انتقاد از هزینهتراشی دستگاههای اجرایی/ بودجه ریزی هوشمند شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیاصغر پورعزت، رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، امروز در نخستین همایش بهبود روند بودجهریزی در محل توسعه پژوهشهای توسعه و آیندهنگری در حالی که فرهنگ اسلامی میگوید نباید دروغ بگوییم در برخی دستگاهها دروغ میگویند و آن را توجیه میکنند و مرخصی تشویقی برای کارمندان در نظر میگیرند مأموریتی که نرفته است لحاظ میکنند و این به معنای هزینهتراشی و تحت تأثیر قرار دادن بودجه است.
این استاد دانشگاه گفت: بسیاری از مدیرانی که تا زمانی سر کار بودند و از دولت تعریف و تمجید میکردند به محض اینکه از قدرت کنار رفتند علیه حاکمیت سخن گفتند و در ۱۰۰ سال گذشته نگاه کنید برخی از این افراد حتی به کشور خیانت کردند به این معنا که وقتی من نباشم انگار کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دولت باید هوشمند باشد، گفت: اگر دولت هوشمند باشد آیا پیمانکار میتواند پروژه ۲۰ میلیون دلاری را ۱۰ برابر قیمت به دولت بگوید تصور او از دولت چیست؟ چون دولت را هوشمند فرض نمیکند اینگونه افزایش هزینه میدهد اما در زمینه تعریف و تمجید از دولت میگوید تو بهترین دولت هستی و القاء فریب میکند.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: ما به بودجه هوشمند نیاز داریم ضوابطی برای بودجه ارائه میکنیم که باید بازنگری شود و داشبوردهای مدیریتی هوشمند شوند.
به گفته پورعزت پروژههایی که ظرف سه سال به اتمام نرسد را باید حذف کنیم چون به صلاح جامعه نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: زمانی که هر بشکه نفت ۱۲۰ دلار بود در آن زمان بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه به دست آوردیم اما این درآمدها صرف چه شد، اگر برای کشور فایده نداشت برای برخی نان و آب داشت این درآمد صرف ساخت سد گتبند و پروژه مونوریل قم شد که برای خیلیها نان و آب داشت.
استاد دانشگاه تهران خطای مدیران پیشین را به عنوان یک فرصت دانست که باید آن را مستند کنیم و از آن عبرتآموزی صورت گیرد.
به گفته وی، باید انواع عملکرد بودجه را طبقهبندی و رصد کنیم و از تجربیات دیگران استفاده کنیم.
پایان پیام/