARS-CoV-2 به طور کامل ریشه کن نخواهد شد. این به معنای تداوم انطباق کروناویروس با زندگی افراد است و اینکه اگر بیماری کووید-۱۹ به سمت بومی شدن حرکت کرد نباید زندگی روزمره انسانها را مختل کند.
با این حال، تخمین زده میشود که با انتقال مداوم این ویروس تعداد ۱۰ تا ۳۰ درصد از افراد علائم طولانی مدت کووید را تجربه خواهند کرد؛ این موضوع نیازمند توجه دقیق برای مبارزه با این ویروس است. دادهها نشان میدهد که واکسیناسیون میتواند خطر ابتلا به کووید طولانی مدت را کاهش دهد؛ بنابراین تداوم تمرکز بر بهبود نرخ و انتخاب درست واکسیناسیون باید سنگ بنای پیشگیری و کاهش کووید-۱۹ در سطح جهانی باشد.
پایان پیام/