هزینه‌کرد ۱۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد مالیاتی سال گذشته در حوزه ‌مسؤولیت‌‌ اجتماعی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست هم‌اندیشی نقش مالیات در مسؤولیت‌های اجتماعی کارکرد ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم امروز با حضور وزیر اقتصاد، رئیس سازمان امور مالیاتی و انجمن‌ها و مؤسسات خیریه در محل سازمان مالیاتی برگزار شد.

در این نشست، سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، اظهار داشت:‌ دولت برای اهداف عام‌المنفعه دو ابزار در اختیار دارد یکی ابزار حمایتی مانند یارانه و وجوه بلاعوض بودجه‌ای که در اختیار نهادهای حمایتی و پوششی برای حمایت از فقرا و بیماران قرار داده می‌شود و ابزار دوم حمایت غیرمستقیم دولت است که دولت به جای عاملیت بازیگرانی را شناسایی کرده که خودشان عامل اجرای طرح‌های حمایتی هستند و از سوی دولت مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی به ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم اشاره کرد گفت: این ماده برای حمایت غیرمستقیم از فقرا است که از سال ۶۶ در قانون مالیاتی که بعد از انقلاب تغییر کرده گنجانده شده است و تا امروز مسیر حمایت از این ماده گسترده‌تر و هموارتر شده است. در ابتدا دامنه شمول این ماده محدود بود و به مرور گسترده شده است.

خاندوزی گفت: از سال ۹۲ به بعد ۲۵ نهاد حمایتی از امکانات ماده ۱۷۲ استفاده کرده و در دولت جدید هم ۲۵ نهاد خیریه به فهرست نهادهای خیریه اضافه شده‌اند که با مشوق‌های مالیاتی اقدام به کارهای عام‌المنفعه و مسؤولیت‌های اجتماعی می‌کنند.

وی اظهار داشت: شرکت‌ها و فعالان اقتصادی از طریق کمک به نهادهای خیریه بخشی از وظیفه آنها که پرداخت مالیات است را در قالب کمک‌های خیریه می‌پذیرد در سال قبل ۶ هزار شرکت حقوقی و هزار شخص حقیقی به جای پرداخت مالیات با کمک به خیریه‌ها در جهت منافع اجتماعی استفاده کردند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت در سال قبل ۵ هزار میلیارد تومان سود شرکت‌ها را شناسایی کرد که می‌توانست از این محل ۱۲۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته باشد اما ترجیح داد با عاملیت این شرکت‌ها و از طریق انجمن‌ها و خیریه‌ها به ایفای مسؤولیت‌های اجتماعی این شرکت‌ها کمک کند و این منابع در راستای مصالح اجتماعی هزینه شد.

پایان پیام/