رستوران نمک کجاست؟
رستوران نمک شیراز در فضایی مدرن و شبیه به غار نمکی، با هوای پاک و غذاهای لذیذ، از اهالی و گردشگران شهر پذیرایی میکند.
شهر زیبای شیراز مشهور به پایتخت شعر و ادب ایران، از مهمترین مقاصد گردشگری کشور است که با جاذبههای فرهنگی و تاریخی خود شناخته میشود. این شهر سالانه میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است. علاوه بر آثار ارزشمند تاریخی و جاهای دیدنی شیراز نظیر باغ ارم، باغ نارنجستان قوام، حافظیه و سعدیه، در گوشه و کنار شهر رستورانهایی فعالیت دارد که از غذاهای لذیذ آنها نمیتوان غافل شد.
«رستوران نمک شیراز» یا «فستفود نمک شیراز»، یکی از متفاوتترین و جذابترین رستورانهای شیراز است. وجه تمایز این رستوران، به غذای آن ارتباطی ندارد؛ بلکه از معماری خاص و عجیب آن نشئت میگیرد. رستوران نمک شیراز در نگاه اول شبیه به رستورانی با طرح غار نمکی به نظر میرسد؛ اما در واقع، در ساخت آن از نمک طبیعی استفاده شده است. معماری جذاب رستوران در برانگیختن اشتها و خواص نمک در تصفیه هوای آن تاثیر بسزایی دارد. تجربه غذا خوردن در این غار نمکی مدرن، خاطرهای است که هیچگاه از ذهن پاک نخواهد شد.
درباره رستوران نمک شیراز بیشتر بدانید:رستوران نمک شیراز کجاست؟درباره رستوران نمک شیرازمعماری و فضای رستوران نمک شیرازمنو و غذاهای رستوران نمک شیراززمان فعالیت رستوران نمک شیرازجاهای دیدنی اطراف رستوران نمک شیرازرستوران نمک شیراز کجاست؟آدرس: خیابان عفیف آباد، نبش کوچه ۱۸ (مشاهده روی نقشه)تلفن: ۳۶۴۸۳۵۶۰ ۰۷۱صفحه اینستاگرام: fastfood.namak@
منبع عکس: namnak.com، عکاس: ناشناس
«رستوران نمک شیراز» یا «فستفود نمک شیراز» یکی از شگفتانگیزترین رستورانهای ایران به شمار میرود که در محله عفیف آباد شیراز احداث شده است. عفیف آباد را میتوان بهعنوان یکی از محلههای قدیمی و اعیاننشین شهر معرفی کرد که در بخش مرکزی شهر و در منطقه یک شهرداری شیراز واقع شده است. این محله از گذشتههای دور بهعنوان منطقه مهم تجاری در شیراز شناخته شده است. در حال حاضر مراکز خرید، مجتمعهای تفریحی، کافه و رستورانهای متعددی در عفیفآباد به چشم میخورد؛ رستوران نمک نیز یکی از این رستورانها است که با معماری شگفتانگیز و جذاب و منوی غذاهای لذیذ، گردشگران بسیاری را بهسوی خود جذب میکند.
