بهره‌برداری از کارموزه «سیمان ری» | بازدید تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ رایگان است

طبق اعلام مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، بازدید از موزه «صنعت سیمان ری» تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ رایگان اعلام شده است.

«کارخانه سیمان» که در محدوده جنوب شهر تهران قرار دارد، پس از کشمکش‌های طولانی، سرانجام به موزه تبدیل شد و طبق گفته‌های مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، بازدید از این موزه، که به نام موزه «صنعت سیمان ری» شناخته می‌شود، تا ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۲ رایگان خواهد بود. این کارخانه در اسفندماه سال ۱۳۹۹ رفع معارض شد و عملیات مستندسازی، رفع خطر اولیه و طراحی آن در سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفت. پس از طراحی و با هدف بازگشایی هرچه سریع‌تر مجموعه در سال ۱۴۰۱ در دوره جدید مدیریت شهری، عملیات اجرایی فاز اول کارخانه از محل منابع سازمان نوسازی شهر تهران با هدف تبدیل مجموعه «سیمان ری» به «کار موزه» آغاز و ظرف مدت هفت ماه فاز اول کارخانه که شامل پنج هزار متر مربع محوطه، دو هزار متر مربع فضای کار اشتراکی، ۹۰۰ متر مربع گالری و مرکز اسناد در کنار هزار متر مربع موزه صنعت بود برای بازدید شهروندان آماده شده است.

همچنین بنا بر اعلام مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، روند بازآفرینی مجموعه سیمان ری، امری مداوم است و تا سه سال دیگر و در فازهای بعدی بازآفرینی ادامه خواهد داشت.

سیدمهدی هدایت، دبیر بازآفرینی مجمع کلانشهرهای کشور، درباره این موزه گفت:

واحدهای این کارخانه، تا اواخر سال ۱۳۶۲ فعال بودند، تا اینکه در اسفندماه همان سال و در پی گسترش شهر تهران و همچنین قدیمی شدن شیوه تولید و از رده خارج شدن دستگاه‌ها همراه با انتشار آلودگی، تولید واحدهای کارخانه متوقف و در نهایت در سال ۱۳۶۳ این مجموعه رسما تعطیل شد.

از سیمان این کارخانه در ساخت بناها و زیرساخت های مهمی همچون ساختمان وزارت کشور، وزارت آموزش‌و‌پرورش، تئاتر شهر، مخابرات ایران و موزه هنرهای معاصر استفاده شده است. همچنین تاریخ، وسعت و عظمت کارخانه، بناها و فضاهای متعدد و متنوع آن، تجهیزات صنعتی جالب توجه و قرارگیری در جوار آثار شاخص تاریخی و طبیعی، در کهن‌ترین محدوده استان تهران، از جمله دلایلی است که سبب شده تا این مجموعه ظرفیت بالایی برای نقش‌پذیری در سطح شهری و حتی ملی را دارا باشد. در همین راستا به پیشنهاد شهرداری تهران، هیئت وزیران در جلسه‌ای در سال ۱۳۹۷ طی مصوبه‌ای حق استفاده از کارخانه سیمان ری را با هدف مرمت، بازسازی و تبدیل آن به موزه «صنعت سیمان» و مجموعه گردشگری با کاربری‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای مدت ۳۰ سال به شهرداری تهران واگذار کرد و براین اساس شهرداری تهران در سال ۱۳۹۸ مرمت و بازآفرینی این مجموعه را به سازمان نوسازی شهر تهران سپرد.