خشم بحرینی‌ها از ریخت و پاش آل خلیفه برای یک مسابقه ناشناخته بین المللی

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری «مرآه البحرین» در گزارشی با عنوان «جایزه عیسی برای خدمت به بشریت یا فساد بی وجدان» نوشت: بحرین طی سال‌های اخیر پنج  میلیون دلار آمریکا را برای جایزه‌ای ناشناخته هزینه کرده است.

در این یادداشت آمده است:  پنج میلیون دلار تنها مجموع مبالغی است که جایزه عیسی برای خدمت به بشریت به پنج برنده خارجی این مسابقه طی پنج دوره از زمان آغاز به کار آن اهدا کرده است. یعنی هیچ یک از هزینه‌های سازمانی از قبیل دستمزد کارکنان اداری و داوری جایزه( ۲۲ داور) و همچنین هزینه‌های  دیگری که این جایزه اعم از برگزاری جشن سالانه، اسکان مهمانان، نشریات، مدال‌ها و غیره بر دولت بحرین تحمیل می‌کند، شامل نمی‌شود.

مرآه البحرین با بیان اینکه اما واقعاً چه کسی نام «جایزه عیسی برای خدمت به بشریت» را شنیده است؟»، افزود: این جایزه در سال ۲۰۰۹ با هدف رقابت با جوایز برجسته کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) مانند جایزه ادبیات داستانی عربی بوکر، جایزه فرهنگی اویس و جایزه کتاب شیخ زاید تأسیس شد.

نویسنده افزود: این جایزه به نام عیسی بن سلمان آل خلیفه، پدر پادشاه فعلی نامگذاری شده تا اطمینان حاصل شود که بودجه  آن توسط دربار سلطنتی تامین می‌شود. مسابقه عیسی برای خدمت به بشریت هر دو سال یک بار برگزار می‌شود و در طی آن مبلغی بالغ بر یک میلیون دلار آمریکا به برنده ای اهدا می‌شود که به تعبیر داوران به بشریت خدمت کرده و در تغییر جهان به سمت بهتر شده سهیم بوده است.

در ادامه آمده است: بحرین طی پنج دور برگزاری این مسابقه جایزه برتر هر دوره را به ترتیب به یک زن مالزیایی، یک تاجر هندی، یک داروساز مصری، یک تاجر پاکستانی و در سال ۲۰۲۳ به یک پزشک نپالی اهدا کرد. بدین ترتیب پنج میلیون دلار از منابع مالی این کشور صرف جایزه‌ای نامعلوم و بی اعتبار شده است. این در حالی است که ارزش جایزه بالاترین مبلغی است که در بین تمام مسابقات کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) به یک برنده اعطا می‌شود.

به عنوان مثال، ارزش جایزه ادبیات داستانی کاتارا، که توسط قطر برگزار می‌شود، ۵۷۵ هزار دلار است که بین پنج گروه تقسیم می‌شود: ۳۰۰،۰۰۰ دلار برای گروه اول، ۱۵۰،۰۰۰ دلار برای گروه دوم، ۷۵،۰۰۰ دلار برای گروه سوم، ۵۰،۰۰۰ دلار برای گروه چهارم، و ۶۰۰۰۰ دلار برای گروه پنجم؛ یعنی ارزش آن کمتر از نصف ارزش جایزه بحرین است.

هزینه جایزه بین المللی ادبیات داستانی عربی بوکر نیز که توسط امارات برگزار می‌شود، ۱۱۰ هزار دلار است که ۵۰ هزار دلار آن برای برنده اول و ۱۰ هزار دلار برای شش نویسنده دیگر است و در  مجموع ارزشی حدود ۹ برابر کم‌تر از ارزش جایزه بحرین دارد؛ اما بحرین یک میلیون دلار به یک برنده خارجی بدون هیچ دلیل موجه قابل ذکری می‌دهد که تقریباً معادل ارزش جوایزی است که «جایزه نوبل» به برندگان در رشته‌های مختلف آن اهدا می ‌کند.

مراه البحرین نوشت :هیچ کسی نام این جایزه عیسی برای خدمت به بشریت را نشنیده است. می‌توانید نام این جایزه را که روز چهارشنبه شانزدهم ژانویه ۲۰۲۳ یک میلیون دلار به ساندوک رویت، پزشک نپالی اعطا شده است، در موتور جستجوی گوگل جستجو کنید تا ببینید چقدر به آن پرداخته شده است، زیرا غیر از روزنامه‌های داخلی و خبرگزاری دولتی بحرین(بنا) هیچ رسانه‌ای به آن نپرداخته بود؛ با وجود اینکه این مسابقه تحت نظارت شخص پادشاه بحرین برگزار می‌شود . در نهایت از اینکه برای چنین مسابقه پیش پا افتاده‌ای بودجه کشور بحرین نابود می‌شود، شوکه شوید؛ چرا که چیزی شبیه نوعی «مازوخیسم» است یعنی شادی بشریت به قیمت رنج مردم بحرین تمام شده است.

در پایان آمده است: در زمانی که کشور بحرین غرق در بدهی عمومی انباشته شده است که به سقف ۱۹ میلیارد دینار بحرین رسیده است، جایزه عیسی برای خدمت به بشریت به گران ترین جایزه عربی و منطقه‌ای تبدیل شده است؛ در حالی که بی چون و چرا این مسابقه شکست خورده ترین مسابقه‌ای است که در سطح منطقه و جهان برگزار می‌شود.. به برندگان خارجی میلیون دلاری تبریک می‌گویم و خداوند به مردم بحرین کمک کند که غرق در گرانی و مالیات شده اند!

پایان پیام/ ت ۲۳