تشدید گسست اجتماعی و ناامیدی از آینده در میان صهیونیست‌ها

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اندیشکده «مؤسسه دموکراسی اسرائیل» در گزارشی نوشت که میزان امید به آینده در میان صهیونیست‌ها در یک دهه گذشته بسیار کاهش یافته است.

طبق نوشته وبگاه العربی الجدید، طبق این گزارش، درصد افرادی که در سال ۲۰۱۲ به آینده خود امیدوار بودند ۷۶ درصد بود، این میزان اکنون ۴۹ درصد شده است. ۳۱ درصد نیز گفته‌اند که دیگر مایل به ادامه زندگی در فلسطین اشغالی نیستند.

در گزارش این نهاد اسرائیلی آمده است که فقط ۳۳ درصد ساکنان سرزمین اشغالی به نهادها و مؤسسات دولتی رژیم صهیونیستی اعتماد دارند؛ در حالی که این مقدار در سال ۲۰۱۲ به میزان ۶۱ درصد بود.

اندیشکده «مؤسسه دموکراسی اسرائیل» در این باره نوشت: «به دلیل همین میزان بالای بی اعتمادی در یک دهه گذشته، درصد بزرگی از اسرائیلی‌ها به دنبال یک رهبر قوی بودند که بدون محدودیتی حتی به قیمت از بین رفتن دموکراسی، بتواند کارها را پیش ببرد و امور را سر و سامان دهد».

در ادامه این گزارش آمده است که ۵۶ درصد از اسرائیلی‌ها از اینکه دادگاه عالی دادگستری قوانین کنست را در صورت مغایرت با دموکراسی لغو کند، حمایت کردند. همچنین ۶۹ درصد از ساکنان یهودی سرزمین اشغالی در مقایسه با ۳۱ درصد از ساکنان عرب معتقدند که رژیم اسرائیل در برخورد با ساکنان عرب نیز دموکراتیک است.

نکته قابل توجه دیگر اینکه اندیشکده «مؤسسه دموکراسی اسرائیل» در گزارش خود آورده است که طی سال‌ها جایگاه درگیری فلسطین-اسرائیل به عنوان موضوعی که اسرائیلی‌ها را به چند دسته تقسیم می‌کرد، از جمله میان جناح‌های راست‌گرا و چپگرا، کاهش یافته و در عوض موضوعات سیاست داخلی در مرکز درگیری‌ها و اختلافات میان اسرائیلی‌هاست.

بر اساس این گزارش، کاهش قابل توجهی در اعتماد صهیونیست‌ها به سیاستمداران، احزاب، کنست و مطبوعات عبری وجود دارد، زیرا اعتماد آنها به این نهادها از ۲۰ درصد تجاوز نمی‌کند، در حالی که ارتش تنها نهادی است که از نرخ اعتماد ۸۵ درصدی برخوردار است.

این گزارش در شرایطی منتشر می‌شود که خیابان‌های تل آویو و شهرهای رژیم صهیونیستی اینم روز ها شاهد اعتراضات گسترده به کابینه نتانیاهو است، اعتراضاتی که با قصد نتانیاهو برای تغییر قوانین قضایی شعله‌ور شده است.

در این راستا «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی دیروز (یک‌شنبه، ۱۵ژوئیه) با اظهار نگرانی از تظاهرات صد هزار نفری ساکنان سرزمین‌های اشغالی، نسبت به تبعات آن هشدار داد.

هرتزوگ به اقدامات و مواضع کابینه درباره اصلاحات سیستم قضایی رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و تاکید کرد: «اختلاف بر سر اصلاحات دستگاه قضا، ملت ما را تکه تکه خواهد کرد». بسیاری از مقامات سابق و نمایندگان کنست نیز نتانیاهو را به دیکتاتوری و کودتای سیاسی متهم کرده‌اند.

اختلافات میان احزاب رژیم صهیونیستی پس از آن بالا گرفت که کابینه جدید تل‌آویو به ریاست «بنیامین نتانیاهو» در تاریخ چهارم ماه جاری میلادی طرحی برای «اصلاح نظام قضایی» این رژیم ارائه کرد؛ حالا مخالفان کابینه از ساکنان شهرک‌های اشغالی خواسته‌اند تا برای سقوط کابینه نتانیاهو به خیابان بیایند.

نتانیاهو که از سال‌ها پیش به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، به همراه دیگر متحدان افراطی‌اش که دارای پرونده‌های فساد و تروریسم هستند، بنا دارند با این طرح و به کمک وزیر دادگستری این رژیم محاکمه خود را لغو کنند.

پایان پیام/م/ ت ۲۷