عطایی: پیگیر تغییر اساسنامه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا هستیم/ شورای مشورتی دانشجویان ایرانی خارج کشور راهاندازی میشود
حوره تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس: اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا اخیرا همایش علمی خود را با حضور دانشجویان ایرانی خارج از کشور برگزار کرد.
بعد از برگزاری این همایش جمعی از اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، دوشنبه ۱۲ دیماه ۱۴۰۱ با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، فعالیت جوانان دانشجو و برخوردار از نگاههای نو و تحولی را مغتنم دانستند و افزودند: انجمنهای اسلامی با دو هدف تقویت پایههای فکری و اعتقادی خود اعضاء و همچنین اثرگذاری بر محیط پیرامونی شکل گرفت اما انجمنهای اسلامی در خارج از کشور یک مأموریت دیگر نیز دارند که معرفی تفکر بنیادی و مرکزی جمهوری اسلامی است.
در این زمینه با محمدحسین عطایی دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا گفتگو کردیم که در ادامه به جزئیات آن پرداخته ایم.
فارس: اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، اخیرا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند، از جزئیات این دیدار بگویید؟
عطایی: در دیدار با رهبر انقلاب انتقاداتی از عدم حمایت مسئولین وزارت علوم و بهداشت از فعالیتهای داشتیم. همایشی که رهبر انقلاب از آن حمایت می کنند چه دلیل دارد مسئولین حمایت نکنند.
هر دانشجوی فعالی که کشورش را دوست دارد چه در داخل کشور و چه خارج از کشور باید رویکرد تاثیر گذاری برای مردم داشته باشد. دانشجوی انقلابی حتی اگر مسئولیتی نداشته باشد پای کار انقلاب و منویات اقا کار می کند و فعالیت می کند و برای انقلاب اسلامی هزینه هم می دهد.
اعضای اتحادیه دستاوردهای انقلاب را در اروپا تبیین میکنند
تلاش اعضای اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان در اروپا نیز این است که فعالیت و تاثیر گذاری داشتند باشند و پیام و دستاوردهای انقلاب را در اروپا تبیین کنند. همایش علمی که تاسیس شد هدفش این بود که تریبونی به دانشجویان خارجی اتحادیه داده شود و ظرفیت ها و تخصص شان را ارائه دهند.
همایش های بعدی ما به سمت مسئله محوری خواهد رفت، یعنی مسائل و مشکلات را شناسایی می کنیم و از طریق این همایش حل کنیم.
موضوع دیگری که رهبر انقلاب در همایش مطرح کردند از بحث های علمی این همایش تقدیر کردند و تاکیدشان بر رونق گرفتن بحث های علمی بود و این که بقیه برنامه ها نباید ما را از پیگیری برنامه های علمی عقب بندازد
بعد از ۵۰ سال پیگیر تغییر اساس نامه اتحادیه هستیم
پیگیر تغییر اساس نامه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا هستیم، اساسنامه این اتحادیه بیش از ۵۰ سال است تغییر نکرده و طبیعتا بنا به اقتضائاتی که هست به جد پیگیر این موضوع هستیم.
رهبر انقلاب نیر در این دیدار بر این قضیه تاکید کردند که باعث خوشحالی اعضای این اتحادیه است چون یک سالی بود پیگیر تغییر اساسنامه بودیم و همین موضوع را پیگیری می کردیم.
شورای مشورتی اتحادیه انجمن اسلامی اروپا راه اندازی میشود
ما به دنبال ایجاد ساختاری برای تشکیلاتی کردن اتحادیه هستیم تا از حالت شخص محور بودن خارج شود و خط ریلی برای این اتحادیه به وجود بیاید. در این زمینه قصد داریم شورای مشورتی را راه بیندازیم که شامل دبیران سابق اتحادیه انجمن اسلامی اروپا هستند تا هم اندیشی داشته باشیم.