مسیر دسترسی به رستوران نمک خودروی شخصی: دسترسی به رستوران نمک، از طریق بلوار مطهری – بلوار ستارخان – خیابان ولیعصر امکانپذیر است. همچنین میتوانید از طریق بلوار چمران – بلوار آوینی – خیابان عفیف آباد خود را به رستوران برسانید.مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو به رستوران نمک شیراز، ایستگاه مترو آوینی در خط یک مترو شیراز است که در فاصله تقریبی یک کیلومتری رستوران قرار دارد. از این ایستگاه میتوانید از طریق بلوار آوینی و خیابان عفیف آباد، در عرض کمتر از ۱۵ دقیقه پیادهروی به رستوران برسید. ایستگاه مترو مطهری نیز در فاصله کمتر از ۲٫۵ کیلومتری فستفود نمک واقع شده است. اتوبوس: در نزدیکی فست فود نمک، ایستگاه اتوبوس و بیآرتی وجود ندارد؛ اما برای دسترسی به محله عفیفآباد میتوانید از اتوبوسهای پایانه اتوبوسرانی قصر دشت و پایانه اتوبوس نمازی استفاده کنید.درباره رستوران نمک شیراز
منبع عکس: res2ran.com، عکاس: ناشناس
پروژه رستوران نمک در خیابان عفیف آباد شیراز، با استفاده از تحقیقاتی روی نمکهای موجود در معادن نمک شیراز آغاز شد. این رستوران در نگاه اول شبیه یک رستوران با طرح غار نمکی به نظر میرسد؛ اما در واقع، ماده اصلی ساخت آن از نمک طبیعی بوده است. از دلایل استفاده از نمک در ساخت این رستوران میتوان به خواص بیشمار نمک، وجود معادن بزرگ نمک در نزدیکی شیراز و طراحی در جهت معماری سبز و دوستدار محیط زیست اشاره کرد. طراحی رستوران نمک، توسط گروه طراحی امتیاز و به سرپرستی مهندس علیرضا امتیاز، مجسمهساز، طراح و معمار معاصر شیرازی، انجام شده است.
به گفته طراحان پروژه، نمک یکی از قویترین و ایمنترین عناصر طبیعت است که خاصیت گندزدایی بالایی دارد. نمک طبیعی با انتشار یونهای Cl2 و O2، هوای پیرامون خود را تهویه و هوای آلوده شهری را بهخوبی تصفیه میکند. همچنین نمک در دفع امواج منفی، کاهش پارازیتهای ناشی از اشعه ایکس، کاهش آلرژی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قوای جسمانی و سطح هوشیاری تاثیر بسزایی دارد.
گروه طراحی امتیاز، فعالیت خود را با تحقیق روی نمک مناسب شروع کرد؛ سپس ترکیب این نمک را با صمغ طبیعی مورد آزمایش قرار داد تا به ماده مورد نظر برای ساخت بنا دست یافت. برای ایجاد تنوع در طراحی بنا علاوه بر سنگ نمک، از پودر و لایههای فشرده نمکی نیز استفاده شد. تمام نمک بهکار رفته در ساخت رستوران، از معادن نمک شهر شیراز به دست آمده است.
معماری و فضای رستوران نمک شیراز
منبع عکس: namnak.com، عکاس: ناشناس
رستوران فستفود نمک، در دو طبقه طراحی شده است و درمجموع زیربنایی در حدود ۱۵۰ متر مربع دارد. در طراحی پروژه سعی بر این بوده است که تا جای ممکن، فضایی نزدیک به طبیعت ساخته شود. طراحان بنا با الهام از لایهبندی غارهای نمکی و نگاهی تازه به این پدیده طبیعی، طرحی مدرن در معماری سقف، دیوارههای رستوران و سکوهای نشیمن خلق کردند؛ بهگونهای که پاسخگوی نیازهای مشتریان و عملکردهای خاص رستوران نظیر آشپزخانه و کانتر فروش باشد. طراحی پلکان بهگونهای است که علاوه بر تمامی نکات اجرایی، در امتداد دیوارههای شکلدهنده رستوران، فضای طبقه پایین را با حرکتی پیچشی به طبقه بالا منتقل میکند.
ماده اولیه مورد نیاز در ساخت کف پلهها، صندلیها، اتصالات شیشهها و دستگیره درب ورودی از قوطیهای نوشابه آلومینیومی جمعآوریشده از رستورانهای اطراف تامین شد. دلیل انتخاب این قوطیها، دمای پایین ذوب و حفظ انرژی بود که در راستای طراحی سبز، از اهمیت بالایی برخوردار است. صندلیهای رستوران با استفاده از آلومینیومهای بازیافتی، بهصورت اختصاصی برای پروژه طراحی و ریختهگری شد. تمام میزهای رستوران نیز از سنگ نمک طبیعی ساخته شده است.
منو و غذاهای رستوران نمک شیراز
منبع عکس: اینستاگرام fastfood.namak، عکاس: ناشناس
منوی رستوران فستفود نمک شیراز شامل پیشغذا، انواع پیتزا، ساندویچ، پاستا و نوشیدنی میشود.
