بازگشت شاخص بازار به کانال ۱.۸ میلیون واحد پس از ۲ سال/رفتار هیجانی در بورس اوج گرفت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس در روزی که بازار دو نیمه متفاوت داشت، توانست رشد قابل توجهی را تجربه کند. روند افزایشی بورس براساس مولفه های بنیادی بوده و این مساله نیز باعث رشد بورس شده است.

رشدهای هیجانی بورس طی معاملات امروز و دیروز، می تواند به عنوان یک تب تند باشد که بر اثر فشرده شدن فنر بورس رخ داده است. عقب افتادن شاخص کل هم وزن از شاخص کل می تواند نشانه همین رفتار هیجانی در بازار سرمایه باشد.

رشد شاخص سازها در معاملات این روزهای بورس نشان می‌دهد، سهامداران به سمت نمادهای بزرگ حرکت کرده و بخش عمده‌ای از رشد شاخص بورس برای همین سهم‌ها بوده است.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند، همزمان با رشد قیمت‌ها در تمامی بازارهای دارایی، معاملات این روزهای بازار سهام با رشد شاخص‌ها همراه بوده صعود شاخص کل بورس به کانال ۱.۸ میلیونی متناظر با رشد انتظارات تورمی و جهش‌ قیمتی در بازار ارز بوده است.

تحلیلگران تکنیکال می‌گویند، شاخص در روند صعودی خود تا کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد رشد خواهد کرد. به نظر می‌رسد شاخص در بلندمدت به صعود ادامه دهد، هرچند نوسان و تعدیل کوتاه مدت دور از انتظار نیست.

* رفتار هیجانی در بورس اوج گرفت

راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند صعودی بورس گفت: این روزها بازار با تقاضای سنگینی روبرو بوده و همین مساله سبب شده است تا شاخص بورس با رشد قابل توجهی همراه شود.

وی ادامه داد: متاسفانه رفتارهای هیجانی در بورس بازهم شروع شده و برخی سهام رشد نکرده خو را در دامنه منفی می‌فروشند و با سهام رشد کرده و بدتر اینکه در صف خرید تعویض می‌کنند. باید به این افراد گفت: رفتار هیجانی ممنوع است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: نوسان ذات بازار سرمایه است و عده ای دایم در حال نوسان گیری از بازار سرمایه هستند. سهامداران خرد که اغلب در امر معامله در بورس تجربه زیادی ندارند، نباید با رفتار هیجانی همان کاری را انجام دهند که نوسان گیران می‌خواهند.

* رشد یکپارچه شاخص‌های عملکردی بورس

در پایان معاملات امروز بورس، شاخص کل با صعود ۶۵ هزار و ۵۲۰ واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و ۸۰۴ هزار و ۳۰۳ واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت ۳.۷۷ درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۰ هزار و ۷۰۶ واحدی در رقم ۵۳۶ هزار و ۳۶۹ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت ۲.۰۴ درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس با افزایش ۵۴۹ واحدی در سطح ۲۲ هزار و ۷۵۷ واحد قرار گرفت.

* رکورد جدید ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۲۷ هزار و ۹۹۱ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳ هزار و ۵۷۵ میلیارد تومان بود که ۱۲ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش ۵۳ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۱۵ هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در سال ۱۴۰۱ است.

* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود و ۷۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس)، وغدیر (سرمایه‌گذاری‌غدیر(هلدینگ‌)) و حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) اختصاص داشت. در سوی دیگر، فولاد (فولاد مبارکه)، شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و نوری (پتروشیمی نوری) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* رشد ارزش صف های خرید بورس

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، ۳۳۵ نماد رشد قیمت داشتند و ۳۲۲ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۵۱ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۴۹ درصد بازار افت قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ۱۰۳ نماد صف خرید داشتند و ۶۴ نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صف‌های خرید با افت ۶۲ درصدی به ۹۲۶ میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش نیز ۴ درصد کاهش یافت و ۳۵۶ میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نماد تاپیکو (شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین)، خزامیا (شرکت زامیاد) و کاوه (شرکت فولاد کاوه جنوب کیش) بیشترین صف خرید را داشتند.

در سوی دیگر در پایان معاملات امروز، نماد حفارس (حمل و نقل بین المللی خلیج فارس)، کساپا (سایپا شیشه) و غدانه (پنبه و دانه‌های روغنی خراسان)، نمادهایی بودند که بیشترین صف فروش را داشتند.

پایان پیام/