۲۷ میلیارد دلار ارزش ذخایر اکتشافات معدنی/سه پیشنهاد برای ارتقا بهره‌وری در حوزه معدن

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس وجیه الله جعفری امروز در نهمین همایش جایزه بهره‌وری معادن و صنایع معدنی گفت: مرزهای اقتصادی آن‌قدر به هم نزدیک شده‌اند که جز با رقابت شدید نمی‌توانیم در این حوزه ارتقا یابیم و بنگاه‌ها برای حفظ خود در این رقابت باید بهره‌وری را افزایش دهند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه یکی از عوامل مؤثر بهره‌وری فناوری است و این حلقه امروز با سرعت در حال حرکت است و کسانی که به آن نزدیک می‌شوند در رقابت برنده می‌شوند، افزود: لذا ایمیدرو سعی کرده در این حوزه خود را ارتقا دهد و برای آن استراتژی تعریف کرده است، لذا اگر این برنامه عملیاتی شود شرکت‌ها می‌توانند ۳۰ درصد ارتقا داشته باشند.

وی با بیان اینکه عوامل دیگری نیز در بهره‌وری مؤثر است، گفت: لذا برای ما مهم است که خروجی بهتر با هزینه کمتر داشته باشیم؛ بنابراین آنچه در این همایش برای ما اهمیت دارد استمرار فرایند ارزیابی است.

معاون وزیر صمت اظهار داشت: بنابراین سال به سال به تعداد شرکت‌های ارزیابی‌شونده اضافه و خروجی آن نیز بیشتر می‌شود.

جعفری افزود: ایمیدرو به دنبال این است که بخش معدن و صنایع معدنی توسعه یابد و به دنبال فراهم‌سازی بستر سرمایه‌گذاری است، لذا حمایت و هدایت باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری اتفاق بیفتد.

وی اظهار داشت: در این راستا سه اولویت داریم که اولویت اول ما پژوهش و فناوری است.

وی بیان داشت: اولویت دوم ما نیز اکتشاف و اولویت سوم نیز کمک به زیرساخت‌های کشور است.

جعفری با بیان اینکه بیش از ۹ میلیارد دلار جذب سرمایه‌گذاری در ایمیدرو صورت گرفته است گفت: بیش از ۴ میلیارد دلار آن اجرا شده و امروز تولید و اشتغال را افزایش داده است.

معاون وزیر صمت با اشاره به اکتشافات انجام شده در ایمیدرو اظهار داشت: ارزش ذخایر برجا حاصل از اکتشافات معدنی مانند طلا، زغال سنگ، سنگ آهن و …  قابل تبدیل به محصولات مختلف ۲۷ میلیارد دلار است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه تاکون تمرکز اصلی در کشور بر زنجیره‌های آهن، فولاد، مس، طلا، آلومینیوم، سرب و روی بوده است گفت: از دو سال پیش به دنبال عناصر مورد نیاز و استراتژیک کشور بوده‌ایم و براین اساس ۱۴ عنصر و رشته فعالیت دیگر فعال می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز دیگر شاهد خام‌فروشی در زنجیره فولاد نیستیم بیان داشت: در خصوص این ۱۴ عنصر تاکنون واردکننده بوده‌ایم لذا نیازمند برنامه‌ریزی برای اکتشاف و ارتقا فناوری هستیم. 

جعفری به قانون جهش شرکت‌های دانش بینان اشاره کرد و گفت: به شرکت‌هایی که در راستای فناوری و نوآوری حرکت می‌کنند با کسر بخشی از مالیات کمک می‌شود. 

معاون وزیر صمت اظهار داشت: باید شرکت‌ها و بخصوص شرکت‌های مواد معدنی که در گروه مواد معدنی با ارزش قرار دارند را هدایت کنیم تا از پتانسیل نخبگان دانش بنیان استفاده کنند. 

در ادامه این مراسم محمدرضا حصاری معاون سازمان ملی بهره‌وری با بیان اینکه بهره‌وری موتور محرک پیشرفت کشور است، اظهار داشت: برای رشد اقتصادی که امروز بحران کشور است دو ابزار وجود دارد یا باید به بعد کمی (معدن- طلا- نفت – گاز) توجه کرد و آن را افزایش داد یا به بعد کیفی کار یعنی ارتقای بهره‌وری توجه کرد و به عبارتی از منابع محدود بهترین استفاده را داشت. 

وی افزود:‌از سال ۱۹۶۰ ایران عضو کشورهای آسیایی در حوزه بهره‌وری است در حالی که بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا در ۶۰ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد اقتصادی‌شان را از بهره‌وری حاصل کرده‌اند اما در ۴۰ سال گذشته رشد بهره‌وری در ایران صفر و حتی کمتر بوده است. 

حصاری بیان داشت: طی دو سال گذشته شاهد بهبود وضعیت بهره‌وری در کشور بودیم و اگر این روند ادامه یابد، تا چند سال آینده به شرایط سال پایه ۹۵ برخواهیم گشت. 

وی با اشاره به رشد ۶.۱ درصد در بخش معدن گفت: این بخش در بهره‌وری نسبت به سایر حوزه‌ها وضعیت بهتری داشته است. در حوزه نیروی کار بخش معدن و صنایع معدنی با شاخص منفی ۳.۸ درصدی شرایط خوبی را شاهد نیستیم و لذا باید انتقال تجربیات و کسب مهارت‌ها و دانش بیشتر شود. 

وی به ارائه سه پیشنهاد برای ارتقا بهره‌وری در حوزه معدن و صنایع معدنی پرداخت و گفت: ورود حاکمیت برای سرمایه‌گذاری در حوزه بهره‌وری صنایع به ویژه ماشین آلات ضرورت دارد. 

معاون سازمان ملی بهره‌وری اظهار داشت: از آنجا که بیش از ۳۰ درصد ارتقای بهره‌وری از محل آموزش است لذا ارتقا بهره‌وری نیروی انسانی و جلوگیری از خام فروشی و توجه به زنجیره ارزش از جمله پیشنهاد دیگر برای ارتقا بهره‌وری است. 

پایان پیام/