پیتزا آمریکاییپیتزا مخصوص نمک (سس مخصوص، ژامبون گوشت و مرغ، فیله گوساله، فلفل سبز، زیتون و پنیر)پیتزا رست بیف (سس مخصوص، رست بیف، قارچ، فلفل سبز و پنیر)پیتزا چیکن (سس مخصوص، استیک مرغ، قارچ، فلفل سبز و پنیر)پیتزا گوشت (سس مخصوص، استیک مرغ، قارچ، فلفل سبز و پنیر)پیتزا اسپایسی (سس مخصوص تند، پپرونی، فلفل سبز تند و پنیر)پیتزا مکزیکانا (سس مخصوص، فیله استیک گوساله، قارچ، زیتون و پنیر)پیتزا یونانی (سس مخصوص، گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی، قارچ و پنیر)پیتزا سبزیجات (سس مخصوص، قارچ، فلفل دلمه، زیتون، گوجه فرنگی، ذرت، نخود سبز، هویج و پنیر)پیتزا استاف کراست (ژامبون مرغ، کراکف، قارچ، پنیر و خامه)پیتزا خانواده مخصوص نمکپیتزا خانواده چهار طعم (مخصوص، گوشت، چیکن و سبزیجات)پیتزا خانواده رست بیفپیتزا خانواده چیکنپیتزا خانواده گوشتپیتزا خانواده اسپایسیپیتزا خانواده مکزیکاناپیتزا خانواده سبزیجاتپیتزا ایتالیایی
منبع عکس: اینستاگرام fastfood.namak، عکاس: ناشناس
پیتزا مانزوپیتزا ماریناراپیتزا پولوپیتزا هاواییپیتزا میستوپیتزا پپرونیپیتزا سیر و استیکپاستاپاستا پنه آلفردوپاستا میت بالپاستا سبزیجاتپستوساندویچ
منبع عکس: اینستاگرام fastfood.namak، عکاس: ناشناس
میکس برگر مخصوصمیکس ویژههمبرگرچیز برگرچیز برگر دوبلقارچ برگرقارچ برگر دوبل تنوریهات داگ تنوریهات داگ تنوری با قارچژامبون تنوریاستیک مرغ تنوریاستیک گوشت تنوریسوخاری
منبع عکس: اینستاگرام fastfood.namak، عکاس: ناشناس
مرغ سوخاری دو تکه و سه تکه نرمالمرغ سوخاری دو تکه و سه تکه اسپایسیمرغ سوخاری هشت تکه اسپایسیفیله استریپسبال سوخاریکتف سوخاریخوراک و استیکبیف استراگانفچیکن استراگانفاستیک فیله مرغاستیک گوشتشکاریپیشغذا و سالاد
منبع عکس: اینستاگرام fastfood.namak، عکاس: ناشناس
سیبزمینی سرخشدهسیبزمینی ویژهسیبزمینی سوخاریقارچ سوخاریپیاز سوخارینان سیردارسالاد سزارسالاد فصل سالاد کلمنوشیدنینوشابه قوطیدوغآب معدنیزمان فعالیت رستوران نمک شیراز
منبع عکس: utravs.com، عکاس: ناشناس
فستفود نمک شیراز در وعدههای ناهار و شام آماده پذیرایی از میهمانان است. زمان فعالیت این رستوران به قرار زیر است:
ساعت سرو ناهار: همهروزه از ساعت ۱۱ تا ۱۵:۳۰ساعت سرو شام: همهروزه از ساعت ۱۸ تا ۰۰:۴۵ بامدادجاهای دیدنی اطراف رستوران نمک شیرازباغ عفیف آباد شیراز آدرس: بلوار ستارخان، خیابان قوامالدین، پیادهراه عفیف آباد (مشاهده روی نقشه)ساعت بازدید در نیمه اول سال: از ساعت هشت تا ۱۲ و از ساعت ۱۵ تا ۱۹ ساعت بازدید در نیمه دوم سال: از ساعت هشت تا ۱۲ و از ساعت ۱۵ تا ۱۷فاصله با رستوران نمک شیراز: حدود ۵۰۰ متر مسیر پیادهروی (کمتر از هفت دقیقه) و حدود دو کیلومتر مسیر ماشینرو (کمتر از پنج دقیقه)