فارس: اخیرا اتحادیه انجمن اسلامی اروپا همایش علمی خود را با حضور دانشجویان ایرانی خارج از کشور برگزار کرد، جزئیات همایش را میفرمایید؟
عطایی: این همایش در راستای ایجاد شبکه علمی متشکل از دانشمندان و محققان ایرانی خارج کشور برگزار شد و دومین همایش علمی بین المللی دانشجویان و اساتید خارج کشور در تهران بود.
همایش مذکور در گرایش های علوم پزشکی، علوم انسانی ،هنر و مهندسی اقدام به فراخوان چکیده مقاله و پوستر کرد و این همایش در تاریخ ۱۲-۱۳ دی۱۴۰۱( ۲-۳ ژانویه ۲۰۲۳) برگزار شد.
همچنین همایش علمی بین المللی ۲۰۲۳ به صورت ترکیب حضوری و انلاین برگزار شده بود تا امکان شرکت علاقه مندان را فراهم نماید. در این همایش بیش از ۳۰۰ نفر ثبت نام نموده و از بین تعداد زیاد چکیده های ارسالی، بیش از ۱۰۰ چکیده مورد تایید قرار گرفت که از این تعداد ۳۰ ارائه بصورت شفاهی (oral presentation) و سایر ارائه ها در قالب پوستر و به صورت حضوری و انلاین صورت گرفت.
همچنین ۱۴ سخنران مطرح مثل ( پروفسور الکساندر سیف علیان، پروفسورمحمد هاشم پسران، پروفسور هادی لاریجانی، پروفسور حمیدرضا گوهری داراب خانی، پروفسور محمد اسماعیل اکبری، پروفسور امیر حسین تکیان، پروفسور سید مهدی رضایت، پروفسور اکبر غفوریان، پروفسور کاظم رضا کاشی زاده، پروفسور نادر کریمیان سردشتی و تعداد زیادی از اساتید مطرح دنیا برگزار شد.
همایش علمی اتحادیه در سه حوزه ی علوم پزشکی، اس تی ای ام، علوم انسانی و هنر در همایش برگزار شد و با همت اساتید، دانشجویان و دست اندرکاران کمیته ی علمی و اجرایی در ۶ پنل و در دو روز اجرا شد.
مسئولین و دست اندرکاران همایش، با هدف بهره گیری از تجربه برگزاری ترکیبی (حضوری-آنلاین) همایش(ICRE2023)، و با امید برگزاری همایش سال آتی بصورتی قوی تر و با کمیت و کیفیت بیشتر از الان پیگیر ایده های مختلف دانشجویان و اساتید دانشگاهی هستند.
فارس: وجه ممیز اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا چیست؟
عطایی: وجه ممیز اتحادیه معرفی تفکر بنیادین و اصول جمهوری اسلامی در کشورهای اروپایی است، همیشه تاکید کرده ایم اعضای اتحادیه منشور وار فعالیت کنند و از فرد بودن خارج شود.
از وزارت علوم بهداشت و خارجه انتقاداتی داریم. بارها به وزیر خارجه نامه نوشتیم ولی پاسخی دریافت نکردیم چه در حوزه برگزاری جلسه و چه برطرف کردن مشکلات دانشجویان اروپایی پیگیر حل مشکلات هستیم.
از مدتها قبل پیگیر مشکلات روادید و صنفی دانشجویان از وزارت خارجه بودیم ولی متاسفانه پاسخی دریافت نکردیم و حتی دیدار برای جلسه هم بی پاسخ ماند. از وزارت خارجه درخواست داریم دفتر پاسخگویی را در کشورهای مختلف راه اندازی کند تا دانشجویان و بقیه مردم بتوانند مشکلات صنفی خودشان را با وزارت خارجه در میان بگذارند.
وزارت خارجه پیگیر حل مشکلات دانشجویان اروپایی نبود
به دانشجویان و اعضای اتحادیه فشارهایی در فضای مجازی و حقیقی در رابطه با رفت و امد به ایران وارد میشد ولی متاسفانه پیگیری خاصی از وزارت خارجه برای پیگیری مشکلاتشان انجام نمی شد و پاسخگو نبودند.
