تفاضای کمک لهستان از سازمان ملل برای دریافت غرامت جنگی از آلمان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، معاون وزارت امور خارجه لهستان روز چهارشنبه گفت که لهستان خواستار مداخله سازمان ملل در مورد غرامت‌های جنگ جهانی دوم از آلمان شده است.

به گزارش منابع خبری، «آرکادیوس مولارچیک» معاون وزارت خارجه لهستان در نشست خبری گفت: «سازمان ملل متحد ابزارهایی را برای گفت وگو و همچنین برای تعیین میزان خسارات ناشی از تجاوز آلمان در طول جنگ ارائه می‌کند و لهستان قصد دارد از آنها استفاده کند.»

دولت لهستان در سپتامبر ۲۰۲۲گزارشی را ارائه کرد که در آن جزئیات خسارات مادی متحمل شده به لهستان در طول جنگ جهانی دوم، همراه با تعهد به مطالبه پول از آلمان به عنوان غرامت، به میزان ۱.۴ تریلیون دلار آمریکا ارائه شد. در  اکتبر ۲۰۲۲، وزارت خارجه لهستان یادداشت دیپلماتیکی به آلمان ارسال کرد و خواستار جبران خسارت شد.

بعدا وزارت امور خارجه آلمان به یادداشت مربوط به غرامت‌های جنگ جهانی دوم پاسخ داد. مولارچیک در این زمینه نیز گفت که این پاسخ برلین  «بی احترامی» به لهستان و مردم آن بوده است.

لهستان همچنین خواهان بازگرداندن دارایی‌های بانک‌های دولتی لهستان است که توسط دولت آلمان در سال‌های ۱۹۳۹-۱۹۴۵ غارت شده بود.

تهاجم نظامی آلمان به لهستان از یکم سپتامبر سال ۱۹۳۹ در غالب عملیات موسوم به «مورد سفید»  بود که در نزد اکثر تاریخ‌دانان نقطه شروع جنگ جهانی دوم دانسته می‌شود. این تهاجم که حدود یک ماه  طول کشید سرانجام  با پیروزی آلمان به پایان رسید.

طی جنگ جهانی دوم شماری از لهستانی‌ها به ایران کوچ کردند. با وجود  مشکلات موجود، ایران آوارگان لهستانی را پذیرفت و و امکاناتی را برای آنها مهیا کرد. مدارس، موسسات فرهنگی و آموزشی، فروشگاه‌ها، نانوایی‌ها، مغازه‌ها و مطبوعات لهستانی شکل گرفت تا آوارگان لهستانی احساس غربت نکنند. شماری  از پناهجویان  لهستانی به صورت دائم در ایران ماندگار شدند.

پایان پیام/