منبع عکس: destinationiran.com، عکاس: ناشناس
«باغ عفیف آباد» از قدیمیترین باغهای شیراز است که در دوره صفویه بنا شده و یکی از تفرجگاههای پادشاهان ایرانی بوده است. پس از دوره صفویه، باغ تا سالها رونق خود را از دست داد و در دوره قاجار توسط میرزا علی محمدخان قوامالملک خریداری و نوسازی شد؛ او عمارت دو طبقهای در وسط باغ بنا کرد که هنوز پابرجا است. پس از مرگ قوامالملک، باغ به عفیفه خانم، خواهرزاده او رسید و بهواسطه تحولات عظیمی که او در باغ ایجاد کرد، به باغ عفیف آباد شهرت یافت. در زمان حکومت پهلوی، باغ به فرح پهلوی هدیه داده شد. در سال ۱۳۴۰ خورشیدی، ارتش باغ عفیف آباد را خریداری کرد؛ این باغ همچنان در اختیار ارتش قرار دارد و عمارت موجود در باغ به دو موزه سلاحهای نظامی در طبقه اول و موزه عبرت در طبقه دوم تبدیل شده است.
مجموعه زیبای باغ عفیف آباد از کاخ سلطنتی، باغ ایرانی، قهوهخانه سنتی و حمام تشکیل شده است. عمارت دو طبقه کاخ با ۳۰ اتاق و تالار در مرکز باغ قرار دارد. ورودی اصلی عمارت در قسمت شمالی و نمای اصلی آن رو به شرق است؛ ایوانی دارد که در طول بنا امتداد یافته است. ستونهای بلند و سقف چوبی ایوان با نقاشیهای رنگ و روغن، حوض بزرگ و زیبای مقابل ایوان، درهای منبتکاریشده و شیشههای رنگی پنجرههای عمارت، نظر هر بینندهای را جلب میکند. باغ عفیف آباد در زمان ساخت نمونهای از هنر گلکاری ایرانی بود و امروزه، باغچههای بزرگی در محوطه باغ به چشم میخورد که با نظم خاصی کرتبندی شده و درختانی نظیر صنوبر، بید و درختان میوه در آن کاشته شده است. تماشای نخلهای سربهفلککشیده و درختان مرکبات در این باغ زیبا حس و حال خوبی به گردشگران میدهد.
قهوهخانه سنتی باغ عفیف آباد بهشیوه معماری ایرانی در سمت راست ورودی باغ واقع شده است و در مرکز آن حوض کوچکی قرار دارد. این قهوهخانه دارای ۶ حجره است که روی دیوارهای آن نقشهایی از شاهنامه فردوسی، به چشم میخورد. حمام سنتی باغ عفیف آباد در قسمت غربی ساختمان قرار دارد و دارای دو خزینه آب سرد و آب گرم است. سبک مرمت حمام سنتی و کاربری تجاری قهوهخانه سنتی از زیبایی این دو بخش کاسته است.
مجتمع تجاری ستاره فارسآدرس: نبش خیابان عفیف آباد، بین کوچه ۱۰ و ۱۲ (مشاهده روی نقشه)ساعت بازدید: ۹ تا ۲۳:۳۰فاصله با رستوران نمک شیراز: کمتر از ۲۵۰ متر (حدود سه دقیقه پیادهروی)
منبع عکس: eneshat.com، عکاس: ناشناس
«مجتمع تجاری ستاره فارس» یکی از جاهای دیدنی شیراز و از بزرگترین مراکز تجاری و تفریحی شهر به شمار میرود. این مجتمع که در زمینی به مساحت ۵,۵۰۰ متر مربع قرار دارد، دارای ۹ طبقه و زیربنایی حدود ۴۳,۰۰۰ متر مربع است؛ علاوه بر فروشگاههای تجاری شامل واحدهای اداری، شهربازی، فودکورت و پارکینگ میشود.
