تصمیم بغداد برای افزایش واردات گاز و برق از ایران

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، مقامات عراقی  از تصمیم دولت این کشور برای افزایش واردات گاز ایران به منظور بهره‌برداری از نیروگاه‌های برق عراق خبر دادند که با کاهش ساعات فعالیت آن خبر از بحران جدیدی در تامین انرژی این کشور می‌دهد.

اخیراً ساعات برق رسانی در تعدادی از استان‌های کشور عراق از جمله بغداد، پایتخت عراق، دیالی و تعدادی از استان‌های جنوبی کاهش یافته است، اما وزارت نیروی عراق این کاهش را ناشی از بدی آب و هوا دانسته است.

 احمد موسی، سخنگوی این وزارتخانه روز گذشته در نشست خبری گفت: برخی از شبکه‌های برق‌رسانی، شبکه‌های هوایی هستند که به دلیل هوای نامناسب از جمله باد و باران آسیب‌پذیر شدند که فورا مورد رسیدگی قرار گرفتند و در عین حال، این وزارتخانه به تامین کامل برق همه بیمارستان‌ها، ایستگاه‌های زهکشی آب و پروژه‌های آب اهتمام زیادی دارد.

در پی کاهش چشمگیر عرضه برق در استان دیالی عراق، هیئت پارلمانی این استان با زیاد علی فاضل، وزیر نیروی عراق در بغداد دیدار و با وی درباره علل بحران انرژی در این استان و کمبود عرضه با نرخ بسیار بالا در هفته‌های اخیر که تاثیر زیادی بر زندگی مردم داشته است، گفت‌وگو کرد.

محمد قتیبه البیاتی، عضو پارلمان عراق گفت: در این نشست بر سر راه‌حل‌های متعددی به توافق رسیدیم که مهم‌ترین آنها افزایش واردات گاز از ایران در دوره آتی یا افزایش واردات انرژی برق از ایران برای جبران کمبود فعلی است.

وی افزود: وزیری نیروی عراق متعهد شد در جلسه آینده راهکارهایی را درباره کاهش برق در کابینه ارائه کند تا در مورد آنها توافق شود.

السودانی  نخست وزیر عراق روز پنجشنبه ریاست جلسه‌ای را با مقامات وزارتخانه نیروی این کشور برای بررسی پرونده کاهش برق بر عهده داشت و در این جلسه وزیر نیرو و تعدادی از مشاوران و سرمایه گذاران بخش خصوصی در بخش برق حضور داشتند تا در خصوص موضوع کمبود برق و سایر  موارد مهم بحث و گفت‌وگو شود؛ از جمله پروژه های راهبردی که دولت عراق در نظر دارد با همکاری بخش خصوصی برای توسعه سیستم برق و افزایش کارایی شبکه برق در زمینه تولید، حمل و نقل و توزیع راه اندازی کند.

بر اساس بیانیه دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیر عراق، دولت اهمیت السودانی اهمیت زیادی برای پرونده برق عراق قائل است و مصمم است این بخش را توسعه دهد که با وجود هزینه‌های هنگفت دولت با کمبود و مشکلات روبرو است که موجب وارد آمدن خسارت به بخش‌هایی مانند صنعت، کشاورزی، سرمایه‌گذاری و غیره شده است.

السودانی گفته است که دولت به اهمیت بخش خصوصی و مشارکت موفق با آن و توانایی آن برای کمک به رشد اقتصاد عراق در بخش های مختلف آن، از جمله برق اعتقاد دارد و برنامه‌های استراتژیک برای رسیدگی به این بخش و پیشبرد واقعیت آن تدارک دیده است.

عراق برای بهره برداری از نیروگاه‌های برق خود به گاز ایران متکی است و عادل کریم، وزیر سابق برق عراق، نیاز به گاز ایران را برای مدت ۵ تا ۱۰ سال تایید کرده است.

پایان پیام/