جانفدا| حاج قاسم سلیمانی یکی از فرزندان مکتب امام خمینی (ره) است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی، عزیز نجفپور آقابیگلو مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سمینار تداوم مکتب سلیمانی که در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، بیان کرد: مراسم تداوم مکتب سلیمانی برای مرور مکتب حاج قاسم و مسیری که طی شد و نحوه تداوم مسیر سردار شهید منعقد شده است.بعد از عصر روشنگری که با شعار اتکای صرف بر عقل خودبنیاد نقاد شروع شد، شاهد به حاشیه رانده شدن دین از تمام ساحات زندگی هستیم و ارتباط آسمان و زمین منقطع میشود و بدین ترتیب تمدن مدرن به وجود میآید.
وی افزود: این تمدن با کمک علم و فناوری جدید اقدام به ساختارسازی و جامعه پردازی کرده و طی چند قرن در تمامی کره خاکی توسعه پیدا میکند و تمام جوامع را به صورت سخت و نرم فتح میکند. گشایش در زمین و فروبستگی در آسمان رهاورد این تمدن جدید است.
نجفپور ادامه داد: ولی این شعار گشایش در زمین، در فرایند تعارض منافع فیمابین جهانخواران بر سر تصاحب قدرت و منفعت اختلاف با تعارضات و اختلافات بسیاری مواجه شد و اوج آن در جنگهای جهانی اول و دوم بود که صدها میلیون نفر را به کام مرگ کشاند و خرابیها و ویرانیهای فراوانی را حاصل گردد. فرایند دیگر دنیای مدرن، ظلم سیستماتیک و استثمار ملتها و جوامع دیگر به موازات در دنیای مدرن ایجاد شد و منابع انسانی و طبیعی کشورهای دیگر را به تارج برد.
وی افزود: شعار گشایش در زمین در عمل با بنبست خورد و دنیایی شکل گرفت که دین در آن کمرنگ شد و رو به خاموشی گرایید. در کشورهای اسلامی و ایران هم همین روال را داشتیم روند مدرنیزاسیون جامعه ایرانی به سرعت در حال انجام بود و بنا بود که ایران مدرن بر اساس فرهنگ و تمدن مدرن بازمعماری شود و البته به عنوان یکی از حلقهها و چرخ دندههای استعمار. در این اثنا در منطقهای که قرار بود جزیره ثبات غرب باشد و با با اجرای ۶ برنامه توسعه، به یک کشور غربی تبدیل شود، به ناگاه حرکت و درخششی از جنس توحید انجام شد که در فرهنگ غرب جدید حرکتی بدیع، جدید و ناشناخته به حساب میآمد.
وی افزود: حرکت و مکتبی که به ظلم و بیعدالتی و فساد غرب معترض بود. مکتب خمینی به دنبال احیای دین در عصر جدید بود و توحید، عدالت و آزادی را تواما مطالبه میکرد و در مقابل ظلم و فساد موضعی انتقادی و تقابلی داشت. به همین دلیل انقلاب اسلامی ایران از ابتدا مورد خشم و غضب جهانخواران عالم قرار گرفت.
دبیر شورای فضای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: مکتب خمینی به اعلا درجه به دنبال تحقق صلح و عدالت بود و بر ظالمان میتازید و از مظلومان دفاع میکرد. حاج قاسم سلیمانی هم یکی از فرزندان مکتب خمینی است که به عنوان یک سرباز در سطح کشور و منطقه نقش ایفا کرده است. حاج قاسم سلیمانی در ذیل مکتب امام روحالله، سعی میکند بازوان جریان سلطه را در منطقه محدود کند و با مشارکت هماهنگ کردن قشرهای مختلف ادیان و مذاهب منطقه، با ایادی شیطان و ظلم مقابله کند.
وی خاطرنشان کرد: حاج قاسم در عرصه میدان تجلیای از اخلاق، تعهد، کارآمدی و تلاش است.راز کارآمدی و توانایی حاج قاسم در عرصه میدان را باید در عهدی جستجو کرد که با خداوند بسته و نیت خیری است که به واسطه توحید و ایمان دست یافته است و تلاش میکند درهر نفس و قدم در مسیر رضایت الهی قرار گیرد.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: حاج قاسم یکی از شهدای مکتبی است که پیامبران آن را طی تاریخ سیر دادهاند و نه اولین شهید است و آخرین شهید هم نخواهد بود و البته نه اولین قهرمان و آخرین هم نخواهد بود.
وی افزود: ما در مراسمهای بزرگداشت حاج قاسم سلیمانی به دنبال این موضوع هستیم که چگونه میتوان نقش و وظیفه خود را در این عصر برای توسعه، عدالت، توحید، دین و مقابله با ظالمان، مستکبران و استعمارگران به درستی ایفا کنیم. در جامعه هر کسی نقشی دارد، وظیفه دانشگاه و دانشگاهیان علاوه بر بازخوانی روح مکتب حاج قاسم، پرداخت به بررسی و واکاوی وظیفه و رسالت تخصصی آنها در عرصه اجتماعی است. دانشگاه در جهان اسلام و ایران امروز باید وظیفه خطیر خود برای توسعه، دین، عدالت، اخلاق و صلح واقعی را بشناسد و اقدام کند. منظورم از صلح واقعی صلحی پایدار است که حق همه به درستی تامین شده باشد. مصالحه با ظالمی که تمام ساحات رفاهی و زیستی انسان را مورد تعرض قرار داده، صلح زرد است. ولی مکتب حاج قاسم به دنبال صلح سرخ است که همان مقاومت است. صلح و آرامش در دنیایی که مالامال از جریانهای قدرت طلب و ظالم زورگو است بدون مقاومت حاصل نمیشود و به همین دلیل رهبر معظم انقلاب برای آرامش مسلمانان و مستضعفان عالم، راهی به جز مقاومت در برابر ظالمان و مستکبران نمیبیند.
نجفپور ادامه داد: مراسم تداوم مکتب سلیمانی جهت تجدید عهدی با سردار شهید برای ادامه و تداوم مکتب شهید سلیمانی است. در این مسیر هر قشر و صنفی وظیفه و ماموریت خودش را دارد و نقش و کارکرد دانشگاهیان تولید اندیشه و علم و نرمافزار برای تقویت فرآیند مقاومت و پیشرفت اسلامی جوامع اسلامی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: واحد الکترونیکی دانشگاه به دنبال گفتگو، هماندیشی و تعامل نخبگان و استادان جهان اسلام برای ارتقای مقاومت و تولید علم و نرمافزار و سیاست برای پیشرفت جوامع جهان اسلامی است و در این مسیر از همکاری و تعامل با همه نخبگان، پژوهشگران و دانشگاهیان در جوامع اسلامی استقبال میکند و برای همین منظور در حال راهاندازی دبیرخانه دائمی همکاری علمی و فناوری نخبگان جهان اسلام هستیم.
پایان پیام/