مجتمع ستاره فارس سه طبقه پارکینگ با ظرفیت ۵۰۰ خودرو دارد. همچنین دارای حدود ۴۵۰ واحد تجاری در سه طبقه است که روی پارکینگ قرار دارد. هر یک از این طبقات تجاری شامل سه راهروی موازی است که در ابتدا، میانه و انتهای راهرو به یکدیگر متصل میشود. فروشگاههای این طبقات در زمینه انواع پوشاک بانوان و آقایان، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، شال و روسری، ساعت، عینک، عطر و ادوکلن، سیسمونی، اسباببازی، لوازم کادویی، طلا و جواهر، کالاهای دیجیتال و… فعالیت دارد.
بخش تفریحی ستاره فارس شامل شهربازی سرپوشیده و سالن بولینگ است که در طبقه بالای تجاری واقع شده است. کافه و رستورانهای ستاره فارس نیز در همین طبقه قرار دارد و در آن انواع غذاهای دریایی، ایرانی، آسیایی، ایتالیایی، مکزیکی، فرنگی و فستفود سرو میشود. واحدهای اداری در دو طبقه بالایی مجتمع قرار گرفته است.
بازار وکیل آدرس: خیابان زند، ضلع شرقی میدان شهدا (مشاهده روی نقشه)ساعت بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۲۱؛ جمعهها تعطیل است.فاصله با رستوران نمک شیراز: کمتر از ۶ کیلومتر
عکس از بهداد خسور
«بازار وکیل شیراز» از مشهورترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران و یکی از دیدنیهای شیراز است. مسجد و حمام تاریخی وکیل نیز در مجاورت این بازار قرار دارد. بازار وکیل بهدستور کریمخان زند ساخته شده است؛ ساخت آن در سال ۱۱۷۲ هجری قمری (۱۱۳۷ خورشیدی) آغاز شد و پس از ۲۱ سال در سال ۱۱۹۳ هجری قمری (۱۱۵۸ خورشیدی) به پایان رسید. بازار وکیل در گذشته قلب تجاری شیراز بود و تمام امور بازرگانی، خریدوفروش کالاهای داخلی و خارجی و امور صرافی در حجرههای آن انجام میگرفت. این بازار در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به شماره ثبت ۹۲۴ به ثبت ملی رسید.
بخشهای مختلف بازار وکیل نیز مانند تمام بازارهای سنتی با توجه به اصناف موجود در آن بخش، به نامهای بازار بزازان، بازار مسگرها، بازار کلاهدوزان و… شناخته میشود. در ساخت بنای بازار از گچ، آجر و آهک استفاده شده و با ستونهایی از جنس سنگ، مستحکم شده است. در وسط بازار چهارسویی وجود دارد که به چهارسوق (بازار) انشعاب مییابد. سقف چهارسوق در گذشته ارتفاعی حدود ۱۱ متر داشت که بهدلیل خاکریزی کف بازار به ۱۰ متر کاهش یافت. در زیر این سقف، حوض مرمرین بزرگی واقع بود که آب آن از آبراه تامین میشد. در حال حاضر، حوض مرمرین از بین رفته است؛ اما آبراهه همچان وجود دارد.
بازار وکیل ورودیهای متفاوتی در خیابانهای زند، طالقانی و لطفعلیخان دارد و ورودی اصلی آن در خیابان زند واقع شده است. از مهمترین کالاهایی که امروزه در بازار وکیل به فروش میرسد، میتوان از فرشهای دستبافت و ماشینی ایرانی، پارچه، صنایع دستی و زیورآلات سنتی نام برد.
