ضرورت حمایت از تولید برای رسیدن به توسعه پایدار/ مرغداران به ماه رمضان چشم دوخته‌اند

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، چند ماهی است قیمت مرغ در بازار به شدت کاهش یافته، اگرچه خبر خوشایندی برای مصرف‌کننده است اما در دیگر سو تولیدکنندگان می‌گویند از این قیمت پایین ضرر می‌کنند و به طوری که به تعطیلی برخی واحدهای تولیدی منجر شده است و انتظار دارند که دولت حمایت‌های خود را از این بخش بیش‌تر کند و بازار را به نفع تولیدکننده تعدیل کند.

تداوم تولید یکی از عوامل موثر در توسعه پایدار است که همه کشورها تلاش می‌کنند در بخش‌های کشاورزی و صنعتی به این سطح برسند. درواقع کشوری که به توسعه پایدار برسد، از نوسان‌ها و پس‌لرزه‌های عوامل منفی در امان خواهد بود. قیمت‌ها ثبات خواهد داشت و سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به خاطر این ثبات اقتصادی افزایش خواهد یافت.

کاهش قیمت مرغ که اکنون در بازار ۱۲ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود، از چند ماه پیش به دلیل افزایش تولید از یک سو و کاهش تقاضا از سوی مردم شکل گرفت و حتی برنامه‌هایی که وزارت جهاد کشاورزی در چند روز گذشته برای تنظیم قیمت‌ها اعمال کرده، تغییری در بازار ایجاد نکرده است.

حبیب اسدالله نژاد می‌گوید: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۳۱ تا ۳۴ هزار تومان که کماکان ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود.

به گفته مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی؛ بیش از دو ماه است که تولیدکنندگان افزون بر ۱۲۰ میلیارد تومان از فروش مرغ متضرر شده‌اند و این امر منجر به تعطیلی برخی واحدهای تولیدی شده است.

اسدالله نژاد می‌گوید: میزان منطقی جوجه‌ریزی ماهانه ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون قطعه است اما بیش از ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری انجام شده است.

صحبت‌های این مسئول درواقع انتقاد به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی است که به صورت دستوری مرغداران را ملزم کرده جوجه‌ریزی بیشتری بکنند. مرغداران می‌گویند این میزان جوجه‌ریزی بیش از نیاز بازار است و افزایش عرضه به کاهش قیمت منجر می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی همچنین می‌گوید که اختیارات تنظیم بازار به‌طور کامل به اتحادیه‌ها واگذار نشده و به این دلیل آنها نمی‌توانند بازار را به خوبی کنترل کنند. درواقع خواسته اتحادیه‌ها این است که آنها بتوانند بر سیاست‌های تولید ازجمله میزان جوجه‌ریزی هم دخالت داشته باشند.

به گزارش فارس؛ دو روز پیش وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که مرغداری‌ها می‌توانند گله‌های مرغ مسن را حذف کنند. این اقدام وزارتخانه برای تناسب عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد. از سوی دیگر قبلا همین وزارتخانه صادرات مرغ را آزاد کرده بود، اما هنوز آمارهای قطعی در مورد صادرات وجود ندارد.

به گزارش فارس؛ ماه مبارک رمضان در راه است و در این ماه تقاضا برای مرغ بیش‌تر می‌شود. اگرچه این تقاضا می‌تواند قیمت را بالا بکشد، اما وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با استفاده از سیاست‌های صادراتی، وارداتی و نیز تنظیم میزان جوجه ریزی و تعدیل هزینه ها، تعادلی در قیمت بازار ایجاد کند.

پایان پیام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌/