کاهش ۱۹۱۱ واحدی شاخص بورس تهران
به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران در ابتدای ساعات معاملات گرچه روند روبهرشدی طی کرد، اما از نیمه بازار رو به کاهش نهاد و در پایان معاملات با کاهش ۱۰۱۱ واحد به رقم یک میلیون و ۵۹۱ هزار و ۳۷۳ واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن امروز با ۲۲۸۱ واحد رشد به رقم ۴۷۵ هزار و ۴۱۷ واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۸۸۹ هزار میلیارد تومان رسید. معامله گران امروز بیش از ۱۶.۸ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۷۲۰ هزار نوبت معامله و به ارزش ۹۰۴۹ میلیارد تومان دادوستد کردند.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۱۲ صدم درصد کاهش یافتند، اما این دو شاخص با معیار هموزن ۴۸ صدم درصد رشد کردند. شاخص آزاد شناور ۴ صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۱۳ صدم درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۱۱ صدم درصد کاهش یافت.
امروز نمادهای ایرانخودرو و سایپا بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای گل گهر، ملی مس، پتروشیمی نوری، فولاد مبارکه و پتروشیمی پارس بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را از خود به جا گذاشتند.
در فرابورس ایران امروز شاخص کل ۳۱ واحد اضافه شد و به رقم ۲۰ هزار و ۳۷۷ واحد رسید. ارزش شرکتهای بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون ۱۰۸ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس ۳۸۵ هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران امروز بیش از ۶.۲ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۷۴ هزار فقره معامله و به ارزش ۵۷۵۹ میلیارد تومان دادوستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به بیش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید.
امروز نمادهای پالایش نفت لاوان، صبا تامین، بهمن دیزل و بانک دی بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای پلیمر آریاساسول، پتروشیمی مارون، و سنگ آهن گهر زمین به ترتیب بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را داشتند.
به گزارش فارس؛ یکی از زمینههای لازم برای سرمایهگذاران در اقتصاد، ثبات در تصمیمگیریهای اقتصاد و قوانین اقتصادی است و دولت بارها این مسئله را وعده داده است، اما در برخی موارد آن را رعایت نکرده است.
از مهمترین مولفههای پیشبینیپذیری اقتصاد، ثبات در نرخ ارز است، اما برخی سیاستمداران به جای سیاست ثبات، سیاست اعلام نرخ را پیش میگیرند که معلوم نیست در شرایط تحریم و محدودیت انتقال ارزی، بتوانند در درازمدت آن وعده را محقق کنند، اما عمل مسئولان به فعالان اقتصادی علامتدهی میکند.
یکی از این موارد تعیینکننده بودجه دولت است که فعالان اقتصادی میخواهند بدانند دولت چه تصمیمی برای بودجه سال آینده میگیرد، اما با وجود گذشت یک ماه از مهلت ارائه بودجه هنوز بودجه در مجلس اعلام وصول نشده و تنها دو ماه و ۱۷ روز به آخر سال مانده و هنوز فعالان اقتصادی خبر چندانی از تصمیمات دولت برای لایحه بودجه سال آینده ندارند.
به هر حال اقتصاد باید پیشبینیپذیر و قوانین و مقررات اقتصادی از ثبات لازم برخوردار باشد و دولت در جهت کاهش نرخ تورم و تثبیت نرخ ارز حرکت به سمت تکنرخی ارز و ثبات اقتصادی را در پیش گیرد تا سرمایهگذاران به سرمایهگذاری بلندمدت ترغیب شوند.
پایان پیام/