افت چشمگیر امید به زندگی در میان آمریکاییها
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، داده های جدید دولت فدرال آمریکا نشان میدهند، امید به زندگی در سال ۲۰۲۱ در این کشور به پایینترین میزان خود در ۲۶ سال اخیر رسیده است.
به گزارش پایگاه شبکه «ای.بی.سی نیوز» دو گزارش جدید روز پنجشنبه از سوی «مرکز ملی آمارهای سلامت» وابسته به نهاد «مراکز پیشگیری و کنترل بیماری» آمریکا منتشر شدند که نشان دادند، نرخ مرگومیر در این کشور در سال ۲۰۲۱ به میزان ۵.۳ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا کرده است.
به نوشته این پایگاه، این آمار به این معنی است که امید به زندگی در سال ۲۰۲۱ در آمریکا برای دومین سال متوالی کاهش یافته است؛ در سال ۲۰۲۰ این امید به زندگی ۷۷ سال تخمین زده شده بود اما حالا به رقم ۷۶.۴ کاهش یافته که پایینترین رقم امید به زندگی ثبت شده در آمارهای دولتی آمریکا از سال ۱۹۹۶ تا کنون است.
هر چند که این کاهش به میزان ۰.۶ سال قابل توجه است اما رقم کاهشی که در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ ثبت شد معادل ۱.۸ سال، یعنی سه برابر بود.
نویسندگان این گزارش گفتهاند این روند کاهش امید به زندگی به دلیل همهگیری ویروس کووید-۱۹ و مرگهای ناشی از مصرف افراطی مواد مخدر است.
طبق این گزارش، میزان کاهش امید به زندگی در هر دو گروه زنان و مردان در آمریکا تفاوت ناچیزی داشته است. سطح امید به زندگی در میان مردان آمریکایی در سال ۲۰۲۱ با ۰.۷ سال کاهش نسبت به سال ۲۰۲۰، از ۷۴.۲ سال به ۷۳.۵ سال رسیده است. در گروه زنان آمریکایی هم در سال ۲۰۲۱ کاهشی معادل ۰.۶ سال نسبت به سال قبل از آن ثبت شده و از ۷۹.۹ سال به ۷۹.۳ سال رسیده است.
طبق این گزارش فهرست ۱۰ عامل اول مرگ آمریکاییها در سال ۲۰۲۱ تقریبا با فهرست سال ۲۰۲۰ برابر است در حالی که در هشت تا از این ۱۰ عامل، نرخ مرگ افزایش نشان داده و عاملی که بیشترین افزایش را نشان داده، کووید-۱۹ بوده است.
این گزارش همهگیری کووید-۱۹ را یکی از دلایل اصلی کاهش امید به زندگی در آمریکا معرفی میکند. بر اساس گزارش آوریل ۲۰۲۲ مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا، در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۶۰ هزار مرگ در اثر ابتلا به این ویروس در این کشور ثبت شده است.
در مورد دومین علت ذکر شده برای این کاهش امید به زندگی یعنی مصرف افراطی مواد مخدر نیز آمارهای آمریکا نشان دادهاند در سال ۲۰۲۱، ۱۰۶۶۹۹ مورد مرگ ناشی از این مورد در این کشور ثبت شده در حالی که در سال ۲۰۲۰، ۹۱۷۹۹ مورد مرگ ناشی از مصرف افراطی مواد مخدر ثبت شد.
پایان پیام/م