کاهش ۴۶۵۲ واحدی شاخص بورس تهران
به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، گرچه نرخ دلار در بازار آزاد رو به رشد قرار گرفته و نرخ تورم هم به ۴۶.۳ درصد رسیده، اما شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران تحت تأثیر برخی اخبار بازار سیاست روند رو به کاهش به خود گرفته و امروز در یک روند کاملا نوسانی ابتدا رو به رشد بود و سپس افت کرد و در نهایت با کاهش ۴۶۵۳ واحد به رقم یک میلیون و ۶۵۲ هزار و ۹۲۳ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش ۲۰۱۸ واحد به رقم ۵۱۹ هزار و ۹۳۸ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۶ میلیون و ۸۱ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از ۱۳.۸ میلیارد سهام، و اوراق مالی در قالب ۶۷۲ هزار فقره معامه و به ارزش ۸۵۲۸ میلیارد تومان دادوستد کردند.
همه شاخصهای بورس امروز قرمز شدند به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی نسبت به روز قبل ۲۸ صدم درصد کاهش یافتند، این دو شاخص با معیار هموزن ۳۹ صدم درصد افت کردند.
شاخص آزاد شناور ۲ صدم درصد عقب نشست، شاخص بازار اول بورس ۱۲ صدم درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۴۷ صدم درصد کاهش یافت.
امروز نمادهای پالایش نفت تهران، و پتروشیمی خلیج فارس، بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشتند و نمادهای هلدینگ معدنی خاورمیانه، کشتیرانی جمهوری اسلامی، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین، پتروشیمی نوری و بانک پاسارگاد به ترتیب بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند.
در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز رو به کاهش نهاد و با افت ۲۵ واحدی به رقم ۲۱ هزار و ۲۶۳ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و ۱۶۱ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس هم به ۴۱۱ هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از ۶.۸ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۴۲۱ هزار فقره معامله و به ارزش ۵۷۲۳ میلیارد تومان دادوستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به بیش از ۱۴.۴ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز نمادهای پویا زرکان آقدره، پتروشیمی زاگرس و پتروشیمی مارون بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند، و نمادهای صبا تامین، آریاساسول، بهمن دیزل و مدیریت انرژی امید تابان هور بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.
به گزارش فارس؛ با توجه به اینکه امروز کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس تصویب شد، از سیگنالهای این لایحه میتوان به رشد ۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی اشاره کرد، در عین حال مالیات شرکتهای تولیدی و ازجمله شرکتهای بورسی ۷ واحد درصد نسبت به سال جاری کاهش مییابد.
سهم مالیات از درآمدهای دولت به ۸۵ درصد میرسد و پیام لایحه بودجه برای بخش تولید حمایت بیش از پیش است. یکی از تصمیمات امروز بانک مرکزی افزایش سهم دلار برای هر نفر از ۲۰۰۰ یورو به ۵۰۰۰ یورو بوده است که آن هم سیگنالی در رابطه با فراوانی ذخایر ارزی در بانک مرکزی دارد که البته برخی کارشناسان این تصمیم را نادرست عنوان میکنند، چون در شرایط اقتصاد مقاومتی و تحریم نباید منابع ارزی را بهراحتی به حراج گذاشت.
پایان پیام/