ضرورت تهیه نقشه راه برونرفت از بحران آب/ محیط زیست و آب از اولویتهای برنامه هفتم توسعه باشد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسین سلاح ورزی امروز در «همایش روز ملی آب» که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد،اظهار داشت: پس از عضویت ایران در شورای جهانی آب، مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران در راستای مسئولیت اجتماعی و آگاهی اذهان عمومی در مورد مساله آب، ابتکار پایهگذاری مراسم سالانه روز ملی آب را ارائه کرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: برگزاری این همایش، فرصت خوبی است برای همصدایی و هم دلی دستاندرکاران، نخبگان، مسئولان، فرهیختگان، هنرمندان و دلسوزان تا هم مروری مشترک باشد به آنچه در سال قبل افتاده و هم فضایی برای بیان مسائل و دیدگاهها باشد.
وی افزود: این روز میتواند نقطه برای اتحاد همه اقشار کشور و سازمان ها و نهادها به منظور تقدیر از اقدمات انجام گرفته توسط دستگاههای بخش خصوصی و دولتی و بیان اقدامات و راهحلها در جهت برون رفت از بحران آب کشور باشد.
سلاحورزی اظهار داشت: مطابق روال هر سال شعار این روز برگرفته از شعار سازمان ملل متحد در روز جهانی آب و با نگاه به مسائل آب کشور تهیه شده است، سازمان ملل متحد از شتاب جوامع در ایجاد تغییر، افزایش تلاشها برای حل مسائل مربوط به آب تاکید میکند. این سازمان با توجه به تاثیرپذیری همه افراد و جوامع از مسائل مربوط به آب، آن را برای ایجاد تغییر دعوت میکند.
وی افزود: وضعیت منابع آب زیرزمینی، فرونشست زمین، شرایط زیست محیطی، خشک شدن دریاچهها و رودخانهها، تهدیدات مربوط به ریزگردها، تهدید کسب و کارهای وابسته به آب و کشاورزی، بروز تعارضات اجتماعی و در نهایت تهدید پایداری سرزمین همه حاکی از لزوم تغییر رویکردها و پایان دادن به تصورات، تصمیمات و اقدامات متوهمانه و فراتر از ظرفیت اکوسیستمی این سرزمین است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: شرایط موجود و پافشاری بر ادامه این روند حاکی از آن است که متخصصان و روشنفکران نتوانستهاند پنجره گفتوگو و تعامل را چه میان جامعه روشنفکری و چه بین جامعه روشنفکری از یک سو و حاکمیت از سوی دیگر بگشایند.
سلاح ورزی افزود: نهادسازی و همکاری جامعه روشنفکری با اتخاذ تدابیری برای باب گفتوگو با اصحاب قدرت میتواند در نقش آفرینی جامعه روشنفکری جامعه ایران کارساز باشد.
وی اظهار داشت: ما در این رویداد همه مشاغل، سازمان ها و نهادها را به گشودن باب گفتوگو و تسریع در ایجاد تغییر در الگوی مصرف آب در زندگی روزمره و کسب و کار خود دعوت میکنیم و روشنفکران فرزانه ایران را به اجرای رسالت مهم خود در تاثیرگذاری بر جامعه و نوزایی فرهنگی و پالایش فرهنگی دعوت میکنیم و از همه مهمتر به منظور احیا مدیریت آب کشور تصمیمسازان، برنامهریزان و دولتمردان به تغییر در رویکرد و بکارگیری راهکارهای مدبرانه و موثر و ایجاد اجماع و جریان سازی در سطوح مختلف دعوت میکنیم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: همچنین پیشنهاد میشود با بکارگیری ظرفیتهای علمی کشور، نخبگان و بخصوص بخش خصوصی و ذینفعان و بهرهبرداران و همچنین با مشارکت نمایندگان قوای سه گانه نقشه راه و الگوی برون رفت از بحران موجود تهیه کنیم، ضرورت است این برنامه با قبول مسئولیت و تفکیک مسئولیت نهادها و بخشهای مختلف به سرعت اجرایی و اقدمات مربوط به آن پیگیری شود.
وی افزود: با توجه به ابر چالش آب، دهه آینده دهه ریاضت آبی در کشور است و نیازمند تعامل بخشهای دولتی، خصوصی و همه اجزای کشور برای ایجاد تغییر در این بخش است، در راستای ایجاد تغییر، برنامه هفتم توسعه نیز برای حل مساله آب، فرصتی مغتنم است که امیدواریم از آن استفاده موثری شود.
سلاحورزی بیان داشت: همچنین امیدواریم پیشنهادات اتاق ایران در برنامه هفتم توسعه اقتصادی به دقت مورد توجه قرار گیرد، در این پیشنهادات توجه شده است که موضوع آب و محیط زیست از اولویتهای برنامه هفتم توسعه کشور در نظر گرفته شد.
وی افزود: اتاق بازرگانی با مطالعات گسترده و ایجاد مرکز ملی مطالعات راهبردی آب آمادگی خود را برای هر گونه اقدامی در این خصوص اعلام میکند.
پایان پیام/