بزرگترین اتحادیه دانشجویی خارج از کشور همایش علمی را در این سطح برگزار کرده بود ولی باز هم وزرای مربوطه حتی در همایش حاضر نشدند.
۴۰ دفتر فعال درکشورهای مختلف اروپا داریم
در حال حاضر حدود ۴۰ دفتر فعال در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا داریم. در ارمنستان، اوکراین، روسیه، آذربایجان، مجارستان، فرانسه، آلمان، اسپانیا، انگلستان( ۱۱ دفتر فعال)، هلند، ایتالیا، اتریش و بقیه کشورها دفاتری داریم که دارند فعالیت می کنند.
متاسفانه شاهد این هستیم که بدون هیچ مبنای علمی، وزارت علوم مدارک بعضی دانشگاه ها در کشورهای اروپایی تایید نمیکند. در بعضی از این دانشگاه ها ما دفاتر انجمن اسلامی داریم و مسئله ای که داریم این است که دانشجویان بعد از بازگشت به کشور در چه زمینه ای از آن ها استفاده می شود؟ درخواست ما این است که مبنای سنجش صلاحیت دانشجویان آزمون تعیین سطح علمی باشد و صلاحیت نخبگان دانشگاهی بررسی شود.
اساتیدی که برای همایش علمی هماهنگ کردیم مقالاتی که در حوزه پزشکی داشتند در سطح دانشمندان برتر بود و درخواست کردیم در سطح دانشگاه ها هم از آن ها استفاده شود ولی رغبتی به انجام این کار نداشتند.
اساتید مطرح پزشکی دنیا را به همایش علمی آوردیم
بدون هیچگونه حمایتی توانستیم اساتید مطرح دنیا را به همایش علمی اتحادیه بیاوریم، از مسئولین وزارتخانه علوم و بهداشت درخواست داریم از ظرفیت چنین افرادی حمایت کنند.
فارس: در دیدار با رهبر معظم انقلاب چه مطالباتی داشتید؟
عطایی: در دیدار با رهبر انقلاب ۶ موضوع و محور را با ذکر راه حل عرض کردیم. محور اول دستور العمل واحد برای سفارت خانه ها و مراکز اسلامی در اروپا بود که درخواست کردیم سریع تر اجرایی شود.
محور دوم تعیین نماینده مجلس برای ایرانیان خارج از کشور بود که برای رساندن مشکلات دانشجویان و ایرانیان خارج از کشور به مسئولین ضروری است. محور سوم این بود که برای رایزنی فرهنگی در خارج از کشور از نیروهای محلی استفاده شود و ما نیز می توانیم نیروهای واجد شرایط و ادوار خودمان را معرفی کنیم.
طرح ساماندهی سربازی را با ذکر راهکار پیشنهاد دادیم
محور بعدی طرح سربازی و لزوم ساماندهی آن است، افرادی را در اتحادیه داریم که تخصص علمی دارند و مایل هستند از تخصصشان در داخل کشور استفاده شود و می شود بدون هزینه از چنین ظرفیت هایی استفاده شود، پیشنهاد نهایی ما این بود که طرح ساماندهی سربازی به صورت تخصصی توسط اتحادیه بررسی شده و راهکارش نیز ارسال شود.
محور بعدی در خصوص جذب دانشجویان عضو اتحادیه و استفاده تخصصی از آن ها است. نیروهایی داریم که متخصص در حوزه های علمی هستند و در دانشگاه های معتبر اروپایی تحصیل کرده اند.
محور دیگر این بود که ما حدود ۴۰ دفتر در کشورهای اروپایی داریم ولی متاسفانه ساختمانی در داخل کشور نداریم و این را به اقا عرض کردیم. برای پیگیری کارها و آرشیو نامه ها و مدارک طبیعتا مثل بقیه اتحادیه ها باید ساختمانی در اختیار این اتحادیه قرار بگیرد.
پایان پیام/