مسجد نصیر الملک آدرس: محله گودعربان، خیابان لطفعلی خان زند، انتهای کوچه لطفعلی خان ۳۷ (مشاهده روی نقشه)ساعت بازدید: هشت تا ۱۷فاصله با رستوران نمک شیراز: حدود هشت کیلومتر
منبع عکس: blog.rahbal.com، عکاس: ناشناس
«مسجد نصیر الملک» که به «مسجد صورتی» نیز شهرت دارد، یکی از زیباترین مساجد شیراز و دیدنیهای استان فارس است که بازی نور و رنگ در فضای آن هر بینندهای را مجذوب میکند. قدمت این مسجد به دوره قاجار بازمیگردد و در سال ۱۳۵۸ خورشیدی به شماره ۳۹۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. مسجد نصیرالملک بهدستور میرزا حسن علی ملقب به نصیرالملک، یکی از بزرگان قاجار ساخته شد و معماری آن را محمد حسن معمار بر عهده داشت. ساخت این بنا از سال ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ هجری قمری (۱۲۵۵ تا ۱۲۶۷ خورشیدی) و حدود ۱۲ سال بهطول انجامید. مساحت مسجد، ۲,۹۸۰ متر مربع و زیربنای آن برابر با ۲,۲۱۲ متر مربع است و شکوه هنر معماری در بخشهای مختلف آن جلوه میکند.
سردر ورودی مسجد، طاقنمای بزرگی دارد که سقف آن مقرنسکاریشده و با کاشیهای هفترنگ زینت یافته است. بالای درب ورودی چوبی مسجد، روی کتیبهای از سنگ مرمر، شعری از شوریده شیرازی دیده میشود. در سمت شمال مسجد، صحن وسیعی قرار گرفته است. مسجد صورتی دو ایوان شمالی و جنوبی دارد؛ ایوان شمالی که زیباتر از ایوان جنوبی است، دارای سه نیمطاق در سه طرف است و از سمت چهارم به صحن راه دارد. طاق بلند میانی، به طاق مروارید معروف است و بر دیوارههای آن آیات قرآنی و احادیث مشاهده میشود. این ایوان چهار غرفه دارد و سقف میانی آن با مقرنسکاری تزیین شده است.
مسجد نصیرالملک، دارای دو شبستان شرقی و غربی است. شبستان غربی با آجرها و کاشیهایی تزیینشده با گل سرخ شهرت دارد. طاق آن روی ستونهای سنگی بهشکل مارپیچ واقع است. این ستونها به تعداد ۱۲ عدد به نیت دوازده امام و در دو ردیف ۶تایی قرار دارد. این شبستان دارای هفت درگاه با هفت در چوبی و شیشههای رنگارنگ است که آن را به صحن مسجد مرتبط میکند و هنگام تابش نور آفتاب دنیایی از رنگ را بر قالیهای ایرانی مسجد بهجای میگذارد. شبستان غربی بهدلیل آفتابگیری بهعنوان شبستان زمستانه استفاده میشد.
شبستان شرقی در معرض نور خورشید قرار ندارد و بهعنوان شبستان تابستانه از آن استفاده میشد. سنگتراشی و تزیین این شبستان، از مسجد وکیل و مسجد مشیر الهام گرفته شده و از سنگ گندمک یکپارچه ساخته شده است. نقوش اسلیمی و آیات قرآن به خط ثلث در سقف شبستان و همچنین کاشیکاریهای طاق و دیوارها، چشمها را خیره میکند. کف شبستان با کاشیهای فیروزهای مزین شده و سنگ کف محراب از جنس مرمر است.
منبع عکس: res2ran.com، عکاس: ناشناس
اگر تجربه بازدید و صرف غذا در رستوران فستفود نمک شیراز را دارید، نظرات خود را در بخش دیدگاههای مقاله با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
پرسشهای متداولرستوران نمک کجاست؟رستوران نمک در خیابان عفیف آباد شیراز قرار دارد.علت شهرت رستوران نمک شیراز چیست؟این رستوران شبیه به غار و از نمک طبیعی ساخته شده است.در رستوران نمک شیراز چه غذاهایی سرو میشود؟انواع پیشغذا، پیتزا، ساندویچ، سوخاری، استیک، سالاد و نوشیدنیساعت کار رستوران نمک شیراز چگونه است؟همهروزه از ساعت ۱۱ تا ۱۵:۳۰ و از ساعت ۱۸ تا ۰۰:۴۵ بامداد
منبع عکس کاور: res2ran.com، عکاس: ناشناس