دود اختلاف شورای رقابت و شورای عالی بورس در مورد خودرو به چشم مردم می‌رود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی که انتظار می‌رفت در هفته اول بهمن ماه مانند هفته‌های ابتدایی زمستان ۱۴۰۱روند صعودی داشته باشد، اما با اتفاقات این هفته روند این بازار به شدت نزولی شد تا روند ورود پول حقیقی نیز جای خود را به خروج سرمایه بدهد. به عبارت دیگر، در پایان هفته اخیر شاخص کل بورس پائین تر از هفته پیشین قرار گرفت و در تمامی روزهای هفته پول حقیقی از بازار خارج شد.

نامه شورای رقابت به بورس درباره ممنوعیت عرضه خودرو در بورس کالا، و پاسخ این سازمان، با واکنش سهامداران روبرو شد. همین اختلاف سبب شد سرمایه‌گذاران یاد خاطره اختلاف وزرای نفت و اقتصاد در دولت دوازدهم و ماجرای ریزش بورس در مردادماه سال ۹۹ بیافتند.

موضوع عرضه خودرو در بورس کالا با اینکه در جلسه شورای عالی بورس مطرح و برای چندمین مرتبه آن رای داده شد، اما بیانیه شورای رقابت باز هم اوضاع را در بورس به هم ریخت و در روز چهارشنبه هزار و ۵۳۵ میلیارد تومان پول از بورس خارج شد.

هنوز دلیل رسانه‌ای شدن اختلافات بین شورای عالی بورس و شورای رقابت مشخص نیست. توانگر، نماینده مردم تهران در مجلس نیز در نامه‌ای به شورای رقابت از رسانه‌ای شدن این اختلاف انتقاد کرده است.

* عرضه خودرو در کوتاه مدت بهترین روش عرضه است

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: سهامداران از اختلاف بین دستگاه‌های اجرایی و نهادهای تصمیم‌گیری خاطره خوبی ندارند و همین مساله در هفته گذشته عامل افت بازار سرمایه بوده است.

وی ادامه داد: دود اختلاف بین شورای رقابت و شورای عالی بورس به چشم سهامداران می‌رود و هنوز مشخص نیست با این روند بازار سرمایه به کدام سمت حرکت خواهد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مساله عرضه خودرو در بورس و یا شیوه قبلی باید یک بار برای همیشه حل شود و دستگاه‌های مختلف باید در نهایت برای کمک به این مساله وارد عمل شوند.

دانشی تصریح کرد: در شرایط فعلی عرضه خودرو در بورس تنها روش قابل اجراست تا فاصله قیمتی بازار آزاد و قیمت کارخانه از بین برود و مصرف کنندگان بتوانند با قیمت پایین تری خودرو خریداری کنند و دست دلالان از بازار خودرو نیز قطع شود.

* افت شاخص کل بورس در هفته اول بهمن

در هفته اول بهمن ماه، شاخص کل بورس در روز شنبه بیش از ۳۱ هزار و ۵۶۸ واحد ریزش کرد و روز یکشنبه ۴ هزار و ۶۵۲ واحد پائین آمد، اما شاخص روز دوشنبه رشد هزار و ۲۴ واحدی داشت و روز سه ‌شنبه ۷ هزار و ۸۹۵ واحد افت کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز شاخص ۳۴ هزار و ۹۸ واحد پائین آمد.

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و ۶۱۱ هزار و ۹۵۵ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۷۷ هزار و ۱۸۹ واحد پائین‌ تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۴.۶ درصد شد.

* بازدهی منفی شاخص کل هموزن پس از هفته ها رشد

شاخص کل هم‌وزن در اولین روز هفته ۴ هزار و ۲۳۱ واحد افت کرد و در روز یکشنبه نیز ۲ هزار و ۱۹ واحد پایین تر آمد، اما در روز دوشنبه شاخص کل هموزن ۲ هزار و ۷۶۴ واحد رشد کرد و در روز سه شنبه نیز ۲۹۲ واحد بالاتر آمد. البته این شاخص در روز چهارشنبه کاهش ۱۰ هزار و ۵۰۲ واحدی داشت.

شاخص کل هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۱۳ هزار و ۶۹۶ واحد پائین‌تر ایستاد و بازدهی منفی ۲.۶ درصدی را ثبت کرد. این شاخص در پایان هفته در سطح ۵۱۲ هزار و ۴۹۱ واحد قرار گرفت.

* کاهش ارزش کل معاملات بازار سرمایه

در هفته گذشته میانگین ارزش معاملات کل هفته ۶۳ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۷۱ هزار و ۹۰۳ میلیاردی هفته پیشین، افت ۱۱ درصدی داشته است.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۹ هزار و ۴۶۶ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۴ درصدی داشته است.

* رشد بی سابقه خروج سرمایه حقیقی از بورس

در هفته اخیر شاهد موج خروج پول حقیقی از بازار بودیم به طوری که در تمامی روزهای معاملاتی هفته اول بهمن سرمایه حقیقی از بازار خارج شد.

در روز شنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار ۷۸۳ میلیارد تومان بود و روز یکشنبه ۳۷۶ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد. روز دوشنبه نیز ۴۵۹ میلیارد تومان خارج شد و روز سه ‌شنبه به ۱۷۶ میلیارد تومان رسید. در روز چهار‌شنبه نیز برای پنجمین روز متوالی سرمایه حقیقی خارج شد. ارزش پول حقیقی خروجی در روز چهارشنبه هزار و ۵۳۵ میلیارد تومان بود که بیشترین رقم در یک سال اخیر است.

در مجموع کل هفته ۲ هزار و ۳۲۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۶۶۵ میلیارد تومان بود.

پایان پیام/